Планирате нова кариера? Това са 5-те най-предпочитани страни

Държавите са извън Северна Америка и Азия
9 яну 2019 15:15, Елка Василева
24
Планирате нова кариера? Това са 5-те най-предпочитани страни
Снимка: архив, Reuters

Ако планирате нова кариера тази година, хубаво е да се насочите към Европа или Близкия изток, съветва американският телевизионен канал Си Ен Би Си.

Водещите пет страни в класацията на държавите, най-предпочитани от чуждестранните работници, тази година са извън Северна Америка и Азия, според годишния доклад на банка HSBC.

Изследването оценява предпочитанията на чуждестранните работници по поредица показатели като баланс между работа и личен живот, перспективи за добри доходи и кариерно развитие. Регионът на Европа, Близкия изток и Африка излиза напред в годишната класация благодарение на фактори като добри заплати, положителна култура на труда, сигурност на работните места и възможности за реализация. Традиционни дестинации като САЩ, Канада и Хонконг остават в топ-10, а Сингапур отпада от водещите пет.

1. Германия
Номер едно в класацията тази година е Германия, която се изкачва с една позиция спрямо миналогодишната анкета. Вярна на репутацията си, обещаваща висока ефективност, най-голямата европейска икономика е оценявана като център за кариерно развитие - 65 процента от анкетираните 22 318 души я определят като продуктивна дестинация. Това обаче не е за сметка на личния живот и 70 процента от чуждестранните служители посочват, че откакто са се преместили в Германия, балансът между личния и професионалния им живот се е подобрил. Сред другите преимущества на страната са културата на труда, която отстъпва само на тази в Швеция, и сигурността на работните места. Благодарение на силно регулирания трудов пазар почти три четвърти от участниците в допитването отбелязват подобрение по този показател спрямо положението в родината им.

2. Бахрейн

На второ място е Бахрейн, който привлича чужденците със завидни възнаграждения. Впечатляващите 77 процента от чуждестранните работници посочват, че имат по-високи перспективи за добри възнаграждения в Бахрейн, отколкото в родината си, спрямо 62 процента миналата година.

Още по-забележителни обаче са допълнителните бонуси за разходите по преместването, които чуждестранните кадри обикновено получават. Добавките за настаняване (69 процента), за самолетни билети (68 процента) и медицинско обслужване (64 процента) са сред най-често получаваните придобивки.

Освен добри пари животът в Бахрейн предлага много и за кариерното развитие. Отношенията са важни в близкоизточната страна и над половината анкетирани или 59 процента посочват, че научаването да се справят с тях ги е направило по-добри лидери.

3. Великобритания
Великобритания се изкачва с шест позиции в класацията до третото място въпреки Brexit. Добрите перспективи както за кариерно, така и за лично развитие изстрелват нагоре страната като място с възможност за добър баланс между личен и професионален живот и добри заплати. Мнозинството чуждестранни работници (58 процента) отбелязват също, че културата на труда е по-добра, отколкото в родината им. Великобритания се нарежда сред първите и по образование. Над две пети или 43 процента от чуждестранните служители там имат следдипломна квалификация. Тя е определена и като най-доброто място в света за научаване на нови умения и четвъртото за изкачване в кариерната йерархия, отстъпвайки само на Хонконг, САЩ и Сингапур.

4. Обединени арабски емирства (ОАЕ)
Дом на бизнес центрове като Дубай и Абу Даби, ОАЕ запазват четвъртата си позиция за най-предпочитана дестинация от чуждестранните работници за четвърта поредна година.

С добре затвърдена репутация, страната е известна с финансовите си стимули. Сред анкетираните 95 процента посочват, че получават парично подпомагане като част от пакетите с възнагражденията им, което е най-високото ниво в света. Същевременно според 73 процента кариерните им перспективи са по-добри отколкото у дома. Страната е оценявана високо и заради културата на труда.

5. Швейцария
Трайно привлекателна за служителите от чужбина, Швейцария отчита особено добри резултати във възможностите за кариерно развитие. Близо две трети или 62 процента от участниците в анкетата посочват, че страната им предлага добра среда за професионалното им развитие. Това обаче може да е за сметка на личния им живот, като 63 процента се радват на по-добър баланс между трудов и личен живот отколкото в родните им страни.

