Прието: Военно положение в Украйна за 30 дни

То ще важи за граничните с Русия и Молдова региони
26 ное 2018 22:45, Красимир Ангелов
116
Прието: Военно положение в Украйна за 30 дни
Снимка: БТА

Върховната рада на Украйна утвърди тази вечер въвеждането на военно положение в граничните райони на страната за 30 дни, считано от 28 ноември. Това става на фона на напрежението с Русия, предаде Франс прес.

Още по темата
Президентът Петро Порошенко внесе в парлламента съответния законопроект, който беше одобрен от депутатите с 276 срещу 30 гласа при необходим минимум от 226 гласа.

Пред депутатите Порошенко заяви, че военното положение се въвежда не на цялата територия на страната, а само в тези райони, които непосредствено граничат с Русия, Молдова, включително Приднестровието, а също по крайбрежието на Черно и Азовско море, а "именно там, където може да бъде нанесен удар", както уточни той.

Първоначално Порошенко искаше въвеждането на военно положение за 2 месеца, но после промени искането си на 30 дни.

Върховната рада прие и постановление, с което насрочи поредните президентски избори за 31 март 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега четох коментари в ютюб за военното положение в Украйна. Там руснаците пишат, че Сталин бил направил огромна грешка като не е избил всички в Украйна, а сега им се били качили украйнците на главите.
57
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Браво на Потрошенко. Така се прави. Сега може да обяви всички свои опоненти в изборите за платени от Русия врагове и да ги тикне в затвора . Както направи и Ердоган преди време. Опозицинни медии, интелигенция, политици бяха изпратени да търкат наровете в Диарбекир. И спечели изборите в Турция с байтошовски резултат на вота .
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ДНИ ПРИ ОПИТ ДА НАВЛЯЗАТ ВЪВ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ЛИВАН ДВА ИЗРАЕЛСКИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ БЯХА ЗАСЕЧЕНИ ОТ РАЗГЪРНАТА В СИРИЯ СИСТЕМА С-300 И ЕДИНИЯ БЕШЕ СВАЛЕН,А ДРУГИЯ НАБЪРЗО СЕ ВЪРНА В ИЗРАЕЛ.ТОВА НАКАРА ГЛАВНИЯ РАВИН НА ИЗРАЕЛ ДА ОБЯВИ ПРЕД ИЗРАЕЛСКИЯ ВЕСТНИК ЙЕРУСАЛИМ ПОСТ,ЧЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА ГОЛЯМАТА ВОЙНА СЕВРЕНИТЕ АКУМИ.(ТАКА ЕВРЕИТЕ НАРИЧАТ ХРИСТИЯНИТЕ) ЯВНО РАВИНА Е ИМАЛ ПРЕДВИД ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ И ЕТО ВИЖТЕ КАКВИ ГИ ЗАПОЧНАХА ЕВРЕЙЧЕТАТА УПРАВЛЯВАЩИ В КИЕВ
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко-Вайцман и еврейската хунта заграбила властта в Украйна чрез майдановския преврат като разбраха,че ще загубят катастрофално идващите избори набързо скалъпиха тази гнусна провокация за да може както сториха сега да се въведе военно положение на територията на Украйна и така да се отложат изборите..Не очаквайте пълномащабна война с Русия защото и ционистката хунта в Киев и натовските джендъря .Всичко е за да се отложат изборите в Украйна
54
1
 
9
 
! Отговори
37 преди 5 години
Военно положение се въвежда когато държава е във война с някоя държава или има военен преврат.На Украйна кой й е обявил война ?или може би има военен преврат ?
53
0
 
8
 
! Отговори
37 преди 5 години
Военно положение се въвежда когато държава е във война с някоя държава или има военен преврат.На Украйна кой й е обявил война ?или може би има военен преврат ?
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците бяха корави войни срещу невъоръжените бременни жени в Одеса. В Крим само със щитове и палки се въоръжиха хората и влака на "дружбата" обърна набързо. Дори го спряха преди Киев за да могат да слязат *** без да ги снимат, че се накакаха от страх, че може някой случайно да им отговори... Толкова по въпроса за коравите украински войни... Корави срещу беззащитни.
51
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абе хора, вземете изгонете дежурния по дискусия, от самолет е видимо че последните 2 часа 90 процента от коментарите ги е писал един човек. читалищна работа.
50
1
 
12
 
! Отговори
РАША преди 5 години
НА 25 НОЕМВРИ КОРАБИНА УКРАЙНА НАРУШИХА МОРСКАТА ГРАНИЧНАТА ЗОНА НА РУСИЯ И ТЕЗИ КОРАБИ СА В МОМЕНТА ЗАДЪРЖАНИ ВЪВ РУСИЯ НА ТАКИВА САМО ТЕКА
49
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето само от чепата сопа разбира. Браво на братята украинци.
48
1
 
8
 
! Отговори
ухааааааааааааа преди 5 години
ПОРЧЕТО ОТНОВО СЕ РАЗСМЪРДЯ--ТАКЪВ *** РЕДКО СЕ РАЖДА,НО ИЗГЛЕЖДА ХОХЛИТЕ СА ПО РОЖДЕНИЕ ***-ХЕМ *** ,ХЕМ ПРОЗЗЗТИ-КАКВО ЧАКА РУСНАКА--ДА ГИ НАТАКОВА ЗА 24 ЧАСА И ДА СЕ СПРАТ ТЕЗИ ХАЗАРО-ЮДЕЙ СМОТАНИ!!!ФАШИЗИРАНИ *** И МАЗОХИСТИ-***!!!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петро иска и ще успее да фалшифицира изборите за президент на страната усрания. Усра цел народ за власт и богатство. И нашия ни Усра по успешна кариера от на б. Б. в бг. нема от пожарникар, мутра, кмет, бодигард и пр. всичко с цел власт. Айде те и внуците на внуците им са усигурени. Ние се ядем по форумите. Добър ден на всички.
46
1
 
7
 
! Отговори
Смех преди 5 години
Смех смехсмееех ви каьвам. Славииии има такава държава, Украйна са нарича.
45
3
 
13
 
! Отговори
До 99 преди 5 години
Абе толкова корави са та в Донбас едни миньори, и разни бачкатори им разказаха играта а представяш ли си обучените и с боен дух Руски войски какво ще направят с фашистите укри ?
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самия факт,че на 12 годишни полугладни деца им се тика оръжие в ръцете,отращава и предизвиква погнуса сред нормалните хора.И това са бели европейчета,славянчета,дори не са някакви ***,минахте всякави морални граници,да не говорим за ужаса в Одеса,където живеят половин милион българи какво направихте,стига!Това е отвратително!
43
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците са корави войни и руснаците ще ядат голям бой.
42
3
 
19
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Военно положение в Украйна - сега всичко си идва на мястото - иначе, де се е видяло Хунта да управллява без военно положение? Сега за 30 дни, после за още, та до изборите...
41
2
 
17
 
! Отговори
Капитан преди 5 години
За незнаещите! При преминаване на проливи по целия свят трябва да информираш съответните органи. Айде да видим какво ще се случи ако някой реши да мине дарданелите, босфора, суец канал, панама канал без съответното стиковане. *** много ми е интересно. Или пък да наближиш американска територия, ей така като украински баровец с военен катер, да се опита да премине през залива Чесапийк за да акустира на порт Балтимор. Дали няма да го потопят още на средата в северния атлантик?Украинска провокация!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братоубийствената война м/у руснаци и украинци е планирана от Сорос и западните масони!!Оранжевите революции бяха направени от лобито на Килъри Клинтън, негърчето Барак Хюсеин Обама и гадините около тях!!Няма ли съд за тия мръсни, долни и гадни дяволски изчадия???!!!Или съдът в Хага е само за такива като Милошевич????
39
2
 
5
 
! Отговори
BG+RU преди 5 години
Бог да пази България, Сърбия, Русия и другите православни страни!!!!