МЗ дава стипендии от 1000 лв. на лекари-специализанти

Кандидатстването е до 30 септември 2020 г. в страницата на проекта
24 яну 2019 17:07, Анисия Иванова
3
МЗ дава стипендии от 1000 лв. на лекари-специализанти
Архив: Булфото

Министерството на здравеопазването /МЗ/ финансира специализации на лекари и лекари по дентална медицина по европейски проект, съобщиха от министeрството.

МЗ изпълнява проект "Специализация в здравеопазването" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. С финансовата подкрепа на програмата се финансира обучението на специализанти чрез заплащане на таксите за теоретично и практическо обучение.

На специализанти без доходи чрез проекта се предоставят стипендии в размер на две минимални работни заплати на месец.

МЗ е обявило процедура за подбор на лекари-специализанти и лекари по дентална медицина-специализанти, които се обучават по реда на Наредба 1 за придобиване на специалност в системата на здравеопазването и такива, които са продължили обучението си при условията на отменената Наредба 34 от 2006 г.

Процедурата е отворена и всеки заинтересован може да кандидатства до 30 септември 2020 г. он лайн - чрез регистрация в интернет страницата на проекта /www.specializanti-mh.info/.

Критериите за подбор, условията, начинът за кандидатстване и необходимите документи, са публикувани на сайта на проекта, секция "Документи", раздел "Документи за трета процедура за подбор на лекари-специализанти и лекари по дентална медицина-специализанти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Caмо така ще запазим медиците си!Даже са малко.
1
2
 
4
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Бре, ще вземат колкото заплатата ми.д-р Ох Боли