Ердоган: Убийството на Кашоги е тест за света

В интерес на Рияд е да разкрие какво се е случило, смята турският президент
37
Ердоган: Убийството на Кашоги е тест за света
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги е тест за целия свят, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Турция няма намерения да навреди на саудитското кралско семейство заради смъртта на журналиста, но светът и най-вече мюсюлманската общност няма да бъдат удовлетворени, докато не бъдат разкрити и изправени пред съда извършителите на убийството, изтъкна Ердоган на пресконференция на срещата върха на Г-20 в Буенос Айрес.

Той отбеляза, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е изпратил главният прокурор на Саудитска Арабия в Турция, за да разследва убийството на Кашоги, но той не бил споделил никаква информация с Анкара. В интерес е на Рияд да разкрие какво точно се е случило с Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, добави турският президент.

Ердоган призна, че убийството не е било официално обсъждано на срещата на върха и че канадският премиер Джъстин Трюдо е бил единственият лидер, който е повдигнал въпроса.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви вчера, че се е запознал с всички разузнавателни сведения за убийството на Хашоги, с които Вашингтон разполага, и повтори, че няма пряко доказателство, свързващо саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман с убийството.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си гледа собствените пълни затвори. Ще трябва а заковават прозорците хората да не почнат да падат от там. Не си гледа геноцида към кюрдите. Неговото изказване на фона на вътрешните проблеми на Турция е жалко и неуместно. Хиляди семейства не знаят нямат вест от близките си по затворите не знаят живи ли са или не.
11
1
 
8
 
! Отговори
v преди 5 години
Убийството на Кашоги е тест за света, докато убийството на Виктория Маринова е... битово убийство????
10
17
 
12
 
! Отговори
читател преди 5 години
Този след като изтрепа стотици хиляди кюрди, разруши селата им, сега се загрижи за едно ченге, убито от колегите си. При това чужд гражданин, на чужда територия.А журналистите които той е изтрепал, медиите които той е спрял разбира не значат нищо.Пушек за нискоинтелигентните амуджи.
9
35
 
7
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ердо, гледай си поскъпването на лука и не се меси където не ти е работата.
8
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СА финансира кюрдските терористи в Сирия,скоро ще изядат сопата от Ердоган
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принц Салман е пратил 11 съобщения на пратените от саудитците касапи,всичко е записано, Египет,Тунис каддето бе на посещение Касапин Салман хората се вдигнаха на бунт
6
2
 
14
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Пука им на кукловодите за Кашоги пък и за Скрипал просто всеки ги използва и тълкува от удобната за него страна, демек интереса клати фе.а както казват комшиите.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕpдоГаня знае, че САЩ и чаршафите искат там да му направят една арабска пролет Кашоги е работил за МиТ или за ЦРУ, а може и за двете и за да не ги издаде саудитците са убили Кашоги по заповед на ЦРУ, обаче се оказва, че мочурливия има и втори агент и е докопал записите.
4
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Турция и Ердоган в частност имаха невероятния късмет саудитските некадърници да убият Кашоги по тоя ид.и.отски начин!Получиха страхотни козове,които макар и да не изиграха по най-добрия начин,все пак много помогнаха!Най-малкото американската атака срещу Турция бе силно отслабена(но не е спряла).Е,работата не е само до късмет-голямото количество записи говори,че турските служби най-малко са знаели за готвената операция и са я улеснили.Турската студентка е подозрителна,искала е сватба веднага!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Аз пък си мислех, че са евреите илюминати от планетата Сатурн а то било ЦРУ...
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо на никой не му пука брат. Стига си се правил на фактор.
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердогане, какво се правиш, че не разбираш ? Убиецът е ЦРУ. Те убиха и руския посланник .