Руските власти задържаха японски риболовен кораб

Япония поиска моряците да бъдат освободени възможно най-скоро
59
Руските власти задържаха японски риболовен кораб
Снимка: Reuters

Японски кораб за лов на морски раци, с 10-членен екипаж, е задържан от руските власти, които са го насочили към пристанището Находка в руския Далечен изток, съобщава Франс прес, като се позова на представител на японските власти.

Членовете на екипажа на кораба "68 Нишино-мару" ще бъдат разпитани от руските власти", каза служителят от префектура Шимане, в западна Япония.

"Поискахме от руската страна по дипломатически път те да бъдат освободени възможно най-бързо", добави той и уточни, че моряците са в добро здраве.

Според японски медии корабът отплавал от Шимане на 26 януари, за да лови раци в Японско море. Връзката с него била прекъсната в сряда.

Япония, Русия, Южна Корея и КНДР имат крайбрежия в този сектор и често спорят за правата на риболов, както и за островите и дори за скалите в морето, отбелязва АФП. Русия редовно обвинява чужди кораби, че ловят раци в нейната изключителна икономическа зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
50
 
24
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
РУСИЯ МРАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!И ние мразим Русия, при това напълно безплатно!У алкашами мАзга нет!
29
14
 
22
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Russia е велика!Само там можеш да видиш м yжик да чупи орехи с глава, баба да кара тренажор и танкове да се движат по плаж, на който има плажуващи!!
28
40
 
10
 
! Отговори
До Русофоб преди 5 години
Дай боже повече русофоби да има в България. Русия е зло и е заплаха за България. Американският, е правилния път за България... РУСИЯ МРАЗИ БЪЛГАРИЯ!!! ПРОУМЕЙТЕ ГО!!!
27
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московията - разбойническа монголска Орда, империя на Злото, занимаваща се от край време изключително с грабеж на държави и територии населявали от различни народи и етноси, пробване и оплячкосване на артефакти с цел изтриване на автентичната им История и култура, перманентни заплахи и пиратски практики към всички съседи, както и към цялата човешка цивилизация !за справка: виж История на Русия
26
4
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако японският кораб беше задържан от американци, англичани или французи... - кого щяхте да плюете...
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие нормални ки сте? Стига с тая Америка и Русия!!! Писва вече! Вземете отидете в тая смотана русия и бандитска америка и се успокойте...
24
4
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Русофоб: Поредното копи/пейст на трола. Л'уд умора няма.
23
7
 
21
 
! Отговори
даааа преди 5 години
До РусофобЗнаем, че сте слуги на краварите, не се безпокой.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и ще стане, възможно най-скоро е някъде след около 15-20 години.
21
24
 
9
 
! Отговори
Русофоб преди 5 години
Долу Русия !!! Само САЩ!!!
20
13
 
9
 
! Отговори
комунизъм=глад преди 5 години
българия е Турска !#скоро
19
2
 
23
 
! Отговори
митрофан преди 5 години
Всеки си пази неговото/ако може/.Русия си пази песурсите за нея.Това е същото,както турците да ловят калкан в нашите води в Черно Море.
18
1
 
14
 
! Отговори
ууу преди 5 години
Имам въпрос - козяшкият *** тук, който пише под различни никове в събота не почива ли? Или събата го е наказала за поведението му на слуга и е разболяла децата му?
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН: Ж'алък тип си ти. Ето че стигна и до Бояршника. Колко туристи бяха на Световното първенство по футбол в Русия. Кой ще то повярва на г'лупостите.
16
14
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ, ЮЖНА КОРЕЯ , БКП РУСИЯ И ЯПОНИЯ СА СИ ПОДЕЛИЛИ ЦЯЛОТО ЯПОНСКО МОРЕ КАТО , ЧЕ Е ТЯХНО ГРАМ МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ НЯМА ТАМ!БКП РУСНАЦИТЕ СА АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И СИ ГО ЗНАЯТ !
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите нахъсват самурайчетата за провокации срещу Русия, за да отвлекат внимание от Венецуела. Краварски номерца по учебник.
14
10
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До ognyanzОТ УСТАТА НА ЛЪЖЛИВОТО *** ДЕТО ПИШЕ САМО ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ!
13
20
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Руснаците май яко са го закъсали! Всеки ден се чудят какво да направят за да арестуват или отвлекат някой, само и само после да го използват като разменна монета в преговорите за намаляване на санкциите. Те обаче се увеличават и съвсем скоро няма да имат и за "Бояришник". Нека плюенето от троловете да започне... СЕГА...
12
2
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
До 2. По бай тошово време риболовният ни флот киснеше в Атлантика и заменяше всеки по ценен уловен вид риба за скумрия и мерлуза (хек). Мерлузата изглежда отвратително и зъбато затова главите се махат веднага в рибцеха. Много често по магазините имаше само мерлуза. Във вестник "Стършел" имаше карикатура на рибарски магазин на витрината на който пишеше "И мерлузата е риба!".
11
6
 
20
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
ти гледай не Хага Путин, а Путин да не потърси Хага, че ще им стане тесен света на европеде,растите от ЕС и страхливото НАТО