САЩ с икономически натиск върху режима на Мадуро

Така ще подкрепят Гуайдо при кризата във Венецуела
Обновена: 26 яну 2019 14:22 | 26 яну 2019 11:46, Елка Василева
113
САЩ с икономически натиск върху режима на Мадуро
Николас Мадуро. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати ще окажат натиск върху режима на Николас Мадуро, за да подкрепят провъзгласилия се за "изпълняващ длъжността президент" опозиционен лидер Хуан Гуайдо при кризата във Венецуела, обяви американското министерство на финансите, цитирано от ДПА.

Агенцията отбелязва, че САЩ не са стигнали до там да замразят венецуелските активи и банкови сметки под тяхна юрисдикция.

Още по темата

"Съединените щати ще използват икономически и дипломатически инструменти, за да гарантират, че търговските трансакции с венецуелското правителство, включително онези с държавни компании и международни резерви, са в съответствие с признаването" на Хуан Гуайдо за "временен президент" на Венецуела“, пише в комюникето.

По-рано Мадуро обяви, че ще защитава Ситго - филиала в САЩ на венецуелската държавна петролна компания Петролеос де Венесуела - на фона на опитите на Гуайдо да отклони в своя полза неговите приходи, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКОГА СВЕТА ЩЕ ПОЗВОЛЯВА НА РУСИЯ ДА БЕЗЧИНСТВА ИЗ ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ!
93
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Сценария в Сирия и Украйна се повтаря. САЩ подкрепят самозванец и искат да свалят законно избран президент. Познайте къде ще е следващата война. После пак ми обяснявайте, че САЩ не били агресор а руснаците били най-големите агресори. Говорете ми, аз ще ви повярвам.....ама друг път!
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще пускат самолетите на НАТО да освобожлават народа от лошия Мадур?
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ станаха прозрачно ясни на целия свят,де що има петрол те са там и водят завоевателна война за ресурси.Навсякъде,където са водили търговските си войни тъне разруха и хаос.Разрушават нации за да печелят пари.Както каза един по-долу-никога няма да отидат да воюват в Сомалия щото нямат печалба,макар там нещата да са по-зле от навсякъде.Ех кравари,ще дойде и вашето време,някой ден ще си намерите майстора.Дано не пострадаме всички тогава
90
11
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Все повече се убеждавам, че русофилията е психично заболяване.За какво подкрепяте човек, който докара до просяшка тояга народ който е по-богат на петрол от Саудитска арабия и Русия взети заедно?Тоя Мадуро е най-наглия от всички приятелчета на Путин..Асад,Янукович,Кадафи и корейската ***.Това, че е приятел на Путин не променя факта, че е *** бивш шофьор на автобус, който не дойде на власт, защото народа го избра.Подкрепям напълно народа на Венецуела, той заслужава, честни избори и бъдеще...
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мухахаму 97Му-ха-ха-ха-ха-ха...........а КЪДЕ Е ТОВА "официално написано"?????? В твоите джендърски "фейк-нюзчета"???????? Мдааааа.....да се "доверяваш" на тия изедници е по-срамно от това да си ***-....ра-с!!!
88
14
 
7
 
! Отговори
мухахаму преди 5 години
официално пише че расия държи 50% от всички петролни фирми ф венецуела от 2006та и я докараха до просешка тояга а тука се опитват да пробутат че САЩ щели да им вземат петрола и да ги разорят..мухахаха
87
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е ли намеса във вътрешните работи на една страна.Сащ налагат своята диктатура и след това тези държави стават една разруха-ирак,Афганистан,Либия,Косово.Същото я чака и Венецуела.От държавна петролна компания ще стане частна с американски капитали.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 85 и 84 Къде изнасят петрол Щатите? Газ -да, но петрол?....Те внасят петрол.От 10 г. не се месели в политиката на другите??? Това виц ли е?
85
0
 
6
 
! Отговори
До93 преди 5 години
По същата причина по която хората в България не можем да се обединим, и да си извоюваме по -добър живот.
84
2
 
20
 
! Отговори
до 92 преди 5 години
Не разбирам защо светът позволява подобна гавра със себе си, след като обединен може да смаже тиранията на САЩ. Обединението прави силата.
83
1
 
5
 
! Отговори
До91 преди 5 години
Природен закон, казва се "правото на по-силния". Кое не разбираш?
82
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи никой нямал право да се меси в изборите в САЩ, обаче САЩ едва ли не имат върховното право да определят кой да управлява другите държави? Егати наглата американска пасмина.
81
19
 
3
 
! Отговори
до 85 и 84 преди 5 години
САЩ вече 10-на години са износители на петрол и газ и отдавна избягват да се месят във работите дори на довчерашните си приятели саудитците. В момента русия се активизира и припалва подобни конфлитки на този в Сирия в опит да вдигне цената на нефта (но не успява).А Китай лека полека завладява Африка ,особено субсахарска африка (по големина на инвестиции): Нигерия,Ангола,Етиопия,Кения,Замбия,ЮАР,Конго и т.н.Благодарение на Китай влаковата мрежа във Етиопия в момента е по-развита от тази в русия
80
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От богатте на петрол държави добре са само Катар и Саудитска Арабия, защото играят по свирката на сащ. Всички останали са били насила демократизирани и цари пълна разруха, докато сащ им помпат нефта в своя угода. Единствено положението на Русия не се вписва в американския сценарий.
79
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Съединените щати ще окажат натиск върху режима на Николас Мадуро, за да подкрепят провъзгласилия се за "изпълняващ длъжността президент" опозиционен лидер Хуан Гуайдо при кризата във Венецуела, обяви американското министерство на финансите"САЩ са станали толкова безсрамни, че дори не се крият повече когато организират метеж в дадена държава. И с цялата си наглост тези дрисльовци ореваха света, че Русия им била се месела в изборите.
78
21
 
1
 
! Отговори
Хъхъ преди 5 години
Путин и Чуркин със страх гледат поклащащият се Мадуро защото знаят ,че и техният край ще е такъв.
77
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горката Венецуела, прокълната е с тези огромни залежи на нефт за 200г. напред. Е как да я оставят на мира? Няма начин! Ще я заплашват, ще подкупват, ще правят цветни революции, докато накрая не я "демократизират", както направиха с Украйна и с много други нещастни държави по света, където има ресурси за заграбване и стратегически територии. Защото положението на хората в тези държави няма да се промени към добро и не това е целта. Пари, ресурси, влияние, власт.
76
0
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Не на краварския империализъм!
75
2
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
Къде ще идат ОТАН без краварите са никой въздух под налягане. Тръмп ще извади САЩ от ОТАН и Русия и Турция и Иран си поделят Европа после ОТАН ще плаща по 20 % БВП на САЩ да ги пази .