Храната поскъпва и в Северна Корея

Срещу Пхенян в момента действат строги санкции на ООН
13 яну 2019 15:40, Петя Славова
29
Храната поскъпва и в Северна Корея
Снимка: БТА

Цените на продоволствените и други стоки в Северна Корея отчитат съществен растеж заради международните икономически санкции срещу Пхенян, съобщи ТАСС, позовавайки се на японското издание "Асахи".

Вестникът пише днес, че по данни на дезертьори от Северна Корея през последните няколко месеца царевицата, която е основна прехрана за голяма част от населението, е поскъпнала 1,7 пъти, пшениченото брашно - около 1,4 пъти. Двойно са поскъпнали внасяните от Китай телевизори и електрически батерии, предаде БТА.

На този фон, пише "Асахи", като се позовава на документи на Корейската трудова партия, в Северна Корея се развива масово движение за затягане на дисциплината в потреблението. Осъждат се надеждите за икономическа помощ от Южна Корея и "болезнената привързаност към вносни стоки".

"Ако се опитваме да продължим революцията, като получаваме помощ от Юг, ще се провалим както СССР и Източна Европа", според един от документите, цитирани от изданието.

Срещу Северна Корея в момента действат строги санкции, приети от Съвета за сигурност на ООН, заради провежданите по-рано ядрени и ракетни опити. По-конкретно са ограничени или забранени доставките на много видове стоки, наложени са лимити за предоставянето на Пхенян на петрол и петролни продукти. Освен това действа забрана за купуването на почти всички основни експортни стоки на Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък в Тиквария в какво охолство живеем,с тез ниски цени на ток,храни,дърва,въглища,данъци,винетки,застраховки,корупция навред..и с тез огромни заплати от 300 евро и пенсии от 100 евро!Мале..мале
4
8
 
37
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Пак гледате в чуждата паница нещо било поскъпвало някъде си щото тука е настанала една евтиния та знае ли се.
3
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасчо е ослабнал - сигурен признак, че севернокорейците мъpзелуват и не го хранят. СК е на умирачка и няма кой да им прекопае картофите и скоро ще си внасят работници от Габон и Буркина Фасо.
2
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
B СК всички са на държавна заплата, кое колко поскъпва няма никакво значение и хората сигурно си купуват телевизор веднъж на 30 години... не като краварите всяка година нов телефон и телевизор все по-скъпи и накрая имат да връщат 30 трилиона външен дълг и 200 трлн вътрешен дълг.
1
23
 
20
 
! Отговори
ТЕЗИ... преди 5 години
двама *** да хранят населението си с ядрени ракети. Никакви санкции не са им виновни. Виновни за настъпващия глад в Северна Корея са именно тези двамата на снимката!!!