Десетки блокирани, летище "Гетуик" е затворено!

Атака от дронове в района, десетки полицаи са мобилизирани
Обновена: 21 дек 2018 06:33 | 20 дек 2018 21:17, Анисия Иванова
19

Десетки хиляди пътници останаха блокирани над 12 часа, след като летище "Гетуик" остана затворено за полети, а причината за това бяха дронове, които бяха забелязани да прелитат над пистата. Засегнати са също полети от и до София.

Около 21:00 часа местно време снощи два дрона са забелязани да прелитат в района на летище "Гетуик".

Заради опасения от координирана атака срещу второто най-натоварено летище във Великобритания, властите решават да го затворят. Хиляди пътници остават блокирани точно преди коледните празници след като полетите бяха анулирани. Те прекараха нощта на летището, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко след 03:00 часа тази сутрин работата на летището е възобновена, но само за 45 минути, когато отново дроновете се появяват.

Според властите прелитането на дроновете е преднамерен акт за нарушаване дейността на летището. Днес по обяд е забелязан още един дрон да преминава през въздушното пространство на "Гетуик".

Десетки полицаи са мобилизирани да претърсват района, а във въздуха прелита хеликоптер. Авиокомпаниите работят, за да осигурят на засегнатите пътници хотелско настаняване или транспорт за тези, чиито полети са били отклонени.

Според британското законодателство незаконно е да се летят самолети в рамките на 1 км от границата на летището. Престъплението се наказва с до пет години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнахте да рекламирате дроновете преди време и колко полезни били, ви бях предупредил за този сценарий.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне имало ли е експлоозиви на дроновете или от кръжока по купешки авиомоделизъм са си правели предколедно шоу?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и англичаните да си разиграват приказката за баба Меца и после да наложат някои нови "антитерористични"мерки или санкции на Русия.Сигурно Путин скучае в Кремъл и си играе с дрончета от разстояние.
14
0
 
9
 
! Отговори
anon преди 5 години
... само аз ли прочетох "статията" до края? "Според британското законодателство незаконно е да се летят самолети в рамките на 1 км от границата на летището."... браво бе журналисти?
13
0
 
1
 
! Отговори
Танкист преди 5 години
Тихо бе тъ па ци!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руско пушкало,Ступор требе там велко-британията
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Включете.реб-а,притежава го само Русия,ингилизите трябва яко да се изръсят.дрон няма остане от -РЕБ-а
10
5
 
11
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Тия с 2 дрона не могат да се оправят, но иначе се перчат на въоръжените с най-големия ядрен потенциал в света. Как да не се подсмива снизходително човек на англичаните.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вместо да купуваме на Радевчо самолети за да се вози, по-добре дронове.но тук е България, разумът тук е табу
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То с тия заглушители, че жив дрон няма да остане - добре, а самолет ще остане ли?
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези в каменната ера ли живуркат. Нямат ли заглушителни устройства. Ако нямат да им пратя няколко бройки. На 10 км около летището жив дрон няма да остане.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво,с два детски дрона нанасяш на англичаните е гати щетите.Колко са лесни.А руснаците наистина имат пушки които блокират работата на дроновете и ги приземяват и пленяват.Сигурен съм че в момента умират от смях.
5
3
 
6
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Толкова ли нямат един "Stinger" (еквивалента на "Игла"), малка и много точна ракетка?!
4
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименЗа да бъде свален един дрон,няма нужда да бъде обстрелван,достатъчно е да се прекъсне каналът за връзка и/или повреди електониката с насочен импулс.За търговските е лесно,за военните-не чак толкова.Пък и стрелба в населено място....
3
2
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Концернът "Калашников" произвежда "пушки" за сваляне на дронове,на изгодни цени.Изпробвани в Сирия.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези дронове немогат ли да се свалят или са бронирани. Абе все съм си мислил че енгелезите са правени в задният свор на бежавият салон и както се оказва съм бил прав. Нямат ли оръжие полицаите или още се движат само по долни гаще. С един автомат и хеликоптер се настигат дрончетата и се правят на кайма. Цяло летише блокирано заради дронове. Да се смее ли човек да плаче ли.
1
1
 
23
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Имаше един от хората на ИРА (Ирландската Републиканска Армия) който каза на британските служби - вие за да сте успешни трябва да сте на 100% успешни. Аз за да съм успешен - ми стига и 1 (един) %. Тепърва ще трябва да го осъзнаят.