Швейцария е привлекателна и с предлаганите възнаграждения - 76 процента от анкетираните оценяват перспективите за доходите си като по-добри, откакто са се преместили там. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Wasявно нещо хич не си запознат ,щом задаваш такива въпроси
21
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Was 16 Никога докато са хора.
20
1
 
4
 
! Отговори
Моето мнение преди 5 години
Най-добра переспектива в момента е САЩ, не за друго, а защото университетското образование там стана много скъпо и има нужда от специалисти. Покрай САЩ е Канада, макар да е доста по-трудно да се намери работа там. Ако си добър ИТ специалист може да правиш добри пари и от България.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще замина за Носибирск да програмирам бомба.. Много ми е мерак да програмирам бомба..
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно измислена жалка класация , Нито Германия , Нито Англия стават за работа на IT специалисти.. ИТ сектрора на Германия е много зле и всичко се върти за вградени системи автомобили и машини.. *** да ни си помислите че автономните автмобили ще ги програмират германски фирми там са америакански фирми - Visteon , Nvidia , intel
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До WasПетте рубли на коментар им ги превеждат по банкова сметка, така че няма значение къде са :)
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пишман патрЕотите ни още не могат да разберат, че света не свършва на държавната граница...
15
3
 
9
 
! Отговори
Was преди 5 години
Кога хората от източна Европа ще започнат масово да емигрират в Русия (според *** раят на земята)???
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно по какви критерии е правена класацията и как е набирана информацията.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най си е хубаво в България.
12
0
 
15
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Най-добре е в Австралия. В Германия става все по-зле и хората се превръщат в типичен пролетариат - бачкат яко, плащат данъци и нямат никаква собственост. С данъците се субсидират земеделските производители, защото те реално работят на загуба.
11
4
 
13
 
! Отговори
Пропаганда преди 5 години
Общо взето американците правят реклама на най-верните си васали с това измислено проучване!!! Аз казвам, че иберийския полуостров където живеят много българи не отстъпва с нищо, а и времето е топло!! Само пример!! Иначе има една държава в Европа, която е по-богата от Швейцария и нейното име е Люксембург!!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нд ходете в Бахрейн или ОАЕ. Отврат е. Взе едно бачкаш в Индия или Пакистан. 99% шеф ще ви е индиец, който ще ви съсипе нервите с комплексите си. Обожават да мачкат бели хора. Да не глворим за жегите от април до октомври... вие не сте англичани или германци, за да ви уважават. Вие ставате бели роби. Наем на апартамент по 1000-1500 щатски долара на месец. Храната по-скъпа от ЕС.
9
0
 
10
 
! Отговори
То де не остана преди 5 години
народ в тая д-ва, а вие пускате рекламни статии на чужди д-ви...браво е.. IQ=0.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие дето ги пишете тези статии четете ли ги аджеба.Ония дни бяхте писали ,че половината германци искали да емигрират в Хорвегия и Холандия. Сега No 1.
7
8
 
12
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Само за германия ще се съглася. За Великобритания вече не е така, а за тези от Близкия изток - КАТЕГОРИЧНО НЕ!! Да работя за неблагодарни чалмари, ай мерси, по-добре тук да си стоя.
6
5
 
14
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Измислена класация. Германия, Англия са привлекателни за малкообразованите и мързелите, щото там има яка социална помощ. За работещите там е ад. Големи данъци, работа до скъсване, успокотелни, психотерапия. Заплатите на безработните са по-високи от тия на работещите. Много от германците и англичаните бягат по Арабистан и др. Справка, за работа в арабските държави се кандидаства с американска диплома, предимно само мъже. Докато в Германия и Англия събират черната *** от цял свят, безотказно
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е класацията ако искам да ставам ескорт или? Пропуснали сте Хонконг и Италия.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията явно е преписана от чужд сайт на страна, която е извън ЕС. Как точно Великобритания ще бъде предпочитана от българи, при положение, че страната излиза от ЕС и прави нещата неимоверно трудни? Да не говорим, че британците хич, ама хич не примират за източноевропейци, особено българи и румънци.
3
6
 
27
 
! Отговори
Мем преди 5 години
Да плащат се данъци в германия, но срещу тях. Училището ти е училище, пътя ти е път. Университетите са почти безплатни. В аптеките за лекарства на деца не се плаща, възрастните плащат няколко евро. При средна заплата, която е 36000 евро на година, единработещ в семейство с две деца, ще плаща данъци само на 3000евро, и те ще му ги върнат през детските, които са 190 евро на дете на месец. Кажи сега в България как е?