Да изповядваш "грешния ислям": Обезглавиха 6-годишно, било шиит...

Било убито посред бял ден в Саудитска Арабия
Обновена: 11 фев 2019 21:56 | 11 фев 2019 21:28,
187
Да изповядваш "грешния ислям": Обезглавиха 6-годишно, било шиит...
Снимка: Twitter

"Най-малките ковчези са най-тежки" - потребител в Twitter.

6-годишно момченце от Саудитска Арабия е било нападнато и обезглавено посред бял ден, защото изповядвало "грешния ислям".

Малкия Закария е пътувал с такси заедно с майка си към джамията в Медина, когато на слизане от автомобила са били спрени от неизвестен мъж. Непознатият ги попитал кой ислям изповядват, а майката спокойно отговорила "шиитския”. Тогава мъжът просто си тръгнал, но минути по-късно до майката и момченцето спрял друг автомобил.

6-годишния Закария бил издърпан от майка си, а неизвестен извършител го наръгал в областта на врата със стъкло. Междувременно майката била удържана от други мъже и гледала как убиват сина и пред собствените и очи. Главата на 6-годишното момченце била отрязана абсолютно публично. Служители на полицията, които са били наблизо в района на инцидента, са се опитали да помогнат, но не са успели.

Ужасяващата картина се разиграла преди малко по-малко от седмица, а случая предизвика и остра реакция в социалните мрежи, които осъдиха жестокото нападение. 

“Не знам дали си сунит или шиит. В края на краищата всички сме мюсюлмани. Всички имаме един Бог и всички кървим в един и същи цвят”, написа потребителка в Twitter.

Хиляди хора осъдиха криминалното деяние, а заради лавинообразната реакция дори се стартира хаштаг с името на момченцето - #JusticeForZakaria.

От неправителствената организация, която се бори за правата на шиитите също изразиха преди дни официална позиция и призоваха към незабавна реакция от страна на институциите. Въпреки това, обаче, публична реакция от властите все още няма.

От НПО-то заявиха още, че правителството на Саудитска Арабия системно нарушава правата на шиитите в страната и много от тях са хвърлени зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога дядо се смееше, че ислямът е 622 години по-млад от християнството, т.е. в момента те са на етап средновековие. Май е бил прав! Предвид на това как католици и протестанти са се биели и убивали, май сега в исляма е същото. Лошото е, че освен мечове, тези имат и модерни оръжия! Иначе да си стоят там в пустините и да си се замерят с камъни или са си се колят с ножове и ками. Само да не идват в Европа!
40
1
 
22
 
! Отговори
... преди 5 години
*** ненормалниците са тия..просто не е истина.Горките хора(((
39
6
 
9
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Анонимен 35Не си прочел внимателно. Ние вече сме били християни и то първите в Европа. Ако си подръжник на лъжата, че сме дошл и от Азия и "славянското" море е удавило езика ни, като е останало само името ни, това е друг въпрос. Просто религията винаги била инструмент за власт, църквата се бори за власт, за да живее лесно и богато. Поповете са хора. Красивите приказки са манипулация за упражняване на тази власт над мнозинството. Но богомилството е много по-човеколюбиво от "православието".
38
1
 
32
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
На времето на земята е имало ядрена война!Какво са делили не знам!Но света не се е оправил!Все същите дивотии и простотии!Да убиеш 6 год дете в името на НЯЩУ СИ е направо върха на диващината!Фанатизма е висша форма на човешката простотия!
37
3
 
18
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Хайде сега смелите НПО-та да изкарат демонстранти по улиците и да свалят правителството,както искат във Венецуела.Да обяват република и правителство,а ние веднага ще го признаем.Бррр,ама страшни били ония с ятаганите.
36
3
 
