Хиляди унгарци недоволстват от управлението на Орбан

Митингът в Будапеща срещу нов трудов закон
16 дек 2018 21:37, Петя Славова
53
Хиляди унгарци недоволстват от управлението на Орбан
Снимка: БТА

Хиляди унгарци протестираха днес в Будапеща срещу нов трудов закон и все по-авторитарното според тях управление на министър-председателя Виктор Орбан, предаде Ройтерс.

Протестът, озаглавен "Весела Коледа, г-н министър-председател", беше четвъртата демонстрация на леви опозиционни партии, студентски групи и граждани срещу правителството през последната седмица.

Протестиращите развяваха унгарски знамена и флагове на Европейския съюз и носеха плакати с лозунги, сред които "Не крадете" и "Независими съдилища".

Новият трудов закон позволява на работодателите да искат до 400 часа извънреден труд годишно, поради което критиците го нарекоха "робски закон".

Управляващите също така прокараха закон за създаване на нови административни съдилища, които ще отговарят пред правителството и ще се занимават с деликатни въпроси като изборното законодателство, протестите и корупцията, предаде БТА.

Орбан често влиза в сблъсъци с Брюксел заради създаваната от него система, която засилва контрола му върху съдилищата и медиите и която неговите критици смятат за авторитарна.

Организации за гражданските права заявиха, че новият съдебен закон е поредното подкопаване на демократичните институции при управлението на Орбан, който е на власт от 2010 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
На снимката се виждат 500 души.Също се вижда, че не приличат на хора работещи на 6-дневна седмица.
44
0
 
1
 
! Отговори
Тъпак преди 5 години
>административни съдилища>които ще отговарят пред правителството>и ще се занимават с деликатни въпроси като изборното законодателство, протестите и корупциятаТоест, съдът на правителството ще преценя дали правителството нарушава законите за чисто правителство? КВО МОЕ СЕ ОБЪРКА, АЗ НЕ ЗНАМ :D :D :D :D
43
5
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Интересно като пукяса Сорос кого ще обвинявате...
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправете си заглавието.Хиляди или по-скоро стотици сорошоида в Унгария пукясват от глад,след като Орбан би шута на психясалият им дъртак от страната.А знаем,че професионалният сорошоид не умее да работи нищо,освен да измикярства.
41
6
 
30
 
! Отговори
Отровено общество преди 5 години
Хиляди унгарци "недоволстват от управлението на Орбан"Милиони обаче благоденстват. Изводът е че на Соросс му духнаха под опашката и го плеснаха през спаружените крадливи 53306рептилски ръчички. Крим е руски, Унгария е на Орбан. Въпросът е закрит. Точка.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските леви са срещу унгарските леви. Що така бе другари? Каква ви е връзката с Орбан? Да не би това което ви свързва да се нарича Москва?
39
2
 
2
 
! Отговори
хахахахааа.......... преди 5 години
До БСПСорос срещу тиквун....
38
6
 
4
 
! Отговори
БСП преди 5 години
У нас и Сорос и Путин ни плащат и пак толкова не можем да се съберем срещу Борисов!Но в интернет вием за милиони!
37
5
 
7
 
! Отговори
Червен каскет преди 5 години
Да слагат унгарски Жан Виденов и са милионери след 1 година!Бунаци!
36
2
 
15
 
! Отговори
Дедовия преди 5 години
Тоя Сорос няма ли вече да пукяса и да отърве света от мръсните си намеси в политиките на държавите ???
35
5
 
25
 
! Отговори
Сорос е развързал преди 5 години
кесията коледно май - намерил се е някой и друг шекел за предателите на народа - платените "демонстранти", хомосексуалисти и лесбийки на хранилка пру Сороските отворени общества и пр. организации на еврейския глобализъм !
34
4
 
23
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Сорос срещу Орбан ,това са протестите в Унгария .Победителят ще бъде Орбан този път мумията Сорос ще бъде изритан окончателно от Унгария с неговите НПО-та .
33
6
 
4
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
За Китай и Русия просто забрави! Турция и Иран са костелив орех. Сирия и Украйна, абе греда. Косово и Унгария са последните напъни. Европа е последната крепост на Американските Ни Партньори, ама ежедневните протести отиват към революция. СИСТЕМАТА се разпада пред очите ни. На истинските виновници вероятно ще им се размине. Вратовръзките и униформите обаче ги чака яко кекс по пълна програма. Ушевичките още не разбират добре, какво цунами се задава.
32
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Автофекална,упс-автокефална църква не искат ли,я какво става във великата Украйна?
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***,масоните ,илюминатите,Ватикана,ФАЩ,Израел,Рептилите,Англосаксонците,Украинската хунта,западни строй,японската икономика,сеизмичните зони,харп,ООН са виновни
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е управлението на популисти да води до масови протести. Ей на и у нас имаше протести докато винкели не подаде оставка. Сега всичко е спокойно.
29
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, чичко Сорос, чичко Сорос, на 100 години стана и не си седна на ***.Ще се пържиш в ада до Маккейн и Буш.
28
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия хилави хиляда човека на протест срещу Орбан?Човек ,да се смее ли,да плаче ли?Орбан има такава голяма подкрепа сред унгарците,че ако поиска може да го изберат и за крал на Унгария!
27
2
 
50
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Хиляди и в Брюксел протестират и трошат сградата на Юнкер заради миграционния пакт, ама тази новина не е на първа страница!
26
8
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ централата преди 5 години
Орбан е лидер, Бойко е тиква!