След края на Договора за ракети с малък и среден обхват: Какво предстои за Европа?

Скоро всички споразумения, уреждащи международната сигурност, приключват
7 фев 2019 15:25, Екип на Bloomberg
19
След края на Договора за ракети с малък и среден обхват: Какво предстои за Европа?
Снимка: Pixabay

Предстои сложен период за международната сигурност. Тя се градеше на 4 основни договора. Договорът за противоракетната отбрана и Договорът за ограничение на въоръжените сили в Европа бяха денонсирани. В момента остава само Договорът за стратегическите настъпателни въоръжения, който е към своя край. Това каза Димитър Гърдев, международен анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Този договор приключва през 2021 г. Ако не бъдат активирани много сериозни разговори за неговото продължаване, той автоматично приключва. С това се разрушава конструкцията за международната сигурност, която е изграждана още през 60-те години на 20-ти век“.

Русия и САЩ се обвиняваха взаимно дълго време в серия от нарушения на Договора за ракети с малък и среден обсег, коментира той.

"САЩ заявяваха с достатъчно основания, че Русия подготвя вариант на крилатата ракета „Калибра“ с наземен вариант и увеличен радиус на действие до 2500 километра, което е пряко нарушение на договора“.

От много отдавна руското военно експертно мнение е, че Договорът за ракети със среден и малък обсег възпира възможностите на Русия. Позицията се разпространяваше много активно след излизането на САЩ от Договора за противоракетната отбрана, обясни Гърдев. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ ИМАЛИ интерес от силна и просперираща ЕВРОПА .
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще *** супата... ...от ГМО-зарзават с хормонални пилешки крилца....
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно остаряло твърдение е, че Русия подготвя вариант на крилатата ракета „Калибр“ в наземен вариант и увеличен радиус на действие до 2500 километра. Преди дни Пиндостан излезе от договора и руснаците започнаха да "учат" крилатата ракета „Калибр“ да лети на 3 500 км.
12
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
"САЩ заявяваха с достатъчно основания, че Русия подготвя вариант на крилатата ракета „Калибра“ с наземен вариант и увеличен радиус на действие до 2500 километра, което е пряко нарушение на договора“

Толкова е експерт тоя дето се е изтъпанчил в ефир да се ИЗЛАГА
Това го каза Путин в събота след като първо декларираха че РФ също излиза от договора и второ го постави като задача на военните да "заземят" калибрите като първа конрамярка
11
13
 
4
 
! Отговори
ШАМАРЕНАТА ФАБРИКА преди 1 година
Това което се случва е че САЩ спира гювечa на Европа и й казва че трябва вече сама да се оправя и да развърже кесията за отбраната си. Дойчовците си мислиха, че САЩ ще ги хрантути вовеки веков, докато те си правят алъш-вериш с Русия, поточета, това-онова. В същото време ЕС е наложил мита на американски стоки и се прави на умряла лисица. И какво стана накрая? Германия в рецесия! Когато САЩ кихне, Германия се разболява. Велика и всемогъща е Америка, дойчетата да си знаят мястото.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без значение дали е с среден и дълг радиус като се взриви ядрения заряд и всичко в радиус на 90 колометра от взрива ще кристализира
9
4
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
С КАКВИ РАКЕТИ САЩ И ИЗРАЕЛ АТАКУВАХА НЕЗАВИСИМА СИРИЯ -НЕКОЛКОКРАТНО ??? КАКВО МИСЛИ ИРАН ЗА СЪЩО ТАКИВАТА РАКЕТИ /БЕЗ КИТАЙ ...БЕЗ КИТАЙ / !!! НО ВОЙНАТА Е ВОЙНА ,КОГАТО Е НА ТВОЯ ТЕРИТОРИЯ !!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ 200 МОИ СНАЙПЕРИСТИ УБИВАТ ДЕЦА / В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ / НА 10 ОСНОВНИ ГРАДА НА САЩ -ОТ 2000 МЕТРА !?!? --- В ОТГОВОР НА АТАКАТА ИМ ВЪРХУ МОИТЕ -НАШИТЕ ДЕЦА !?!? А "КУЛИТЕ" СИ БЯХА ЕВРЕЙСКА ГАДАОСТ , ЗА ДА СИ ИЗСТРЕЛЯТ КРИЛАТИТЕ РАКЕТИ ПО ХИНДОКУШ И ДА ПОРЪЧАТ НОВИ !!!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето предстои едно нищо. Както до сега.
7
2
 
8
 
! Отговори
вгз преди 1 година
Чичо Сам и да разположи ракети, нашите няма да могат да им опънат ластиците. :)))
Вместо при нас, има установки Пейтриът в Румъния, които всъщност са тръби за изстреляване на ракети вертикално. А каква ракета ще се изстреля, е друг въпрос.
6
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следва това ,което беше преди договора - надпревара във въоръжаването, СССР не му стигат кинти, глад и мизерия и разпад на СССР. Хуманитарни конвои и американски помощи за градуващите руснаци. Вече е било през 1991, същото ще е и сега . Ако два пъти настъпиш греблото , два пъти ще те удари по челото. Това руснаците го умеят.
5
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам на руските агенти много им се иска Бг да има ракети. Все за ракети реват, а Чичко Сам може да ги чуе и току виж разположи красиви, НОВИЧКИ И УМНИ Щатски ракети на наша територия. Пък след някоя и друга годинка ще можем да си ги купим разбира се без боеголовките, ДОСУЩ КАТО СОВЕцкАТА СДЕЛКА С ПРОСЛОВУТИТЕ СС23 ПРЕЗ 80 ТЯХ ГОДИНИ!
ДА Е жив и здрав Тръмп, той си знае работата с росийското ежене
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става лошо за целия свят..............молете се само да няма ядрена война!!!
Че радиацията не избира, кой ляв, кой десен, кой комунист, кой капиталист!!!
3
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОТОКСОВИЯ ЛИЛИПУТ Е В СИТУАЦИЯТА НА ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ, СЕГА РЕВЕ ЧЕ САЩ МУ Е ВИНОВЕН
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв договор бе !? Два дена след одтеглянето им сащ направиха опит , а защо ни извиха ръцете и нашите родолюбци от сдс унищожиха фрог-7 това е друг въпрос .
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рижавия каскет остави света без договор какво следва и той не знае Ротшилд още не му е казал какво да прави.