Тръмп отново настоя за стената по границата с Мексико

Той потвърди и че е убит един от най-издирваните от САЩ терористи
6 яну 2019 20:58,
55
Тръмп отново настоя за стената по границата с Мексико
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп отново настоя днес за построяване на стена по границата с Мексико, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Трябва да построим стената", каза той в градините на Белия дом, преди да замине за Кемп Дейвид, където ще прекара деня с основните си съветници. "Става дума за сигурността на нашата страна. Нямаме друг избор", добави той.

Според него частичната парализа на федералното правителство, която продължава повече от две седмици, "би могла да приключи утре, но може и да трае по-дълго. Това зависи в действителност от демократите".

Демократите, които установиха контрол върху Камарата на представителите след междинните избори, повтарят, че са против финансирането на тази стена. Според тях построяването й би било неморално, скъпо и неефикасно.

Тръмп, който преди обещаваше да построи бетонна стена, сега обмисля варианта за ограда със стоманени решетки. Той каза днес, че планира да организира среща с ръководители на компании за производство на стомана, за да им възложи да измислят нов дизайн на съоръжението, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът каза пред журналистите в Белия дом, че се водят преговори за определяне на мястото на следващата среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Двамата държавници имаха историческа среща през юни в Сингапур, припомни Франс прес.

Тръмп потвърди в "Туитър", че е ликвидиран терористът от Ал Каида Джамал ал Бадауи, организирал извършеното през 2000 г. нападение срещу американския ескадрен миноносец "Коул", предаде ТАСС.

"Нашите великолепни военнослужещи раздадоха справедливост за героите, убити и ранени при подлата атака" срещу военния кораб, написа той. "Току-що ликвидирахме лидера на тази атака Джамал ал Бадауи", добави Тръмп.

В петък Си Ен ЕН, позовавайки се на източник от американското правителство, съобщи, че Ал Бадауи е бил ликвидиран в Йемен при въздушен удар с американски дрон.

Седемнайсет американски моряци загинаха и около 40 бяха ранени при бомбеното нападение срещу кораба на йеменското пристанище Аден през октомври 2000 година. Властите в САЩ предявиха на Ал Бадауи задочно обвинения за атаката.

Той бе заловен през декември 2000 г. от йеменските власти, но успя да избяга от затвора. После отново бе арестуван. През 2004 г. бе осъден на смърт заради нападението срещу кораба, но отново успя да избяга.

Ал Бадауи бе включен в списъка на ФБР с най-издирваните от САЩ терористи и бе обявена награда от 5 милиона долара за информация, която да доведе до ареста му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Латинска Америка и Ч.ерната част на Африка са с най-отвратителното мързеливо и престъпно население на планетата Земя!Интересното е ,че точно там католиците имат силно влияния ,а нищо не са променили столетия наред,даже напротив !
20
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Латиносите поне са християни и са работливи..."Колко са работливи се вижда от състоянието на собствените им страни.Иначе верно са ревностни християни-преди обир или нарко-сделка задължително се молят.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 19 Полицията убива не14 души ,а 7 на час!Извинявам се!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 В 220 милионна Бразилия годишно се извършват над 64 000 убиства,от които,полицията на Бразилия убива по 14 души на час!Около 1000полицай годишно стават жертва на престъпниците!В Мексико е по-лошо!И всички това ще се пренесе в щатите!Ето затова Тръмп иска стена!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 Човече ,нямаш си на престава за какви престъпници става на въпрос!В градове на латинска Америка има квартали където само армията влиза !В ютуб може да видиш как посред бял ден на булеварди ,обират туристи и по заможни хора!Пълна отврат,за нищо ще те убият!Земеделието им е известно най-вече с производство на наркотици!Е,сред тях има и читави хора!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко посееш семената в добра почва,ще пожънеш добър урожай,ако посееш семената в бедна почва,няма да пожънеш нищо!И още - човек се учи докато е жив,няма родени научени хора!
15
2
 
2
 
! Отговори
Лелее преди 5 години
Този арабин е голяма работа-18 години са го гонили поне пет агенции с бюджет поне десет милиарда на година.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спирането на мигрантите от Латинска Америка е жизнено важно за САЩ!Латиносите придобиват все повече индиански черти ,поради големия бум на раждаемост сред индианските общности!И всички тия необразовани и водещи се от първични инстинкти хора с какво ще допринесат за развитието на САЩ?Ако не броим престъпноста и работа по строежи и полета, в нищо друго не ги бива!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Латиносите поне са християни и са работливи,с какво точно ви пречат?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази стена от стоманени решетки ще е рай за нашите европейски ромчета,има да си берат джелязо и да отварят пътя към свобода на латиносите!За седмица ще са я опоскали,джелезна пръчка нема да остане.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаОттеглянето от Сирия не се отменя. И Тръмп не е казвал, че ще стане за един ден , а след подготовка на процеса и поетапно.По скоро провери кой спонсорира източника ти Ивеститор:):)
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е за стена!Единственото правилно решение е на вски 500-600метра вишки с картечар и снайперист!Отначало латиносите ще се пробвст ,но като пуснат кръвчица повечето ще им се изпарят мечтите за USA!
9
1
 
1
 
! Отговори
Обяснитор преди 5 години
До Гледна точка 6Малиииииий. Не ви ли омръзна, да ставате за смях с тия черни магии, две години вече:):):)Още 6 години ли, ще повтаряте моктите си сънища всеки ден?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тръмп отново настоя за стената по границата с Мексико"Какво заначи "отново". Че той никога не спирал да се бори за изпълнение на предизборните си обещания , за НАЦИОНАЛНА сигурност и ЛЕГАЛНА имиграция.
7
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
По-вероятно е Тръмп да спечели втори мандат,отколкото да бъде отстранен...Не че няма да пробват,де.В крайна сметка всичко зависи от най-богоизбрания-Ротшилд,т.е. доколко и докога Тръмп ще му върши работа.Иначе демократите се мъчат да вкарат колкото се може повече латиноси в САЩ,за да им гласуват после-къде законно,къде незаконно.
6
2
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Този път ще го импийчнат!Оттеглянето от Сирия се отменя, пише в "Инвеститор". Бай Дончо ще гризне дръвцето!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-великият президент на САЩ сигурно ще го убият или импийчмънт за да турят там лудата Хилъри.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде белите до границата до Мексико са малцинство ,десетки милиони са прескочили границата и до 2040 белите ще бъдат малцинство в САЩ ..колко още либералщина трябва да се вземат мерки срещу тия Те им превзеха държавата Стената значи ,няма да идвате повече тук ..Идеята за стената ,самото президентство на Тръмп е емблемата на това ..мексиканците и централно -американците да спрат да идват
3
3
 
14
 
! Отговори
Чоджум преди 5 години
Никой няма да ти даде да строиш стена, бе! Като искаш стена си я построи сам! Той обещаваше предизборно, че Мексико щяло да плати хаха, надявай се! Не стига, че им окрадохте половината територия, ами и стена да ви плащат! Нагли нацисти! Да питам, Русия била фашистка, а САЩ със стените какви са? Хе хееее, издиша ви пропагандата пак! Бай Дончо общо взето ви показа мръсните ризи! Вече и най-големите оФФци знаят че САЩ са лицемерчета, гаднярчета, кръволочета, подпалвачета, гадурлянчетя!
2
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Е да задържи малко, нали нашите гербави утки са му обещали 2 милиарда