4 г. и 10 мес. затвор за пияния надзирател, убил дете на пътя

Инцидентът стана на 30 август край Пазарджик
8 дек 2018 12:28, Елка Василева
23
4 г. и 10 мес. затвор за пияния надзирател, убил дете на пътя
Георги Доков. Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Пазарджик наложи наказание от 4 години и 10 месеца затвор на надзирателя Георги Доков, блъснал и убил с колата си 16-годишния Станислав Стоянов на пътя между пазарджишките села Сарая и Ивайло, пише "24 часа".

Тежкият пътен инцидент стана на 30 август. След катастрофата става ясно, че затворническият надзирател е управлявал колата си след употребата на 1.56 промила алкохол, поради което беше уволнен дисциплинарно от системата на правосъдното министерство.

Делото премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като Георги Доков призна вината си и прие всички факти и обстоятелства в обвинителният акт.

Още по темата

Във фаталната вечер Станислав и трима негови приятели се прибират с велосипедите си от Сарая, където играли футбол, към родното Ивайло. Починалото момче карало пред приятелите си и спряло в тревната площ край пътя да ги изчака. В този момент в далечината се задал „ Опел“, който криволичел по пътното платно.

Секунди по-късно колата, зад волана на която бил пияния Доков, блъснала и убила Станислав пред погледите на ужасените му приятели.

Прокурорът по делото Димитрия Ганчева поиска наказание от 7г. лишаване от свобода за обвиняемия, което съдът прие, но редуцира с 1/3 до 4 г. и 10 месеца ефективен затвор, според изискването на закона. Пред съдебният състав подсъдимият изрази съжаление за случилото се. Той няма право да управлява МПС в продължение на 6 години.

Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До ДДТВ такъв случай и шофирането на автомобил с неисправна спирачна система, окачване и гуми, е предумишлено самоубийство, но пак можеш да утрепаш и някой друг.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редуцирането на наказанията за престъпления под въздействието на алкохол включващи ПТП и убийство трябва да са махнат.Признал си бил вината.Е какво от това?
17
1
 
8
 
! Отговори
ха, преди 5 години
До АнонименВярно, че нито един пияница не сяда зад волана на МПС с мисълта, че ще убие човек, но това не значи, че няма умисъл. Всеки знае, че преценката на водача след употреба на алкохол е нереална. Ерго: водача знае, че не трябва да пие защото може да предизвика ПТП и смърт, ....но въпреки това пие. Е, това не е ли умишлено??? Присъдата е малка,Тпредвид смърния случай. трябва промяна на НПК със степенуване на присъдите: умишлена смърт и жестоко изнасилване-до живот, смърт при ПТП-20 г....
16
1
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Слет като няма умисъл и има алкохол ще променят члена бе колега това означава ли че всеки пиян които убива деца ще лежи като за обир на мазе срамота е . Българското правораздаване пълен абсурд за распространение на наркотици условни присъди масово какви са тия споразумения при налични достатъчно доказателства или прокуратурата е некомпетентна или съдъ се е превърнал в благотворително дружество
15
2
 
11
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Правосъдието в България а и в ЕС,като цяло е рай за престъпници и убийци и ад за нормалните хора.Сигурен съм,че този като излезе от затвора след 2-3 години ако изобщо лежи и толкова пак ще пие и ще кара.
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да е предумишлено едно убийство, трябва да има умисъл, тоест то трябва да е планувано или замислено по един или друг начин. Никой пил не сяда да кара с мисълта или заплануване да убие някой на пътя. Затова е непредумишлено убийство.
13
1
 
13
 
! Отговори
Unknown преди 5 години
На такива трябва да им дават доживотна присъда или смъртна, така ще е сигурно че повече няма да извършат такова престъпление.Това наказание се отнася и за убийците на които също им дават някакви смешни присъди.
12
2
 
18
 
! Отговори
ДДТ преди 5 години
Каране на кола след пиене на алкохол е ПРЕДУМИШЛЕНО убийство. Докато не променят закона в този смисъл убийците на пътя ще получават толкова,колкото и някой,който е откраднал стар телевизор.
11
3
 
13
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АКО СЪМ В РОДНИНСКА ВРЪЗКА С УБИТОТО ДЕТЕ ,ЩЕ ЛИКВИДИРАМ -МАЙКАТА ИЛИ БАЩАТА НА ПИАНДУРАТА /ЗАВИСИ ОТ ПРЕЦЕНКАТА МИ -КОЙ Е ПО ВИНОВЕН / , А СЛЕД ЗАТВОРА МУ И НЕГО !!! ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ЛИКВИДАЦИЯ И НА СЪДЛЬОВЦИТЕ И СЪДЛЯРКИТЕ ПОДКРЕПЯЩИ КРЕТЕНСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА !!!!!!!!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
kaтя преди 5 години
Ами 2 години за КАТЯ ЛЕРЦА.........................................
9
1
 
4
 
! Отговори
Кандидат баща преди 5 години
Точно си мислех да създам нов роб на мафиотската държава!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова струва живота на детето.Като излезе от затвора ще е научил,че безнаказано може да повтори инцидента. ПАЗИ БОЖЕ. А на детето-мир на праха му!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми нЕма такава държава, колкото и травиално да звучи ... Няма безгрешни хора, в това ежедневие на всеки може да се случи, НО тук има едно НО - алкохол, наркотици - тогава няма прошка! Няма такива - той се признал за виновен и приел фактите?!? Мафия скапана...Съсипвате обикновените хора...Всеки месец на някой от вас 40 да му изнасят...Скапаняци!
6
1
 
24
 
! Отговори
Срамно е ! преди 5 години
На някой за кражба им дават по толкова..............аз разбирам да е сталан инцидент и, някой да е загин....,а той пиян на кирка се качва да кара и убива........СРАМ ! Трабват промени в тоя НК.
5
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Защо прокуратурата не е поискала доживотна без право на замяна?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е много са ми дали..явно в някое общижитие ще живурка. Явно родителите са някои нещастници да стоят мирно на тая присъда
3
1
 
33
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Хехе, някой ако си мисли, че този ще лежи 4 години и 10 месеца, значи не е живял в България през последните години. Казвам ви, ще лежи 3 години, една от които под домашен арест и ще го пуснат за добро поведение.
2
4
 
30
 
! Отговори
Ямбол преди 5 години
Мин 10 години затвор. какво е това 4 години. Не ви е срам! Убил 16 годишно момче.... Този съдия е за бесило! ***! Ако това дете беше мое.. този нямаше да види Съд или Затвор.. На бесилото! Гад.
1
4
 
34
 
! Отговори
.. преди 5 години
Пиян? Зад волана? МАЛКО МУ Е!Да го съдят като за предумишлено убийство и да лежи 20 календара.Всеки може да сбърка, но да си пиян или друсан зад волана не е грешка.