Кои храни за какви болежки помагат? Вижте!

Хранатае основният ни източник на хранителни вещества и енергия
17 яну 2019 09:45, Михаела Лазарова
1
Кои храни за какви болежки помагат? Вижте!
Снимка: pexels

Храната, която консумираме е основният ни източник на хранителни вещества и енергия. Ако я използваме правилно ще ни помогне не само да поддържаме добра фигура, но и да облекчим някои неразположения. Може ли храната да бъде лек, вижте в следващите редове.

Сок от череши при артритни болки

През зимните месеци може да се наслаждавате на вкуса на биосоковете от череши, а през летните на техния свеж вкус. Консумацията на плодовете, както и на сока получен от тях, може да спомогне за намаляване на оксидативния стрес и възпалението, което от своя страна намалява неразположенията свързани с артрита.

Джинджифил при стомашни и мускулни болки

Джинджифилът е чудесна билка, която помага при стомашни и коремни неразположения, гадене, мускулни болки след спорт или при настинки.

Добавете от него към фрешовете или си пригответе чай от джинджифил. Така по-бързо ще намалите неразположенията.

Куркума за болки в ставите

Тази невероятна подправка спомага за потискане на действието на веществата, които допринасят за болките в ставите. Според анализ публикуван в Journal of Medicinal Food, екстрактът от куркумин спомага за облекчаване на дискомфорта от остеоартрит. Ето защо не пропускайте да добавите ценната подправка към вашите ястия и смутита.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари