Левон Хампарцумян се оттегля от УниКредит Булбанк

Той ще има надзорни функции, начело застава Теодора Петкова
2 ное 2018 10:15, Бойчо Попов
55
Левон Хампарцумян се оттегля от УниКредит Булбанк
Левон Хампарцумян по време на публична лекция за предприемачеството пред студентите от СУ, организирана от Investor.bg. Снимка: Investor.bg

Теодора Петкова ще поеме позициите на председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк от 1 май 2019 г. след получаване на необходимите регулаторни одобрения от БНБ, става ясно от прессъобщение на банката.

Петкова ще замести Левон Хампарцумян, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 г., когато изтича неговият мандат след 18 години начело на най-голямата банка в България. През следващите няколко месеца той ще работи с избрания наследник за плавен преход към новото управление. Хампарцумян остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции.

Теодора Петкова е член на УС и главен риск директор на "УниКредит Булбанк". Тя е председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление "Кредитен риск", а от септември 2015 г. е директор на Международния център в "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране". Петкова е и член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

"Много съм щастлива за предоставената ми възможност и за предстоящата ми работа с екипа, с който ще надграждаме успеха на УниКредит Булбанк", каза Петкова, настоящ риск директор на банката и член на УС на УниКредит Булбанк.

Към средата на 2018 г. "УниКредит Булбанк" е на първо място на българския пазар по активи (близо 20 млрд. лева), депозити (над 15 млрд. лева), кредити (близо 12 млрд.лв). Банката е част от UniCredit, която обслужва 26 милиона клиенти в Западна, Централна и Източна Европа.

Групата е активна на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа тя обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.

Повече по темата вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм бил клиент на Уникредит и никога не съм виждал този арменец на живо, но това не пречи да го мразя неистово! Мястото му е на въжето!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леврон се преименува на Еврон. Еврон Харнипарицунипян
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ - ГАДНИЯТ МОШЕНИК - ТОВА Е ТОЯ -- ПЛАЧЕ ЗА ВЪЖЕ
40
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 5 години
До QwertyИ за това седиш и драскаш коментари в нек'ъв *** сайт ! :) Ти поне средно имаш ли ?
39
0
 
1
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Браво на Тодорка. Тя е от виден партизански род. Да почва да дига лехвите по ипотеки, да изгърмят диваците🙂
38
2
 
6
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
Armeneca ..mesechna zaplata...350000lv...A kletite bulgari...umirat pred bolnitci
37
3
 
2
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
Uni Kredit...vzimat taxi dori pri teglene na svoi pari...Alchni kurleji...Sveshti....za vsichki v sistemata
36
1
 
7
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
Голямо образование УНСС и после някакво измислено MBA, 4 дена в месеца за 14 месеца-хахах. Такива мога да изкарам 10 едновременно стига да ми ги плати някой.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникредит са типична мафиотска пирамида с кукловод арменеца и босове с подчинени касиери. Касиерите събират парите, а босовете си ги делят.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навършва години за пенсиониране и го пенсионират.
33
0
 
1
 
! Отговори
do28 преди 5 години
unikalno tochen komentar
32
0
 
27
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Навремето Иван Костов подари Булбанк на Юникредит.В замяна осигуриха бъдещето на дъщеря му и назначиха личния му питбул(Хампарцумян) за шеф в България.Това са видимите факти.Дали е имало и нещо под масата-няма да разберем.Но като познаваме Костов,най-вероятно-да.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникредит беше спасена от ЕС с печатници и Италия пое и техния външен дълг. Директорите си лапнаха комисионните, а арменеца си направи дворец в Гърция.
30
2
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
До азХаха...и как да си ги пазя хората парите?Да си ги държат под дюшеците?Ти къде си държиш/пазиш парите? Ако имаш такива?
29
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОй- какъв...важното е, че Булбанк е част от голяма международна банка. Няма завлечени клиенти, няма фалити и т.н.Функционира си като нормална и сигурна банка.Сега, че някои хора не им харесва да има банки...това е друг въпрос.Че са недоволни, че банките им дават кредити и след това си искат парите обратно- ами, най-нормалното нещо на света.Да си изкарват достатъчно пари и да не са им нужни кредити.Та, какъв е Левон и какъв не...това е света на бизнеса.
28
2
 
17
 
! Отговори
аз преди 5 години
До от БотушаСледващият Цветан Василев. Хора, пазете си парите.
27
0
 
13
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Взема каквото и колко можа и айде чао
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от БотушаРаздадоха заеми без покритие на свои хора и сега бягат, защото стана напечено и не могат да ги върнат.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрия химик сред банкерите и най-добрия банкер сред химиците...
24
1
 
35
 
! Отговори
от Ботуша преди 5 години
Иван Костов продаде булбанк на италианците, защото щерка му учеше в Бокони и по друг начин не можеше да си вземе изпитите. Консултантът й на дипломната работа е собственик на банката. После сложи Лево за управител, защото по това време беше директор на агенцията за приватизация и да му затвори устата. Пито - платено, а вие си дращете тук колкото искате. Сега със сигурност ще ме изтрият, защото тук виреят само хвалебствия.