Зимата в Австрия отне живота на петима туристи

Други двама са в неизвестност, планините станаха опасни
13

Значителните снеговалежи и рискът от лавини затрудняват движението в няколко провинции в Австрия, някои местности са откъснати от света, петима туристи намериха смъртта си, а двама са в неизвестност, съобщи Франс прес.

От средата на миналата седмица паднаха до 150 см сняг в планинската централна и северна част на страната, включително в райони с ниска надморска височина, съобщиха австрийските метеорологични служби.

Натрупването на сняг и опасността от лавини направиха непроходими някои пътища, а планините станаха опасни за туристи. Трима скиори, двама германци и словенец, загинаха през уикенда при каране на ски извън регламентираните писти. Вчера бяха намерени телата на двама туристи, затрупани под снега, а още двама са в неизвестност.

В провинция Залцбург бе измерена снежна покривка от близо три метра на 2317 метра надморска височина. Заради метеорологичните условия е обявена дървена ваканция днес и утре в няколко училища в провинцията.
В провинция Щирия около 2000 души бяха блокирани в няколко местности заради непроходими пътища.

Германските власти обявиха извънредно положение за южните части на страната, съобщава Bulgaria ON AIR. В Бавария обилният снеговалеж доведе до катастрофи и транспортен хаос през уикенда. А днес множество училища останаха затворени.

Лошото време в провинцията взе и жертва. 44-годишен мъж е загинал, след като е бил ударен от клони на дървета, паднали заради тежък сняг.

Властите предупреждават, че рискът от лавина в районите на Южна Германия, Австрия и Швейцария е опасно висок. А скиорите и туристите са посъветвани да не се качват в планината.

Днес се очакват нови снеговалежи в Австрия и Южна Германия, които могат да донесат още от 25 до 80 см сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Гербаджийсла ***! Това го покажи на идолите ти! , които при снежна покривка от 5-10см. обявяват бедствено положение.Оня ден в Гърция за колко сантиметра сняг спряха камионите на границата?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа, ама немска. Така и не се научиха немците на ред и дисциплина и тръгнали извън пистите ски да карат.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ни описвате положението в планината все едно да ни опишете снега на черни връх на витоша. Ами в планините е така сняг до 2 метра вие да не искате да е 5 см. Елате да видите как са излъскани пътищата в градовете на Австрия. Живея в Залцбург от 20 години и всяка зима пада сняг до 50 см. Да сте чули да са блокирани градове в Австрия от снега. Ами няма как да се блокират защото тук се чисти денонощно. Още докато вали машините започват да чистят не чакат снега да задръсти пътищата.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийсла ***! Това го покажи на идолите ти! , които при снежна покривка от 5-10см. обявяват бедствено положение.Четеш ли какво пише до 150 см сняг, а в някои области и повече. Знаеш ли че тука ако падне толкова сняг , държавата ще спре да съшествува и на пролет, когато природата го стопи ще се броим кой оцелял и кой не.
4
3
 
2
 
! Отговори
Команиз патреот преди 5 години
Да бе, да!Такива неща стават само в европейска България знам аз, не можете да ме излъжете.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко чудо за 3 дни, е казал народа. Това че са затворени планински пътища докато ги изчистят е напълно в реда на нещата.
2
9
 
6
 
! Отговори
Кст преди 5 години
Живея в Австрия и мога да кажа че службите не са подготвени за такава зима
1
6
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Пич, имаш сериозна нужда от специалист!