Сигнали от Helpbook: Рухнала ограда, свастики...

Граждани аралмират за проблеми в онлайн платформата
3 дек 2018 14:45, Анисия Иванова
9

Снимка: Helpbook

През последните няколко дни в платформата на Helpbook.info постъпиха множество сигнали, отправени към отговорните институции, а най-вече към Община Варна.

Преди повече от половин година след извършен ремонт на водопреносната система между улиците ул. "Брегалница" 60 и блока на ул. "Царевец", пътеката, свързваща междублоковото пространство, е в меко казано в ужасен вид. От изпратените снимки е видно, че опитът за възстановяване на асфалтовите и тротоарни настилки, разрушени след ремонт на уличните водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения, изобщо не се е получил - нахвърляни плочки от всякакво естество и калибър, на големи участъци изобщо липсващи, кал, локви, коловози. Според подателя на сигнала работниците направо "са си оставили ръцете“.

За разлика от опита за ремонт в по-горния сигнал, в следващия липсва всякакво желание за възстановяване. На първата изпратена снимка се вижда рухнала ограда, която би трябвало да огражда градинка. На следващата с изненада откриваме, че същата изцяло липсва, а според сигнала така е от поне половин година.

От също толкова време на вече познатата ул. "Брегалница" и ул. "Ген Кантарджиев" се забелязват съборени колчета и разкривен пътен знак. Нека по някакъв начин отговорните институции да обърнат внимание да възстановят инфраструктурата във функционален вид.

В същия район от няколко дни не свети уличното осветление на ул. "Тодор Димов" и ул. "Ген. Кантарджиев", а лампата до детската площадка не свети от години. Умоляваме фирмата, сключила договор с Община Варна за извършване на поддръжка и ремонтно-възстановителни дейности, да осъществи проверка за отстраняване на проблема.

Преминаваме към сигнал, отправен към Столична община, относно изрисувани пречупени кръстове в подлеза на спирката на Окръжна болница  "Св. Анна". Рисуването на свастики е обявено за наказуемо от наказателноправните системи на всички европейски държави. В България по закон лицето, извършило такава вандалската проява, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до три хиляди лева. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
... преди 5 години
Пътечката от Варна наистина е екстра... хахахах!
5
2
 
4
 
! Отговори
Г преди 5 години
Стига сте рисували свастики, почвайте да рисувате еднооки пирамиди, да сте обичани поне от 1% от човечеството и "свободните" медии.
4
5
 
3
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Който иска свастики да си ги рисува у тях. Ако видя някой такъв на живо да драска, доректно чупя ръце.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерени са тракийски монети със свастики от преди 500 г пр.Хр. СУАСТИ на санскрит е ЩАСТИЕ на български.
2
3
 
7
 
! Отговори
До Учуден преди 5 години
Не само в Индия и Римската Империя. В България са намирани свастики от ранния Неолит 7 6 хил. пр. Хр., Мисля даже че това бяха най-старите намерени в света. във Врачанско са намерили една от 5-6 хил преди Христа което е каменно медната епоха. Свастики има в българските шевици. Това е слънчев символ - не знам на кого не му харесва слънцето и защо се правят САМО негативни асоциации с този символ!
1
1
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Хората продължават да тънат непросвета и да си мислят,че националсоциалистите са измислили свастиката. Не се научиха, че тя е използвана в Индия и дори от късната Римска империя (където си пришиват свастики по туниките, т.нар. клавии и орбикули). Това,че младежите рисуват свастики не ги прави по-лоши, а това,че посягат на обществени сгради. С какво ще е по-добър някой който надраска Левски или Локо например? Има толкова литература за свастиката, не е трудно да се потърси информация!