6 начина да елиминирате излишните течности

Обичаме празниците, защото тогава се отпускаме, но...
Обновена: 5 яну 2019 12:52 | 5 яну 2019 12:15, Михаела Лазарова
2
6 начина да елиминирате излишните течности
Снимка: istock

Обилно похапване в комбинация с газирани и алкохолни напитки, повече почивка... Обичаме празниците, защото тогава се отпускаме и консумираме любимите си храни.

Но след като те отминат винаги се чувстваме и изглеждаме подпухнали, уморени... След всяко празнично преяждане установяваме, че сме задържали излишни течности. Как да ги елиминираме?

Вижте няколко лесни стъпки.

Спортувайте

Физическата активност е един от най-добрите начини за намаляване на излишните течности в организма в краткосрочен и дългосрочен план. Всяка форма на упражнения увеличава потенето, което означава, че тялото ви елиминира излишните течности.

Средната загуба на течност за един час упражнения е между 0,5 и 2 литра на час, в зависимост от фактори като топлина и облекло. Въпреки това, не забравяйте по време на тренировка да приемате достатъчно количество вода. Друга добра възможност за увеличаване загубата на излишни течности е сауната.

Спете повече

Изследвания показват, че сънят е не по-малко важен за здравето от спорта и здравословното хранене. Той може да има влияние върху симпатиковите нерви в бъбреците, които регулират натриево водния баланс в организма.

Пълноценният сън помага на тялото да контролира нивата на хидратация и да сведе до минимум задържането на излишни течности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
10
 
! Отговори
Минко 53 г. ерген преди 5 години
Начин номер 7: мастурбация.
1
0
 
7
 
! Отговори
бай-Митко преди 5 години
Ха сега де,едни дофтори се изказват че алкохола е голям деуретик и трябва да се пият много течности за да се възстанови баланса,тия па казват съвсем обратното. На кой да вервам в тоя лъжовен свет ?!