Следователи: Петима руснаци замесени в случая "Скрипал"

Единият – Сергей Федотов, действал и в България?
8 фев 2019 08:00, Елка Василева
52
Следователи: Петима руснаци замесени в случая "Скрипал"
Александър Петров и Руслан Боширов. Снимка: архив, Reuters

Следователите, разследващи отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в английския град Солсбъри с нервнопаралитичен агент, вече смятат, че петима руснаци са замесени в престъплението, пишат британските издания "Дейли мейл" и "Сън".

Досега се смяташе, че в отравянето са замесени Александър Петров и Руслан Боширов, за които се предполагаше, че са агенти на руското военно разузнаване. Те са пътували до Великобритания под фалшива самоличност в опит да отровят Скрипал.

Третият замесен бе идентифициран като руснака Сергей Федотов, въпреки че не се знае дали това е истинското му име. Твърди се, че той бил също от руското военно разузнаване. Полицията е събрала повече доказателства срещу него и в хода на разследването установила двама нови съучастници, чиито имена не се съобщават.

Смята се, че те са пътували с двамата предполагаеми извършители на отравянето, но тяхната роля била много по-малка. Очаква се полицията до няколко седмици да информира правителствени представители за доказателствата за последните двама заподозрени.

По повод новите разкрития британските вестници "Таймс" и "Телеграф" припомнят, че третият заподозрян по случая Скрипал - Сергей Федотов, е свързван със случай на отравяне през април 2015 г. в България на български бизнесмен, неговия син и негов колега.В. "Таймс" твърди, че лондонската полиция и МИ 5 (британската служба за вътрешна сигурност) проучват случая от 2015 г.

В. "Телеграф" пише, че британският разследващ сайт bellingcat заедно с руския си партньор "Инсайдър" са публикували свое разследване относно пътуването на Федотов до България и свързването му с отравянето на бизнесмена. В разследването сайтът bellingcat констатира, че схемата на пътуването на Федотов до България съвпадала с тази на пътуването му до Великобритания по време на отравянето на Скрипал. Той пътувал от Москва до съответната държава, но не се връщал с обратния полет от тази държава, за който имал билет, а взимал полет от друг европейски град до Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Англичани признайте и се покайте за грховете си покайте се за всички отровени и убити от вас вече и партньорите ви не ви вярват поддържат ви само от чуство за солидарност но и това има граници АНАТЕМА
43
1
 
4
 
! Отговори
наблюдаващ преди 5 години
Английското разузнаване и контраразузнаване,не могат да приживеят още голямото фиаско наречено:Ким Филби!Години наред той и групата му са работели за КГБ-външно разузнаване.И като за капак,Ким Филби и съпругата му,избягаха в Москва...
42
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен3. Случая МН-17 - Първичните радарни записи от руските радари не засичат ракета Ако ракетата се движи срещу или обратно от локатора(ракетата е изстреляна от донбас) Доплеровия филтър ще засвети всяка ракета като фойерверкАко ракетата се движи перпендикулярно на локатора(ракетата е изстреляна от Украйна) пак заради доплеровия филтър Радара няма да види НИЩО4. Украинската артилерия обстрелва зоната на падане на самолета няколко седмици
41
2
 
11
 
! Отговори
11 преди 5 години
Мине, не мине, пускат по някой виц тия.
40
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен1. Аз съм ОЗ от Хим Войски - Историята със Скрипал е всичко друго но не отравяне със "НОВИЧОК"(Ако Новичок е това което го представят 1 капка би убила и двамата на място за секунди)2. МН-17 е свален от ракета(серийния номер е доставен от Холандия) доставена на УССР и след това е преминала в Украйна3. Случая МН-17 - Записите на РВД от Украйна Липсват, Диспечерите РВД Липсват, Записите на Радарите от Украйна Липсват, Първичните радарни записи от руските радари не засичат ракета
39
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видят дебелия руснаците омекват като памук. Сега се дръвчат че те нямали нищо общо със Скрипал, по същия начин се дръвчеха че нямат нищо общо и със сваления самолет МН17 над Донбас, но вчера дойде новината от Холандия че руснака е сменил тона и е готов да поеме своята отговорност за МН17 но при някакви неясни за сега условия. Вероятно да им намалят санкциите или да им дадат нещо за ядене.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единият Сергей Федотов, действал и в България?Какво значи действал? Колко българи е убил?
37
4
 
10
 
! Отговори
бай мангал преди 5 години
За МИ-5 и цялата разузнавателна структура на имперските сили може би ще е по-лесно да обявят всички руски граждани за виновни и третата световна да започне.Отново България става плацдарм на откритите имперски амбиции на никому ненужната Англия и САЩ.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал -една никому ненужна дядка,който каквото знаел си го е изпял още преди 15 години. Руснаците пратили цели пет човека да го трепат и то с директни полети от Москва. Ами то тогава ще излезе, че в Англия има цели полкове руски ченгета. Змей да гледа нощем под кревата си, дали някой от тях не се заврял там
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А със Скрипалите какво стана? Някоя дума няма ли да обелят поне или и тях,като Кашоги-глътнали вода и се удавили?
34
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другите двама съучастници всички ги знаят - Путин и Кадиров !
33
18
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 5 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
32
4
 
13
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Познавам Солсбъри доста добре след като работих там близо 2 години. Малко градче по средата на никъде, но в близост до една от най-секретните военни бази в Англия - Портън Даун в която съм ходил няколко пъти. Мога да ви кажа, че дори хората които работят в Портън Даун не вярват, че Скрипал е отровен по политическа поръчка на Кремъла а по скоро като лична вендета заради тези които е натопил, но защо Руснаците са го пуснали след като е бил задържан в Москва е мистерия на която отговора е интересен
31
4
 
17
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Чухме вече за двамата "агенти" на ФСБ, сега чухме и за Федотов, утре и за Сергей Фьодоров и за Павел Буре ще излезе информация. Само едно не чуваме от МИ-6, как тези хора са отровили Скрипал и какви са доказателствата, че са го отровили. Само за това не са споменали нищо все още...
30
4
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Абе, КЪДЕ са Скрипал и дъщеря му ? Би трябвало те да са основните обвинители на Путин и Русия. Дори и от укрепено скривалище техни интервюта и клипове с обвинения би трябвало сега да заливат интернет . Нали ТЕ са пострадалите и техния живот е бил застрашен . Ни вест, ни кост ...... особено кост .
29
4
 
15
 
! Отговори
31 преди 5 години
А какво е вмешателството във Венецуела? Кой джурка там нещата? Кой прави пролетите в Близкият Изток, кой направи майдана в Украйва? Явно си изтърван от краварника на САЩ!
28
20
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
"ДА НЕ МИНЕ ДЕН БЕЗ АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА!"Пропагандата е изключително и само руска и е насочена към цивилизованият свят! Руски дизертирал таен агент е разкрил, че руските власти са създали национална служба за вмешателство във вътрешните работи на суверенни държави!!
27
4
 
14
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Пак ли започнаха?!?
26
19
 
10
 
! Отговори
Вазов ги показва! преди 5 години
Ето какви са били навремето западните ***, такива са и днес -"Немци, френци, англичанинаши са враждебници,дружни с нашите тирани,с нашите изедници.Спекуланти са омразни -интерес им покажи,че да виж дела проказнии *** в тях лъжи." Какво може да се очаква от ***?
25
8
 
22
 
! Отговори
Ембъси преди 5 години
Лозунгът на стената гласи:ДА НЕ МИНЕ ДЕН БЕЗ АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА!