Строителите излизат на протест с машини, искат работа

Браншът внася утре подписка в институциите
43
Строителите излизат на протест с машини, искат работа
Снимка: архив, Ройтерс

Строителите излизат на мирна демонстрация утре. Това съобщи председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев.

Тя ще се проведе от 7:00 до 12:00 часа с около 1000 машини - строителна техника, в защита на бранша.

Машините ще са без вериги и ще бъдат разположени по бул."Цариградско шосе" в участъка от голям търговски център в посока - изход от София. Ще бъде внесена и подписка в подкрепа на строителните фирми в Президентството и в МС, подписана от около 53 000 души.

Дейностите са продължение на кампанията на Камарата "Аз съм строител". Подписката ще бъде връчена в 9:30 ч. в НС, след което в МС и Президентството, предаде БТА.

"С подписката и утрешното събитие ние казваме на политиците: "Чуйте и ни вижте! Вие вършете вашата работа и ни осигурете спокойствие, за да вършим ние нашата", допълни Илиян Терзиев и предупреди, че ако не бъдат чути, строителите ще преминат към протестни действия в защита на правата им, работата, законността и сигурността.

От Камарата настояват в подписката да спре използването на бранша за политически цели и предизборна агитация, преустановяване на разпространяването на недоказани публични твърдения за корупция в строителството, да има сигурност и предвидимост за бранша.

Друго искане на бранша е да продължи програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища, в която над 1000 са били фирмите, работили по нея, а над 70 000 са били заетите.

Според ръководството на камарата браншът е поставен на унищожително отношение, като според организацията вероятно целта на атаките е дори и ликвидиране на българските компании преди началото на големите проекти по европейски програми и по този начин на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор.

От Камарата са обезпокоени от безотговорното според тях говорене, което те определят като национално предателство, защото може да доведе до спиране на фондовете в България, които осигуряват над 80 на сто от заетостта в сектор "Строителство". От Камарата са притеснени от това какво би се случило с хилядите служители и семействата им, ако останат без работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КВИ СТОЕЖИ , КВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ...В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ СЕ СЪЗДАВА, ПО 50 000 ДУШИ ЕМИГРИРАТ EVERY YEAR, НЯКВИ СИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ И 10 БАНДИТА ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТ АЙДЕ МАРШ ЗА ТИКВИ
17
3
 
29
 
! Отговори
Къща за милиони преди 5 години
Наскоро приключих 10 годишен строеж на фамилна къща. През нея минаха около 120 човека все "майстори", от които не повече от 5-6 ставаха за нещо, другите бяха пълни ***, некадърници, пияници и мошеници, само гледаха да гепат парата, да се подпират и работа за 5 ст. да не свършат. За мен няма по-гнусно съсловие от строителите. Проклел съм ги всички да останат без работа и да се научат на дисциплина, ред и прецизност. Ето, Бог ме чу. Помия.ри.
16
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Работа има, само да им се бачка.
15
2
 
22
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Грешно харчене за енергийна ефективност в сградите НИКОГА ПОВЕЧЕ !!! Такива некадърни изпълнения и недовъшени договори има, че е най-добре да се скриете ! Друг е въпросът, че файда от тази програма НЯМА !
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами щом може "на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор", значи може и нашите да отидат извън България и да си показват майсторлъка. От какво ги е страх? ЕЙ го, целият ЕС имат пред себе си.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вие сте едни строители да не сте ми в къщата, и виждаме как строите, направо ме е страх да живея или да карам по пътищата, за вас е важно да краднете парите
12
2
 
19
 
! Отговори
Строител преди 5 години
Тия от камарата не се наядоха от такси , ами сега и политически поръчки почнаха да правят . Само като прочетох петицията така се изсмях , и им казах да си я .... Ако закрият камарата или поне сменят трайно уседналите ....., може и да се пооправят нещата с качеството на строителството в България !
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВРЕМЕ Е ДА ДОЙДАТ ДА СТРОЯТ КИТОЙСКИТЕ КОМПАНИИ.ТАМ НЯМА ТАКИВА ДАЛАВЕРИ, ЩОТО ИМА РАЗСТРЕЛИ НА СТАДИОНИТЕ ПРЕД 100 000 ПУБЛИКА.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГАТО СЕ ПОИСКА НЕЗАВИСИМА ПРОВЕРКА НА КАЧЕСТВОТО СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ ПИСНА НА УМРЯЛО.
9
2
 
25
 
! Отговори
Цеко преди 5 години
Яйде по -полека. Нема инфраструктурен проект без проблеми.Цариградско се напука след няколко месеца, тангентата я затваряха гаранционно.Винаги има ремонт на ремонта!
8
8
 
5
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Имайте търпение. Като БСП вземат властта няма да има програма за енергийна ефективност и асфалт не се яде. Работа ще има за всички.
7
22
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 2. Аман от кре.тени като теб. На 100 км път се появяват 10 кв.м. проблем и веднага ревете и генерализирате всичко. По-добре 10 кв. м. лоши и 100 км направен път, отколкото нищо. Ама такива каунни като теб няма да го признаят и само гледат да плюят.
6
5
 
22
 
! Отговори
Рембо преди 5 години
Вижте лицата на снимките от кампанията "Аз съм строител", после се разходете до близкия строеж и вижте как изглеждат "истинските" строители. Аз така направих в квартал Изток, София, където строят няколко големи фирми в момента. Разминаванията са като между показанията на Ваклинов и Иванечева!
5
5
 
22
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
изобщо няма политическо-мутрески подтекст към искането : "Друго искане на бранша е да продължи програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища, в която над 1000 са били фирмите, работили по нея, а над 70 000 са били заетите."И аз искам 5000 кинта заплата - ама няма
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обезпокоени са само в УС на Камарата на строителите, защото може да секнат фондовете. А качествени строители /майстори/ трудно се намират в България.
3
19
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Протестът е срещу мръ.сотиите и подлите манипулации на БСП.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така така, кражбата трябва да продължи, а еврофондовете усвоени!А това че след година новите пътища се накъдрят и се свличата няма значение, нали парите са усвоени и поделени. Нема такава държава.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез пак и през зимата ли искат да наливат бетон