63
 
! Отговори
Била Там преди 5 години
Една от най-мракобесните държави в света е Саудитска Арабия! Там жените са без права за децата да не говорим. Интересно защо САЩ не вкарат демокрация там? Защо посланика на САЩ не отправи протест за нарушаване на човешките права? Защо САЩ не сформират там една цветна революция? Отговора е *** защото САЩ печелят милиарди долари от сделки със Саудитска Арабия! Когато парите на арабите свършат или откажат да търгуват със САЩ тогава ще падне диктатурата там. Но това няма да стане скоро
35
3
 
19
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Анонимен 73За съжаление В исторически план "православните" са вършили спрямо нашите деди същото, което днес върши ислямска държава.Разрушили са над 900 наши първохристиянски църкви Изгорили са книжнината в тях и са обявили българите за еретици и безписменни варвари.Заличили са паметниците от тракийското ни наследство/например над Бачковския манастир/ и са "покръстили" отново по тяхному.Горили са богомилите, истинските първохристияни, като радикалните ислямисти. Няма разлика.Фанатизъм.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Културни особености.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БогомилЕ това е било из цяла Европа. Не си ли бил християнин си бил приеман за варварин. Религията е политика нищо повече.
32
7
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименВсъщност при Борис няма "покръстване", защото българите/траките/ са християни още от 1-ви век.При Борис се извършва само отказ от българския Сирмиумски символ на вярата и замяната му с "православния" Никейски. Думата подобносъщи е заменена с единосъщи. Това е предателство спрямо българската традиция по политически причини, за да укрепи Борис властта си и намали натиска от Рим и Константинопол. Борис сяда на престола с военен преврат против волята на болярите. Затова ги избива.
31
94
 
18
 
! Отговори
Сърница преди 5 години
До ИслямоведъАбсолютно вярно е, че турците никога и никъде не са ислямизирали насила! Българите всъщност са били мохамедани преди турците, като са приели исляма от финикийците в 3 век пр.н.е. А, и да не забравим, Баташкото клане също е измислица, така де, клане не е имало, само се скарали и сбили пред църквата в Батак за някакви паркоместа за волове с каруци, а после пропагандата го изкарала клане на правоверни над кaфури, за да очернят пророка! Иншалла, научете си историята!
30
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви озлобени луди разговарят по същия начин както хората в Саудитска арабия, по които плюят. :)))По начина по който си пишете изпълнените с омраза коментари, си личи, че по нищо не сте по-различни от убийците на онова дете. Че даже се пробвате да обиждате. Единият чак писал "до мохамеданина" (при условие, че не съм такъв). :))) В името на християнските ви простотии още малко нож ще извадите, пък плюете онези арабеските.
29
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"НО ЗА НАС, НОРМАЛНИТЕ ХОРА ТОВА СА НОРМАЛНИ ЕМОЦИИ"Мдааа, лудите като не си пият хапчетата и когато са в най-тежките си кризи, точно тогава си мислят, че са най-нормални. Виждам развълнувал си се нещо... Спокойно... Ще вземеш да получиш някой инфаркт, лоша работа тогава.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В Саудитска Арабия са уахабити, което също е отвратително краен ислям, като салафитизма, който е крайна форма при сунитите."---А, че едното е подмножество на другото, нямаше кой да ти обясни. Пък и ти не си се интересувал, но типично българска черта е да напишеш коментар по тема която не разбираш...
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Не е от религията. От хората е. И християни, и будисти дори има, дето са псевдодуховни.Не че религиите са читави. Но и хората много ги изопачават допълнително.
26
1
 
18
 
! Отговори
сунити/шиити преди 5 години
Верният ислям е по-лошия. Така излиза.
25
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам думи! Това не са хора! Ислямът не Божия религия щом в негово име се вършат тези чудовищни неща.
24
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Вовата не метне водорода, тоя свят все ще върви накриво! Мятай Вова! Поне след 10 000 години да се оправи нещо по тая земя.
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли да ги научат на демокрация,както учат Сирия и други "непослушни" ,Венецуела,например- държави?Санкции?
22
2
 
14
 
! Отговори
Ленин преди 5 години
Религията е опиум за народа!Вярата е нещо съвсем друго!