Българин, сърбин, евреин... не, това не е виц. А измамна схема за хиляди

Бандата успяла да завлече мъж със 132 000 лв., уж ги инвестирал на борсата
Обновена: 6 ное 2018 16:04 | 6 ное 2018 15:45, Камелия Цветанова
32
Българин, сърбин, евреин... не, това не е виц. А измамна схема за хиляди
Снимка: Dnes.bg

Родните служби разбиха схема за измами за хиляди левове, в чийто капан са се хванили 17 души. Кражбата е ставала чрез два колцентъра в София.

Зам. - главният прокурор Иван Гешев съобщи, че измамниците са опитали да се обадят и на него.

Схемата била организирана от българин, сърбин и евреин. Гражданинът на Израел е обвинен като лидер на бандата. Тримата са оставени в ареста с решение на съда от петък.

Триото наело българи за работа в колцентъра. Те звънели на случайни хора, но се представяли с фалшиви имена.

Потенциалните жертви на измамниците оставали с впечатление, че ги търсят от Великобритания, тъй като се изписвал номер от Острова. Служителите на колцентровете ги убеждавали да инвестират в акции, злато и други платежни инструменти, като ги лъжели, че имат големи печалби, които обаче оставали виртуални.

Който се е хванал в капана и опитвал да изтегли парите си, оставал крайно изненадан, защото получавал съобщение, че борсата се е сринала и му искали нова инвестиция, която да покрие загубите от първата.

Така българин изгорял с над 132 000 лева. Сега се прави опит сумата му да бъде възстановена.

Групата действала около година, а фирмата била регистрирана в Естония, съобщи началникът на сектор "Киберпрестъпност" в ГДБОП комисар Явор Колев.

Той посочи, че групата нямала разрешение от финансов регулатор, а само сертификат от частна новозенландска компания.

Нейната абривиатура напомня на такава на европейски регулатор, каза още Колев.

След като получили парите – финансов отдел в Украйна ги разпръсвал по десетки сметки в различни страни.

Служители на фирмата не са обвинени, тъй като нямало данни, че знаят за измамата. Който обаче се усетил, бил уволняван.

Имало опит тримата мошеници да отворят подобни офиси в Сърбия и Македония. Това е единственото подобно разследване в Европейския съюз, при което има задържани извършители, похвалиха се разследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа тоя евреин.............организатора..............хаха!!!Ама да го пускат БГ-съдии, че ще ядосат Нетеняху!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Тази работа върви от 3 години. И на мен са се обаждали да ме канят с американски акции. Когато имах време се забавлявах с тях, друг път ги нахоквах, като им предлагах да отидат да копаят на полето, защото ползата ще е по голям. Разкриха ги сега, защото е пострадал някой по-важен човек. Пък и пред Европа трябва да се покажем....
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звъняха ми редовно. Момичетата бяха по-настойчиви от момчетата за продължителна беседа. Понятие нямаха от финансови пазари, говореха заучени фрази, поемаха ангажимент да обсъдят с шефовете предложени от мен схеми, които бяха абсурдни за всеки здравомислещ човек. Когато разполагах с време за губене, тогава им вдигах и си общувахме. Бяха забавни... По някое време станах досадни и ги отрязах.Това, че някой им се е вързал, е изцяло негов проблем. Алчността погубва и най-добрия играч
15
4
 
25
 
! Отговори
Съвпадение- политика преди 5 години
Хахахаха тая група измамници от българин, сърбин, евреин е като събирането заедно преди няколко дни на Борисов, Вучич, Нетаняху...
14
5
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ТИЯ ТРИМАТА ДОБРЕ СА СЕ УЧИЛИ ОТ ГЕРБ !!!
13
2
 
8
 
! Отговори
пецата преди 5 години
нищо няма да им направят , ченгетата само ще ги одрусат и ще ги пратят да продължават работа но под друго име и ще дават 50%
12
4
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
На утрешний ден пред пашатаевреин се мръсен яви,цалуна му рабски полатаи с вид горделив заяви: Преславний войводо, сполучихуслуга да сторя на вас:аз портата таз нощ отключихи Царевец в твойта е власт.от Жидов гроб - Вазов
11
4
 
15
 
! Отговори
Вица преди 5 години
Събрали се Българин ,Сърбин и Еврейн.Евреина казал -айде да мамим Еврей .Сърбина и Българина - как ще мамим Еврей бе ,най-много те да измамят нас.Сърбина казал-Айде да мамим сърби .Другите му казали ,те Сърбите нямам пукната пара ,няма кво да им вземем. Дошъл ред на Българина и казал-Айде да мамим Българи ,ама и те все реват че няма пари ,отговорили му другите.-Ми ние винаги ревем бе, бабите фърлят по 10-20 бона от балкона и после се редят на опашка за помощи
10
2
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Това лято и на мен ми звъняха от Английски номер да ме зарибяват да играя на форекс.Но нямаше как да падна в капана защото от 2009 г се занимавам с форекс ,инвестиции в злато, акции и прочее .През годините съм съм ял бая дървета и съм си научил урока да играя само с реални средства без ливъридж и ако ще инвестирам в дадена валута отивам и си я купувам кеш,както и останалите финансови инструменти защото всички тези онлайн платформи са една голяма измама!!!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма как без българин да се получат нещата нали така бе заклеймители на Северинчо ?
8
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е може ли в днешно време да си толкова глупав и алчен. Да вярваш на случайни обаждания. Да изгориш с 132 хиляди лева. - това е глупост, друго не може да се изрече.
7
5
 
41
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Бая парици има в народеца за гушкане. Да сложиш 132к онлайн трябва да ги имаш. Как има акъл да ги спечели а главата куха да ги даде на кух фонд.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фирмите за бърз кредит са финансови пирати в обществото. Надзор от БНБ към тях няма както и контрол. Риска е голям. Много са загазили..
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София е пълно с фирми даващи бърз кредит срещу лихва. Но в един момент в сметката по кредита установяваш , че повече неможеш да теглиш от договорения кредит. Просто е изтеглен!!! И оставаш длъжник. Фирмата те поема платила цесията и така измамата с двойна лихва остава да плащаш.
4
2
 
26
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
измамна СМЕХА е съществуването на целата ви читалищна реgакция. поне не пийте докато сте "на работа"
3
1
 
23
 
! Отговори
ЗАГЛАВИЕТО преди 5 години
Прегледайте си зъглавието.
2
5
 
22
 
! Отговори
Ганчо Балкански преди 5 години
Несравними сме в това.
1
1
 
23
 
! Отговори
!?!?!? преди 5 години
Измамна СМЕХА????!!!!