Шуми, 2 месеца преди инцидента: Формула 1 е тежък спорт!

Семейството на легендата публикува негово интервю
22 ное 2018 15:15, Нели Христова
24
Шуми, 2 месеца преди инцидента: Формула 1 е тежък спорт!
Снимка: michael-schumacher.de

На 30 октомври 2013 година Михаел Шумахер дава последното си интервю, което обаче става достъпно за широката публика чак сега. Два месеца по-късно, състезателят от Формула 1 удря главата си в скала и така и не се възстановява.

Интервюто е публикувано от семейството му на уеб сайта на легендата, а в него Шумахер разказва за кариерата си като състезател.

По това време, той вече втори път се отказва от моторния спорт, след като се завърна за кратко на пистата с отбора на "Мерцедес".

Спечелилият седем титли ветеран разказва за най-емоционалната си победа и за първата, която печели.

Още по темата

"Сузука, 2000 година - 21 години без титла за "Ферари", четири години аз се провалях, беше страхотно състезание и беше невероятно да го постигна – да спечеля".

Шампионът споделя още, че Формула 1 е наистина тежък спорт, а когато той започвал кариерата си, било доста по-трудно, отколкото през 2013 г. Нямало ги всички тези помощни системи. 

В интервюто той разкрива, че съперникът, който най-много е уважавал бил състезателят на "Макларън" Мика Хакинен: "Имахме страхотни битки, но и стабилна, лична връзка". Любимият му спортист обаче не е състезател от Формула 1, а футболист.
"Когато бях малък и карах картинг виждах около себе си Айртон Сена и  Винченцо Соспири, но истинският ми идол беше Тони Шумахер, защото той беше страхотен играч", разказва Шуми. С бившия германски национал споделят фамилия, но нямат кръвна връзка помежду си.

Попитан дали някога е знаел, че ще постави няколко световни рекорда, Михаел споделя, че е важно да си малко скептичен, да не си прекалено самоуверен, винаги да търсиш осъвършенстване.

Определя Формула 1 като отборен спорт и е категоричен, че за да стигнеш върха, ти трябва помощта на екипа ти.

Семейството на Михаел Шумахер не е давало изявление от 2013 г., когато се случи ужасяващият инцидент. Не е ясно и защо точно сега решават да покажат на феновете на спортиста последното му интервю.

Преди няколко седмици германски певец разкри, че е получил ръчно написана бележка от съпругата на Шуми – Корина, която гласяла, че той е боец и ще се справи. Това бе първото и единствено изявление от близък на Михаел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" ДОРИ И ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КОМА, ШУМАХЕР ЩЕ БЪДЕ ДРУГ ЧОВЕК, ЗА ЖАЛОСТ..."ТОВА ГО КАЗА ЕДИН АНГЛИЙСКИ ПРОФЕСОР ПО МЕДИЦИНА...
22
0
 
1
 
! Отговори
Браво на 19 преди 5 години
До АнонименДобър коментар !
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 13Какъв Ален *** те гони? Ален *** се засече само 2 години с младия Шумахер.Най-великите битки на Шумахер бяха с Мика Хакинен.Я си пусни в тубата битка между Шумахер и Хакинен как се гонят над половин час един зад друг за първо място на 30-40 метра разстояние при 360 км/ч на правата на Монца. Ален *** беше добър, но е под нивото на Шумахер, Сена и Хакинен.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само му вижте и проследете движението на очите в интервюто на клипа...светли и като на Доктор Лектър- убиец на пистата. Няма емоция у тях...просто смразяваща хладнина и размазват!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Установено е че на Шумахер пулса при 370км/ч се покачва от 70 на 90 удара в минута. А при останалите пилоти достига при такава скорост до 120-130 удара. Няма такова хладнокръвие като на Шумахер. Той и затова толкова години караше на предела на човешките възможности, но с лекота. Спрях да гледам Формула 1 след като се отказа Михаел.Сега е една пародия !Оня Хамилтън дето не знае къде се намира двигателя ми става 5 пъти световен шампион. А Шумахер съветваше инженерите си за всичко по болида.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един гениален пилот можеш да го разбереш на дъжд.Шумахер нямаше конкуренция на дъжд. Даже и Хакинен изглеждаше жалък спрямо него в такива условия. Единствено на дъжд Аертон Сена се доближаваше до Шумахер.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, Мика това, Мика онова. Има едно изпреварване на червената вода....Мика беше роден шампион, но във вечно чупеща се кола...това го и отказа
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГоранМика беше бутан от Рон Денис. И за двете си титли 98 и 99 Рон е отговорен за това, а Дейвед Култард е жертвата. В интервю между Мика и Дейвид F1 Tales. Мика обяснява на Дейвид, че щяло да дойде и неговото време защото той Дейвид бил млад. Точно след тези думи настъпва гробно мълчание, а Мика се чуди какво да направи. Погледа на Дейвид казваше всичко.
15
5
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Има две легендарни съперничества в историята на Ф1, това между Джеймс Хънт, и Ники Лауда, и още по-великото съперничество на Сена и ***! Ако трябва да сме честни, Михаел нямаше по-ярък съперник от Мика Хакинен! Нито един шампион не е достатъчно голям, ако няма равни съперници!
14
1
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Това е истината: Ален ***, несъмнено е отличен пилот, брилянтен стратег, и може да се каже, че Шуми приличаше на него, защото освен бързото с бързото си каране, постигаше победите и със стратегически ходове, както и преследваше победата на всяка цена, но то това отличава всички шампиони! Но, що се отнася до съперничество - двамата с Ален *** просто нямаше как да са истински съперници, защото Професора вече беше се отказал от Формула 1.
13
4
 
9
 
! Отговори
Това е истината преди 5 години
Това, че Мика бил най-големият му съперник е лъжа. Най-големия съперник на Шумахер можеше само да бъде Професора - Ален ***.
12
7
 
10
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Със сигурност е най-успелият пилот в историята на Формула 1, но що се отнася до наистина красиво каране, има един бог на Формула 1, и той е Айртон Сена...
11
3
 
6
 
! Отговори
шофъор преди 5 години
Един гении на автомобилния спорт признат в целия свят ,Това е той
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до коментар 1 и 3Ми...... не. "Ката като Шумахер" означава просто че ката бързо. За красивото...... аз,съм го написал в коментар 3
9
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е този?
8
6
 
13
 
! Отговори
до коментар 1 и 3 преди 5 години
Защо не е станал скиор ли ? Ще ви отговоря : За да може дори и малките деца родени около 2013 г . да казват : Виж го този или онзи кара като Шумахер .т.е кара бързо и красиво!! . Ето за това не е станал скиор . Стана ли ясно , или трябва да го осмислите . Да сте чували някой да казва , че кара като Хил , аз поне НЕ !
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко жалко за Шумахер.Надявам се да се оправи.Но всеки един спорт с опасностите си.
6
1
 
17
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Той е един от идолите във формула 1,които хората никога няма да забравят,както и Айртон Сена,двама професионалисти отдадени на спорта.
5
1
 
5
 
! Отговори
Bobo преди 5 години
Ууууусъвършенствам:)))
4
1
 
46
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Жена му изглежда е доста стабилна и интелигентна жена. Определено иска да направи всичко възможно, че хората да го запомнят, като шампион силен и непоклатим, а не да го видят в състоянието което е сега... и да избледнее идола на толкова много хора по света. За 5 години, щом няма никаква вест... най-вероятно нещата не са добре, дори и да има леко подобрение, то е далеч от нормалното му състояние.