Бил Гейтс от Давос: Защо фирмите не прилагат иновациите?

Милиардерът дава съвети на собствениците на бизнеси
24 яну 2019 11:42, Нели Христова
48
Бил Гейтс от Давос: Защо фирмите не прилагат иновациите?
Снимки: Reuters

Иновациите могат да помогнат много на хората в неравностойно положение. Например, новите лекарства, които се произвеждат – да са в полза на бедните. Но как се убеждават инвеститорите да вложат средства в тях и да печелят, без да губят пари?

Според Бил Гейтс, в повечето от тези начинания, става дума за траншове и няма пряка възвращаемост на средствата.

"Икономическата полза е от това, че децата оцеляват и в бъдеще помагат на бизнеса. По този начин възвращаемостта е огромна“, обяснява съоснователят на Microsoft в интервю от Давос за Франсин Лакуа от Bloomberg.

"По този начин помагаш държавите, където децата умират на около пет години, да се стабилизират. Като Индия, Индонезия и Виетнам, които от бенефициенти на помощ се превръщат в част от световната икономика. Там няма нужда да се харчат пари за борба с пандемии, защото здравните им системи вече са се активирали“, обяснява още Бил Гейтс.

"Но ръководителите на компании все още не прилагат иновациите в компаниите си и това е изнанадващо“, коментира той..

Гейтс е категоричен, че иновациите променят правилата.

Софтуер, здравни технологии и иновации и енергетика са темите, които следи и по които работи.

"Няма да избегнем големите проблеми с промените в климата без масови иновации в много части на реалната икономика. Така че иновациите са това, което променя правилата на играта и много директори се изненадват, че не ги вкарват в компаниите си".

Разговорът вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил Гейтс е богат, но всички знаят колко пари има и как ги е спечелил. За разлика от него не може да се каже същото за Путин. За съжаление това важи за всичките руски и български олигарси.
21
4
 
3
 
! Отговори
експерт преди 5 години
До 19 АнонименПич това не е хейтене, това е Царят е гол от новите дрехи на царя! Ама като малък като не са ти чели приказки, а само разни *** са ти балбукали за либералната икономика!
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На пръсти се броят хората които толкова много са дали на човечеството колкото е дал тоз велик човек. Засрамете се и се отнасяйте с необходимото уважение към Бил Гейтс.
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил Гейтс е велик иноватор и предан филантроп. Тук се намерили умници да го критикуват и да му дават акъл. Чудя се, толкова ли сме зле българите или просто някой плаща на хейтърите да разпростаняват фалшиви новини и да плюят всичко прогресивно.
18
3
 
5
 
! Отговори
Джеки преди 5 години
Гейтс ще спаси много деца в Африка от смърт. И като пораснат те ще тръгнат към Европа където имало "много пари без работа и руси жени желаещи".
17
2
 
6
 
! Отговори
експерт преди 5 години
Защото иновациите изискват инвестиции, работната ръка е еФтина, и парите влизат в джоба чисто. Ми той що не намали цената на Windows на половина или даже да го пусне безплатно при такава голяма печалба?Лесно е да даваш акъл на другите, а ти да стоиш отстрана и да зяпаш!
16
2
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Ха ха Сега и хапчета иска да ни продава .Ади стига де има и други .Тоя мисли само как да придобива лицензи и да печели от това .
15
3
 
14
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Колкото до изтребването на бялата раса, все повече се убеждавам, че това е нещо като план. Шепа избрани бели господари и милиарди цветнокожи под тях - изпълнителни, готови на всичко за паница ориз, без екстравагантни идеи за цялото човечество. Бялата средна класа, загиваща в момента, е единственият източник на нови идеи за света и хората, единствените, които наистина се борят за по-добър и справедлив свят. Цветнокожите гледат единствено собствените си задни части
14
5
 
10
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Само да забележим - говори за лекарства, които да се продават на бедните. Докато всъщност е много по-лесно (и евтино!) хората да се хранят и живеят здравословно, за да са здрави. Ама бай ти бил това не го устройва, нали. Всъщност защо някакъв слаб програмист се опитва да програмира и света, след като собствената му операционна система показва на какво ниво са мислите и идеите му. Не ползвам уиндоус вече 11 години и не съм имал никакви проблеми с компютрите оттогава
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Толкова и разбираш ти от фармацевтични изследвания.За да се дава едно лекарство извън стъди-то му, то трябва да е излязло от 4те тестови периода, и да е одобрено за изписване.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ние още не можем да се възстановим от неговата "иновация" windows която струва неизмеримо на целия свят заради неефективните си интерфейси, скапаните си неразбираеми грешки писани презрително като от самозабравили се инжинери Срина (документирано) Нетскейп с бизнес жестокост която надмина стандарта даже на американците, беше осъден унизително през 2000-та година след това прекара 10 години в пропаганда чрез медиите да си изчисти името на злодей, сега прикава като наивен и загубен монах
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЩерюАми тук в България за какво мислиш те лекуват, защото си им много драг ли. Лекуват те за да си здрав и да им работиш колкото се може повече.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По този начин помагаш държавите, където децата умират на около пет години, да се стабилизират."Помагаш да децата да оцелеят и да влезнат в системата на социалното подпомагане, за да ги храниш после.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е много наивен. Бизнеса иска максимална и бърза печалба. Ама щял да влага пари в нещо, което ще носи печалба на всички и то след 10-15г. Това е лудост и противоречи на либералната икономика. Днес на запад се спонсорират само изследвания за срок от 3г. Ако до 3г не се открие нещо носещо печалба изследванията се прекратяват. Хиляди деца умряха преди години в Африка, защото компаниите от САЩ не поискаха да продадат един медикамент там на по-ниска цена.
8
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
"децата оцеляват и в бъдеще помагат на бизнеса. По този начин възвращаемостта е огромна" - вече Човека е функция на Бизнеса... "Нужни сте ни живи!" - ЗА ПЕЧАЛБИ...
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каза човека "въшлив" с пари и който от деситилетия "прилага" иновациите си в Африка. Като гледам там всичко цъфна и върза.....
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"новите лекарства, които се произвеждат да са в полза на бедните."--новите ... в полза на бедните ?! а "новите" кога ги тестваха на ефективност и безопастност? аха , ясно - сега ше ги тестват ... и върху "ебдните" естествено!Амин!
5
2
 
38
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Не е вярно че фирмите не прилагат иновациите. Ето във фирмата в която работа, шефа само чака новия модел на джипа и си го купува и веднага го подкарва... пардон прилага,
4
3
 
11
 
! Отговори
фитил преди 5 години
* правете иновации че не остана за крадене и монополизиране
3
2
 
31
 
! Отговори
Защото са алчни Бил преди 5 години
Фирмите не прилагат иновациите защото са алчни и само прибират печалбите, при ниски разходи за труд. Това е голата истина. Акционерите искат още и още за яхти и мацки, пък служителите въртят колелото като хамстери до смърт.