Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете

Руските власти от години не позволяват проявите на ЛГБТ-общността
27 ное 2018 22:48,
172
Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете
Снимка: pixabay.com

Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че забраната за публични събирания на хора с нетрадиционна сексуална ориентация (ЛГБТ) в Русия нарушава човешките им права, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съдът, базиран в Страсбург, призова днес Москва да вземе "системни мерки" за предотвратяване на нарушенията на Европейската конвенция за правата на човека, под която стои и нейният подпис.

Руските власти от години създават пречки за публични прояви и събития на ЛГБТ-общността, като отхвърлят молбите й за разрешителни.

Според ЕСПЧ отказът на Русия да разрешава публични ЛГБТ-събития не може да бъде оправдан с опасения за обществения ред, нарушава свободата на събиране и представлява дискриминация.

В очевиден опит да облече в законова форма постоянната забрана на прояви в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, Русия прие през 2011 г. закон срещу "гей пропагандата", който забранява ЛГБТ-събирания близо до деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
11
 
! Отговори
Браво за руския зако преди 5 години
Браво на руснаците да измислят закон дето перверзници да не се навъртат около деца. Да не пълнят главите на децата с глупости. Европейците са за съд. Не е нормално да си гееей!
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога направиха гей парад в Саудитска Арабия, че не съм разбрал? Но щом не ги критикуват, значи са направили. Явно само Русия се дърпа.
115
2
 
4
 
! Отговори
нашето знаме преди 5 години
на най известния гей мавзолей му направиха на пъпа на Масква прекланят му се и цветя му носят
114
1
 
3
 
! Отговори
РУСКИЯТ КЕРВАН преди 5 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО ГЛЕДАМ ТОЗИ НА СНИМКАТА И СЕ СЕЩАМ, ЧЕ И НА ПЛЕВНЕЛИЕВ В ПРИЧЕСКАТА ПЪТЯТ МУ Е ОТДЯСНО. СИГУРНО Е НЯКАКЪВ ЗНАК ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ.
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителна снимка. Тия ге.йо.ве са за Аушвиц.
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете "ХАХАХАХАХАХАХА!Иначе по темата: БРАВО НА РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД! Русия НЕ желае да има сред народа си разни отпа.дъци, отрекли се от човешкото и моралното!Никоя нормална страна, включително Русия, България, Гърция, Сърбия и западно европейските народи , НЕ би се съгласила човешкото, нормално, ХЕТЕРОСЕКУАЛНО население да се превърне в хомосекуална и содомска пап.ла.ч!!!!
110
2
 
5
 
! Отговори
смешници преди 5 години
и със забрани и с гонения руските гейове са факт и Ленин е бил гей но му се прекланят ежедневно даже мавзолей има построен за него
109
3
 
9
 
! Отговори
Dedo преди 5 години
А нещо за правата на човека в СА или Иран....дори Турция? Съвсем изтрещяха тия.
108
2
 
12
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Нормално е в една държава публичните прояви на психично болни хора,да са забранени!Когато се намери един обратен да каже:Какво точно искат да постигнат с тия паради,то тогава може и да се говори.Но сега както са просто да си развяват половите органи наляво и надясно,тези паради трябва да са забранени със закон и всички участници да биват хоспитализирани и лекувани чрез шокова терапия! Какво те искат да правят с дупките си, е тяхна работа,но да си я държат в спалнята като нормалните хора!
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нещото АнинимеН батко това не ти е стената в фб да си постваш капса ;д не бъди толкова промит и нищожен ... натъжаваш ме :(
106
5
 
17
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Съвсем нормално е, да не се позволява на обратните да демонстрират и пропагандират извратения си начин на живот... А това, че в евро.гейс.кия съюз на някои хора не им харесват законите в Русия не е проблем на руснаците
105
13
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До АнонимеН 100 Грешиш.Русия е мъртва *** от 1917г.
104
3
 
10
 
! Отговори
без извращения преди 5 години
и те са хора и те трябва да имат права но да спазват приличие и да не смущават хетеро сексуалните
103
0
 
30
 
! Отговори
Тръмовица преди 5 години
кога ще има гей парад в суадитска арабия?
102
1
 
8
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
Зависи каква точно работа ти вършат гейовете с които работиш (там на запад...) Когато пожелаят те могат да бъдат МНОГО МИЛИ....
101
3
 
26
 
! Отговори
Иринчето преди 5 години
Само не разбрах какво я касае Русия решението на съда в Страсбург??? Колкото до съдебния състав - пределно ми е ясно на кой бряг са.....
100
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонимеН"ХОРАТА ПРАВА НЯМАТ НИКАКВИ В РУСИЯ !! ПРАВА ИМА САМО РЕЖИМА ТАМ!"Отвори руската секция на Дойче велеОтвори руската секция на Радио Свободна ЕвропаОтвори примерно КомерсантТакива статии има за Путин и властта в РФ че ако само половината от написаното там го кажеш в БГ по отношение на б.б. затвора ти е в кърпа вързан заедно със щурм на ДАНС и баретитеа на какви сайтове съм попадал в Тубето ... пример Два часа се доказва в ефир че РФ е нападнала Грузия още 7 месец 2008 година...
99
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОЛКОТО НИ ПУКА ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ, САУДИТСКА АРАБИЯ И ИРАН ТОЛКОВА ТРЯБВА ДА НИ ПУКА И ЗА РУСИЯ!
98
2
 
30
 
! Отговори
до 92 преди 5 години
Виж какво,приятелче,имам малка фирма с около 30 служителя,трима от тях бяха гейчета,и последно обичам пръжки с лук,чудесно ядене е!Сега на въпроса:и тримата изобщо не мислеха за работата и непрекъснато вършеха глупости!Абсолютно неадекватни и мислеха само за мъже!Не знам западните обратни какви са,но родните са под всякаква критика!По цял ден да те зяпат с налудничав поглед и да дишат тежко във врата ти определено не е приятно!От тогава назначавам хората с пробен договор за месец!