Монахини секс робини: Папата призна за греховете на църквата

Папа Франциск призна, че католически свещеници са насилвали монахини системно
6 фев 2019 21:30,
106
Монахини секс робини: Папата призна за греховете на църквата
Снимка: Pexels

Отче мой, който идваш всяка нощ в леглото ми!
Да се свети името Ти, да дойде Царството Ти,
да бъде волята Ти, макар да не е моята воля...

Католическата църква продължава да се тресе от сексуални скандали, от които изглежда няма измъкване. Публичната тайна, която всички знаят, но малцина адресират пряко, тегне като черен облак над цялата религиозна общност.

Съвсем наскоро беше показан доклад, обобщаващ данни от 40-те години на миналия век, от който стана ясно, че свещеници системно са насилвали над 1000 деца. Сега Ватикана сервира нова порция секс скандали, а този път в главната роля са монахини.

Папа Франциск официално призна, че католически свещеници са упражнявали сексуално насилие над монахини и в един от случаите жените дори са били държани като робини. Главата на църквата обяви, че неговият предшественик - папа Бенедикт е бил принуден да закрие цяло паство монахини, които са били насилени от свещеници.

Още по темата

Само преди няколко дни женското списание на Ватикана коментира скандалът и обяви, че в някои от случаите изнасилените монахини дори са били принудени да извършат аборт - нещо, което самата католическа църква забранява.

Всяко правило, обаче, изглежда си има изключения, особено ако то е богоугодно. Духовници от католическата църква добре умеят да избират кое и кога е позволено, особено що се касае до плътски желания и страсти. Тогава няма значение дали си дете, дали си монахиня.

Смята се, че това е първият път, в който папа Франциск официално говори за случая. Главата на католическата общност обясни, че е имал намерение да адресира проблема, но той “все още продължавал”, цитират духовника от BBC. По думите му църквата била наясно с въпроса и работила по неговото разрешаване.

През ноември миналата година служителки на католическата църква в глобален мащаб се обявиха против културата на мълчанието, която им забранява да говорят открито за нередностите, които се случват вътре в религиозната общност.  А те изглежда не са никак малко. Католически свещеници на всички нива се опитват умело да прикрият поредицата от скандали, които неминуемо рано или късно излизат наяве.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
шизофреник преди 1 година
На това чучало му плащат богатите да побърква масите и да ги вкарва по лудниците. Богатите си правят секс и пари, а това чучало говори само глупости.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е лицемерие и когато се отделя група с противприродно поведение, смята, че доминира над другите, внушавайки , че е по-по-най. Характерно за веганите и разни други, които се натрапват.Обикновено това прикрива някакъв недостиг и фалш.Религията е нещо спорно, опиум за народа, изкуствени античовешки правила за въздържание - ето резултата, натрапване на морал, присвоен от стадо мързеливи мъже.Смятат, че са присвоили човешкия морал и го раздават на другите.И къде е тогава Бог?
51
1
 
1
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До 18Не смесвай истината с лъжата.
50
2
 
3
 
! Отговори
Шаоо лин преди 5 години
Никой не може без съгласието на жена да прави нещо затова няма какво друго да кажа и да питам що изтривате коментарите ми?нито псувам нито нищо жена без секс и мъж без секс немогат да издържат всеки си иска своето баце
49
4
 
6
 
! Отговори
читател преди 5 години
А Православната?Абсолютно същите!! Само че мълчат и тиктакат.Само че православните не създават приюти, болници, училища и унивеситети.Само в училищата се учат над 20мил., в болниците няколко милиона и т.н.Нека някой тук ми каже кога за последен път БПЦ е построила болница, приют, училище или трапезария за бедните?Сложен въпрос, а , ха ха ха !!!
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НекъфДа, друго си е 10 гоидшни момченца зад олтара да обарваш. Виждаш треската в окото на другия, но не виждаш ГРЕДАТА В СВОЕТО!
47
0
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Как па един не заговори за бракосъчетанията между 50 годишни със 15 годишни изповядвани от имамите в джамиите, а все църквата ви на устата?!!!
46
0
 
3
 
! Отговори
1 Тим 4:1-3 преди 5 години
1. А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения, 2. чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла, 3. които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вярата/религията и църквта не са едно и също нещо!но се опитват всички говорещо от името на някоя религия, да ни убедят, че ако си против църквата, значи си и против бога.Особено пък тези, дето си имат банка в центъра на ватикана - вервваме им, да :)
44
1
 
7
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Откровение 3:1 "...Зная твоите дела, че на име си жив, но си мъртъв"Без коментар.
43
4
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Крайно време е човечеството като цяло да се отърси от първобитните си виждания за религия. Малко ли простотии се вършат всеки ден защото въображаемия приятел на едните се казвал по различен начин от въображаемия приятел на другите. Малко ли престъпления срещу човечеството са били маскирани и облечени в думите - Бог така повелява? Образование и науката са истинския път които човечеството трябва да следва! До кога ще придаваме на прости физични и химични действия божия интервенция? 21 век сме!
42
8
 
8
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 5 години
Може и самите монахини да са си мечтали за такива сексуални подвизи.
41
2
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Църквата,нито държавата ,не могат да се преборят с природата ,която е дала на самеца тестерон ,който е нужен за продължаване на рода човечески.Църквата в ерата на инквизицията е разрешавала секс между съпрузи само по църковни празници,останалото време е трябвало да "постиш" и ако се роди някое дете извън определения срок,то дете е обявено за "коп.." и трябвало е да се убие.Тъй че църквата има доста прегрешения и то векове наред или просто не е това което ни се втълпява.
40
7
 
7
 
! Отговори
отец Драгой преди 5 години
Сигурно някои незачетени по грознички са се възмутили и го поставили на морал и достойнство!!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, някои сте забравили, че в католическия свят монахините са именно с такова предназначение! Понеже католическите попове нямат право да имат сопствени попадийки! да не говорим за Изтока, където младите булки преди младоженеца, трябвало да минат през монасите от Шао Лин!
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образование и пращане на религиите в историята! Да видя къде ще садят семената на джихадисти, кръстоносци, нацисти и т.н. ББ ще им целува ръцете и ще дава пари преди да е дал на учителите. Съсъпали са манастира в Нови Хан! Съсипват Бачковския манастир! Гледах на какво са направили в Араповски и Кукленски манастири! За Гложенския манастир нямам думи! ***! Съсипват паметниците на историята ни! В Сицилия всичко е все едно вчера са го направили и пази д.уха на средновековето! А тук? Соларки!
37
4
 
13
 
! Отговори
катя преди 5 години
Чета мъжките коментари и се учудвам как мъжете оправдават изнасилванията. Явно не в религията е причината. Същото се оказа и в Холивуд. Мъже с власт са злоупотребявали безнаказано с години. Извода си го направете сами.
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има прости хора , ще има и религии
35
3
 
1
 
! Отговори
До Жору Тъппуту преди 5 години
Един ден няма да мислиш така, но вече ще е късно и на никой няма да му пука :)
34
9
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
няма ли най-накрая да ги закриват тея религии, църкви и тем подобни измишльотини...кому са нужни вече...