Техеран: Американските санкции са абсурдни

"САЩ ще съжаляват за това неразумно решение"
6 ное 2018 22:30, Анисия Иванова
21
Техеран: Американските санкции са абсурдни
Снимка: БТА

Американските санкции и условия, наложени на Техеран, са "абсурдни, незаконни изцяло пристрастни", заяви днес иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф във видео, разпространено по ЮТюб, предаде Франс прес.

"Американското правителство изглежда мисли, че налагането на драконовски санкции на Иран ще причини толкова много страдания на нашия народ, че ще ни накара да се подчиним на волята му", обяви Зариф във видеото, разпространено на английски и на фарси.

Тези решения обаче "засилват международната изолация" на САЩ според иранския първи дипломат.

"Оцеляхме в трудните времена на 40 години американска враждебност, като се опирахме единствено на собствените си ресурси и днес ние и партньорите ни по целия свят ще гарантираме, че нашият народ ще бъде възможно най-малко засегнат от тази сляпа агресия", добави министър Зариф.

САЩ "ще съжаляват за това неразумно решение", посочи иранският министър и изтъкна, че санкциите целят "да разединят народа и да го отдалечат от неговите лидери".

По-добре ще е те да преосмислят "безусловната си подкрепа" за Саудитска Арабия и Израел, която ги направи "слепи за ужасните зверства", извършени от тези две страни, добави Зариф. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Иран са голяма и силна държава с добре функционираща и въоръжена армия. Според мен са голям залък дори и за чичо Сам. Ще пламне още повече целият район, ако стане война.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близкоизточния Пакистан. Само дето няма толкова диария, иначе и те щяха да са полетата с *** вулкани на петъчна молитва.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин, пращай Умирал Кузнецов срещу американците да им разкаже играта.
9
2
 
3
 
! Отговори
СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ преди 5 години
СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, МНОГО СКОРО ФАЩ ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До по инерцияПрогресивното човечество от 100 години чака долара да се сгромоляса ама той си е все в цветущо здраве. Или човечеството не е прогресивно или пророчествата му са грешни.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските санкции са абсурдни, но са много ефективни. 24 часа след въвеждането им иранските молли започнаха да пищят като настъпани мишки.
6
6
 
14
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Само който не е ходил в Иран може да изказва некомпетентни мнения за страната ! Иран много трудно може да бъде победен ! А на американците как не им омръзна да си оправят вътрешните полит. проблеми с войни по света !
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия *** от САЩ от какъв ...налагат санкции на целия свят???
4
19
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АКО АЯТОЛАХА НЕ ИЗБЯГА В РУСИЯ ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ ТО ИРАН ЩЕ БЪДЕ СЛОМЕН ЗА СЕДМИЦА!ИРАН ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ТОЧНО КАТО ЛИБИЯ!!!ИЗРАЕЛ ЗНАЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА НЯМАТ ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ КОЙТО ДА ИМ СЕ ПОДЧИНЯВА ТОЛКОВА И ЗАТОВА ЩЕ АТАКУВАТ СЕГА!ОЩЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА МУ ОСТАВА НА РЕЖИМА В ИРАН ИЗМЪКВАНЕ НЯМА!
3
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са бита карта. Иран скоро ще отстрани изцяло долара от разплащанията си. Много други ще го последват.
2
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото някои мразят евреите и си мислят, че сте все репресирани, но сте по-различни от другата мюсли-арабо и3мет.
1
24
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НА ТЕЗИ ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТАРЕЙТИНГА НА ТРЪМП Е СРИНАТ И ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ГО ОПРАВИ Е КАТО СВАЛИ РЕЖИМА В ИРАН :DТЪЙ, ЧЕ В НАЧАЛОТО НА 2019-ТА ГИ ПОЧВАТ ВЕРОЯТНО ЩЕ Е ФЕВРУАРИ НАЙ-КЪСНО МАРТ!