70% шанс Мъск да лети лично до... Марс

Той обаче съзнавал възможността да не се върне никога
26 ное 2018 10:00, Бойчо Попов
48
70% шанс Мъск да лети лично до... Марс
Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Илон Мъск заяви в интервю за предаването Axios на HBO, че може да отиде лично на Марс с вероятност от 70%, като намекна, че подобен ход може да бъде траен.

"Смятаме, че хората ще могат да се върнат на Земята, но не сме сигурни в това", поясни предприемачът. Hidden Field

47-годишният Мъск и преди е коментирал амбициите си да отпътува до Марс. Говорейки пред Axios той опроверга редица експерти, като поясни, че подобен полет ще бъде възможен до седем години, а билетите ще струват около двеста хиляди долара. Същевременно Мъск не е съгласен с твърдението, че полетите могат да бъдат само за богати хора, които искат да избягат от проблемите на Земята.

Самият предприемач, който има много тежка година зад гърба си, след като нестабилното му поведение подхрани бурни критики в социалните медии и колебания в цените на акциите на компаниите му, е наясно с опасностите и факта, че такова пътуване може да бъде фатално.

Той признава, че вероятността за смърт на Марс е много по-висока от тази на Земята. Ако все пак Мъск успее да се приземи на Марс, очаква "да работя непрекъснато над строителството на база".

"Няма да има много свободно време", уточнява той. И дори след като базата бъде построена, там "има много тежка среда. Така че... има шанс да умреш там. Смятаме, че може да се върнем, но не сме сигурни. Сега това звучи ли ви наистина като бягство за богати хора", попита реторично Мъск?

Повече технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: SpaceXteslaилон мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре тм, отколкото тук. Ед о врмерв Калифор ия е било тежко, но хората с живели добре. Сега се превърна в бардак ръководено сатанисти и содомите...
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно ще лети до Марс. Като започнат да ги търсят да връща парите... Може и на слънцето да опита да се скрие.
33
2
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
..... Ако все пак Мъск успее да се приземи на Марс, очаква "да работя непрекъснато над строителството на база". Това да се чете - ЩЕ СТОЯ НА ТОПЛО В КАБИНЕТА СИ В БАЗАТА И ОТ ТАМ ЩЕ РЪКОВОДЯ ГРУПА НАИВНИ *** ДА РИСКУВАТ ЖИВОТА СИ ЗА ПРАВОТО ДА ДИШАТ ВЪЗДУХ В БАЗАТА МИ И ДА СТРОЯТ ТАМ КАКВОТО МИ ХРУМНЕ .
32
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До от ЮАР,който каже:-"Руссийката е 50 год. след сащ".....Е то убаво,ентусиасте,но защо щатите от години нямат възможност да пращат и свалят астронавтите си до МКС,а използват ракетите на тия,дето са "50 години след тях"?..само питам,защото ми е интересно..
31
5
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 5 години
Като гледам колко злобни коментари се изсипват срещу Маск, ясно е, че платените Руски *** не спят. Понеже Маск е най-големият трън в очите на Московците, като удари в земята цените за изстрелване. Само не ми излизайте с номера, че без двигателите на рашките, краварите не могли да ходят в космоса - РД са мотори на Прат анд Уитни, американски. Спомнете си и за най-голямата ракета правена в света - Сатурн-5, 3600 тона при излитане и май моторите не са Руски! Русийката е 50 години след САЩ!.
30
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Мъск-съвременния "О.Бендер",комбиниран с мошеника "Корейко"...Нищо ново под слънцето!..както прегладнелия Бендер за единия "комат" хляб обещаваше пламенно на васюкинци да направи Васюки "Вселенски център на шахмата",с последващото развитие на инфраструктурата,построяване на летище и невиждано благополучие на васюкинци,така и тоя Супер мошеник обещава ТРЕСКАВО неща,които разбричканата му фантазия позволява....но да не забрави все пак,подобно на Бендер,да избяга овреме..Иначе лошо му се пише!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъск слага в джоба си цяла Русия.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения шанс за Марс и то след доста години е, ако космическите програми станат приоритет на силните на деня контролиращи големите капитали.В момента никой не го интересува космоса, всичко е само парлама за хората.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите пак се напъниха с разни тесни разбирачи - астро физици и космически инженери които не се умориха да обясняват на нормалнмите хора как на Луната не се било стъпвало и земята била плоска! Айде слушайте си чалгата късайте салфетки и не ни занимавайте с гламавите си теории на конспирациите!
26
2
 
6
 
! Отговори
а преди 5 години
Тоя я е направил електрическа кола.Направил е и ракета.Ако успее и електрическа ракета да направи ще е супер.
25
4
 
5
 
! Отговори
само роскосмос-АЗЛК преди 5 години
Аз чакам путин да прати в космоса москвич 12-так със забравен портфейл с рубли в жабката.
24
3
 
7
 
! Отговори
астронавт преди 5 години
До bluesky1Всъщност първият полет до луната не е единствен.Има 6 (шест) пилотирани полета до луната с по двама стъпили на Луната + един стои в кораба майка. Общо 12 американци са ходили по Луната от 1969 до 1972.Та първият полет не само е повторен, а шесторен.И после явно вече няма много смисъл да се харчат пари.
23
1
 
4
 
! Отговори
До24 преди 5 години
Идеята е стара колкото космическите полети. Освен това смятате, че за 7 години Мъск ще създаде технологията за сглобяване на космически кораб в околоземна орбита, зареждането му с гориво и екипаж ? При условие че все още всички треперят на старта на всяко изстрелване ?
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те Теслите вече почнаха да дават дефекти в студа...... най-добре ще е да се евакуира
21
5
 
12
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Не е ли прекалено да бяга от измамените акционери чак на Марс?
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11.Защо си мислиш ,че старта на една ракета към Марс трябва да стане от Земя-та.В околоземна орбита ще се доставят отделни модули,ще се сглоби кораба и хайде към Марс.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е въпросът кога, а дали въобще има смисъл да се ходи до Марс.
18
5
 
1
 
! Отговори
Шимп преди 5 години
Е аз от кога го чакам да излети за там!
17
6
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Само наивник може да нарече хора които мислят критично "хейтъри", скапана чуждица, която има за цел да тушира всеки дебат. Ползват я абсолютни фантазьори, които попиват информация за света от Холивуд и Марвел комикс. Всичко свързано с космоса е главно цирк, зрелища, доста големи бюджети платени от данъците на хората, като това което получават в замяна е прилично заснета пропаганда.
16
7
 
6
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Около петдесет години след "първия полет" до Луната, все още никой не е успял да го повтори...., което за мен е доста странно. Все пак след толкова години човечеството би следвало доста да е напреднало в технологично отношение!!! Поради тази причина полет до Марс ми се струва невъзможен...лаик съм, не натрапвам мнението си на никого!