Щедрият Мъск подарява патентите на Tesla, за да спаси света

Той иска да направи Земята по-хубаво и чисто място
3 фев 2019 14:05, Нели Христова
72
Щедрият Мъск подарява патентите на Tesla, за да спаси света
Снимка: Reuters

Илон Мъск, отново воден от стремежа си да направи света едно по-хубаво и чисто място, реши да направи всички патенти на Tesla публично достъпни за всички, които имат желание да ги ползват, без да се налага да плащат такси.

Още по темата

В своя блог, футуристът заявява, че компанията му няма да предявява никакви патентни искове към онези, които използват добросъвестно технологиите на Tesla.Това е удивителен жест в епоха, когато компаниите защитават в своите граници всеки малък напредък в технологията и често водят съдебни битки помежду си.

Илон Мъск е категоричев, че мисли само за спасението на света от климатичните промени и прави всичко възможно за развитие на технологиите за електромобили.

В духа на движението за отворен код, Tesla дори е премахнала стената от патенти в лобито на централния си офис в Пало Алто, съобщава още шефът на компанията.

Нещо повече, Илон Мъск казва, че не вярва в патентите, полза от които извличат не изобретателите, а гигантските корпорации и техните юристи. Според него, патентите потискат и задушават прогреса.

Но има и уловка. Всеки, който иска да ползва патента на Tesla, ала после продава колите си по-скъпо, ще бъде санкциониран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Деа преди 5 години
Че каква уловка?!?!! Много е справедливо!!! Не стига, че ще му се даде безплатен патент на някой си, ами той ще печели на гърба на хората. Светът се напълни с терикати. Естествено, че ще постави това условие!!!! Той самият дава безплатно, значи и следващите по веригата ще дават евтино! Иначе той ще излезе един *** : дава безплатно за полза на света, а всички други терикати продават това за високи цени - на света.
59
1
 
0
 
! Отговори
Do 59 преди 5 години
Имах предвид до 60
58
1
 
0
 
! Отговори
Do 59 преди 5 години
Не коментирай тема, която ти е непонятна.
57
2
 
3
 
! Отговори
Милан преди 5 години
Благодаря на Мъск,! И аз бих постъпил така
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъхъ, като Тръмп не му играе по гайдата тариката и да му бута привилегии , решил китайците да му пълнят гушката/Патенти от Тесла??? И кои са те?
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви пък патенти притежава Мъск?Двигателя и батериите на Тесла са на Панасоник. Верно топ! Ако ги е откупил ОК. На конструкцията и изпълнението на купето и ходовата част се смеят всички автомобило-производители. Вижте сами в ю-тюб!
54
4
 
5
 
! Отговори
Емил преди 5 години
Няма страшно, сега Путин като даде руско гражданство на Банев, той ще подари всичките си патенти на ВАЗ и братушките ще дръпнат пред Мъск :D
53
2
 
0
 
! Отговори
Тролове преди 5 години
Чупа ви краката ***. Оня ден на един *** такъв тупаник му отнесох, че му избих 3 зъба и само лежи и не може да го оправат от бърза помощ.
52
6
 
16
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Колкото и Сорос е филантроп,толкова и Мъск е щедър.
51
3
 
9
 
! Отговори
бай Ван преди 5 години
Мъск е принуден всеки ден да генерира каквито може "позитивни новини" само и само сегашните му инвеститори да не го напуснат. През първия квартал му предстои да им плати около 2,5 милиарда по облигации и заеми и това няма как да стане на празно място.Затова всичките му проекти се съсрезават един с друг без значение дали са за космоса, замята или под водата, но нито един от тях не е покрил очакванията на инвеститорите му, така че фокуса е към края си.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Илон Мъск е категоричев". Аз съм категоричеВ, че има грешка !
49
7
 
7
 
! Отговори
Знам преди 5 години
Че никакъв гений не е. Нарочен е от демократите и те си го финансират. Както и дизелгейт и т.н. Но нека. На червен светофар не дай боже да си пуснал вентилация на въздуха отвън или още по лошо да си пешеходец. Не се дишааа. Никакви финансови икономии не струват повече от незаменимото ни превозно средство: нашето тяло
48
12
 
8
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
ама какви ли точно технологични патенти притежава Мъск? Патентовал си е само дизайна на колата. Батериите му са на панасоник, и то правени в Китай...
47
2
 
22
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Дадох своя принос за екологията и спасих земята като си купих велосипед.
46
5
 
19
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Ето го първия заблуден. С предходния коментар за краварите. Ай хвани се да бачкаш нещо та излез от мизерията. Червената армия няма да дойде вече. Свърши се. Броячи на листа и управители на водопад няма да стоят на народна пара. Че да я видиш парата от тук на нататък трябва да си полезен на обществото с нещо.
45
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕСЛА ТЕСЛА НА ТЕСЛАТА ДРЪЖКАТА Там в Америката много глупави ей ,всеки може да ги метне !
44
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
краварите са пред тотален фалит ;вече нищо не може да ги спаси а и никога не са свършили нищо свясно само простотии
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли защо европейските производители предпочитат да развиват всичко от нулата, за да може после да оправдаят 35 000? за автомобил от най-ниския клас(Zoe) и повече от 15 хилки за четириколката с наелонови врати или двуместното БМВ за много нули. , китайците използват всичко което могат и вадят стотици хиляди ел-коли годишно
42
20
 
21
 
! Отговори
A дали... преди 5 години
"Щедрият" Мъск подарява патентите на Tesla...защото фирмата фалира.ето затова.
41
3
 
6
 
! Отговори
корелации преди 5 години
Отгоре:Щедрият Мъск подарява патентите на Tesla, за да спаси светаТой иска да направи Земята по-хубаво и чисто мястоОтдолу:Бензиновите двигатели са опасни за мъжете?Те водели до сериозно влошаване на здравето на силния полНе, не! няма как да им нещо общо между статиите!:):);)