Кризисно: Недостиг на храна за 40% от севернокорейците

ООН призова донорите за 10 млн. долара хуманитарна помощ
13 фев 2019 15:25, Елка Василева
67
Кризисно: Недостиг на храна за 40% от севернокорейците
Снимка: архив, Reuters

Около 40 процента от севернокорейците са в кризисна ситуация, що се отнася до снабдяването с храна. Тези данни се съдържат в доклад на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), цитиран от южнокорейската държавна телевизия Кей Би Ес, предаде ТАСС.

Според документа около 19 милиона севернокорейци са зависими от държавната система за разпределяне на храни.

Една трета от децата в Северна Корея на възраст между половин и две години не получават необходимото количество калории. 25 процента от тях страдат от хронично недохранване.

В доклада се отбелязва, че хуманитарната ситуация в затворената комунистическа страна се е влошила заради суши, наводнения и други природни бедствия, които се повтарят през последните шест години.

ФАО призовава страните донори да отпуснат 10 милиона долара за оказване на хуманитарна помощ на 513 000 севернокорейци, които са в най-сложна ситуация с изхранването.

В понеделник председателят на комисията по международни въпроси към Съвета на Федерацията, горната камара на руския парламент, Константин Косачов съобщи, че Русия разглежда искане на Северна Корея да й изпрати 50 000 тона пшеница безвъзмездна хуманитарна помощ, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са долни лъжи. Северна Корея успешно гради комунизма и като всяка комунистическа държава е светлинни години пред останалите. Ние сме в медийно затъмнение от злите капиталисти и илюминати. В Северна Корея всеки ходи на работа с личен хеликоптер, ядат само омари и вино под 3000 долара бутилката не го признават за нищо. Държавата им на всичкото отгоре отдавна кацна на Марс и сега се кани да пътува в космоса с близка до светлинната скорост.Ние тук нищо не знаем. КОМУНИЗМА МУ Е МАЙКАТА!
27
0
 
2
 
! Отговори
Проста аритметика преди 5 години
Защо все се публикуват лъжи относно държавите поели друг път на развитие? В Корея били гладни, във Венецуела липсвали храни... То във великата Америка има 42 милиона бездомници в палатки покрай пътя, ама никой не пише за тях. А те са 4 пъти повече от уж гладуващите в Сев.Корея! И тези хора живеят благодарение на купоните за храна, които им дават не от голяма загриженост, а за да не почнат да разбиват магазините. Защото ако бяха загрижени за тях щяха да им построят социални жилища както Мадуро
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомнете си при нас по времето на Луканов и Виденов как се гладуваше. Там където има комунизъм-социализъм навсякъде народа гладува , а партийните вождове тънат в охолство.
25
2
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 5 години
До ко речи ???Ами Росия и Китай да наложат санкции на краварите. И С Корея да се присъедени към наказващите ФАЩ
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земя ли нямат, в пустинята ли са че не могат да се изхранват?Но заплашват с ядрени ракети света, а сега народът на Ким нямал какво да яде.Важното е че вождът е вече с наднормено тегло и си кара скъп френски коняк за табиет.Като имат санкции да си произведат жито, ориз, да отглеждат животни. Сигурно и техника нямат, но имат ракети
23
8
 
4
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До ... 27 А не си ли се замислял , че гладът се дължи на огроооооомните санкции налагани от страна на САЩ и пуделите им ????? А какво е прегрешила СК ???? Защо няма санкции на израел - и те си разработват ядрени оръжия , и не допускат никой до програмата им ????
22
7
 
5
 
! Отговори
апрол преди 5 години
Това е всичко благодарение на Фашингтон и неговите санкции към фирми,банки,институции ....които искат да работят с Пхенян биват наказвани.СА уби онзи журналист и никакви санкции ,никакави "цветни революции",да ама саудици слушат чичко Фашингтон.А ШИЗОФРЕНИЦИТЕ търсят вина в Ким,а не там където трябва.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямате ли и там някой Гуайдо да се цани за президент?Ее, нямате, А нямате, щото няма петрол.
20
5
 
3
 
! Отговори
Циник до трола преди 5 години
Вдлъбнат - шутовете в тиквата зелена - още държат влага!:-)
19
8
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Глад има в България, от както има "демокрация"
18
2
 
10
 
! Отговори
... преди 5 години
Абе чета и сега и преди време тука разни "разбирачи" ми обсняваха колко било хубаво в северна корея как там било едва ли не рая и даже дядо Боже от там гледал и поправял рая! И сега чета, че май май там не било толкоз хубаво та не знам на кого да вярвам, на "разбирачите" ли на ООН ли на разни други сайтове ли!?
17
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
И за Демонтажник не ставаш, чети какво е написало момчето и мисли!
16
3
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ Т.ЪП "ЖУР.НАГ.ЪЗ " И ДА ХОДЯ НА КАРИБИТЕ !!! " ДОСТИГА" НА ХРАНА ЗА СВЪРПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ ГМО ХРАНИ - ВКАРА ЖИТЕЛИТЕ ИМ В РЕКЛАМИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ И КАКВИ ЛИ НЕ ПРОДУКТИ ,ЗА ОЩЕ ПО ГОЛАМА НУЖДА ОТ СВАЛЯНЕ НА ТЕГЛОТО- ОТ ЗАРИБЯВАЩИ ХРАНИ ПРЕДИЗВИКВАЩИ ГЛАД И НАТРУПВАНЕ !!! КОМИНОЧИСТАЧА И ПОКРИВДЖИЯТА : ЧУПИШ КЕРЕМИДИ -ХВЪРЛЯШ ГИ В КОМИНА ...ЧИСТИШ КОМИНА ЧУПИШ КЕРЕМИДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
5
 
7
 
! Отговори
Циник до панчо преди 5 години
"в нищета 41% но без концлагери а със свобода и избор дали да живеят в презадоволеност или останат в недоимък личен избор а корея не е личен избор как живееш"-------------Вие посттекезесарите - сте винаги неуки!Нямало Концлагери в СК!???Няма - около 1 000 000 корейци се "сменят в тях" - тези на немците са - като на ученическа бригада в консервния в Първомай...Панчоооо - СОБСТВЕНОТО си име поне да беше написал с главна буква поне - за другото ясно!
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 Шемет остави Корейците,какво правим с близо 25% Българи които живеят под прага на бедността?
13
1
 
10
 
! Отговори
kim преди 5 години
В Южна Корея климатът да не би да е различен, защото не съм чул да просят.
12
7
 
9
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 5 години
Е ТВА МУ ВИКАМ АЗ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЙ!КЪДЕ СТЕ БЕ, РУБЛОФИЛИ? В ТАЯ СТАТИЯ ВИ НЯМА, САМО КЪДЕТО ИМА ЗА КАБИНЕТА , ЕС И САЩ , ЧЕ Е ЛЕСНО - НА ЗЛОБА И АТАКА!
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно толкова ако не и повече са под прага на бедността в България.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де за северна Корея търсят помощ ами за нашите деца някой няма ли да се сети. Я погледнете в провинцията и не само там ами и в градовете как гладуват и мизеруват не само децата ами и родителите им а за пенсионерите няма да казвам нищо те са отписани от света. Къде е държавата къде са управниците. Севрна Кореа гладували ами в България не гладуват ли. Аз познавам поне 50 човека които няма какво да сложат на масата си. А вярвам че й много други познават такива. Срам за европа сме.
9
1
 
6
 
! Отговори
Д преди 5 години
Добре че тук стига храна скъпотия ужас