Евроизборите: Коя визия за бъдещето на Европа ще надделее?

Експерт: Има две тези, които предлагат съвсем различни визии
27 фев 2019 20:55, Екип на Bloomberg
11
Евроизборите: Коя визия за бъдещето на Европа ще надделее?
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Предстоящите избори за Европейския парламент ще са избори относно визията ни за Европа. Категорично те ще заложат европейски теми, пречупени през националните интереси и ценности. Това коментира Емил Вълков, политически анализатор, редактор в Консерваторъ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По отношение на либералните революции и техния антипод има исторически натрупвания, спомена Вълков. "В случая говорим за споделения опит на Европа. Консервативната реакция не може да бъде определена като възраждане на тоталитаризма. Консерватизмът цели възвръщане към базисни ценности, споделени за цяла Европа, както и фокусиране върху личната отговорност и предприемачеството. Това виждане връща личността в центъра и поставя традициите на фокус", допълни той.

"Консервативната визия за свободата – човек е създаден със свободна воля. Т.е. свободата и отговорността са своеобразен фундамент. Несвободният човек няма как да гради цивилизация, да твори отвъд материалното си битие. Свободата е централна за консерватизма".

Предстоящите избори за Европейски парламент до голяма степен са ключови, счита гостът. "Те ще доведат до сблъсък на идеологически позиции за визията за Европа. Разликата между евроскептицизъм и абсолютен антиевропеизъм е сравнително лесна за забелязване. Консервативните организации не искат да разрушат Европа. Те искат да я реформират. Двете тези - федерализация или Европа на нациите, предлагат съвсем различни визии за бъдещето", добави той по темата.

Брекзит е пример как демокрацията има своите вътрешни проблеми, подчерта анализаторът. "Когато елитът е неспособен да вземе решение, това важи и за народа. Така интересите се преплитат хаотично. Всеки дърпа към някаква посока. Виждаме голям провал на политическата класа във Великобритания, независимо от това какъв ще бъде резултат от Брекзит", уточни Вълков.

Още подробности вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерси за промиването на мозъци, ама дори да е безплатно, няма да подкрепя консервативната ви визия за Европа.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да това са нашите комунистески герои!
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИЗИЯТА Е СВОБОДНА И СПОКОЙНА ЦЯЛА ЕВРОПА!ПРЕМАХВАНЕТО НА КОМУНИСТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА.СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА ХО,ХО,ХОТЪРПЕНИЕТО НА ЕВРОПА КЪМ КОМУНИСТИТЕ СЕ ИЗЧЕРПИ. ОТ ТЯХ НИЩО ДОБРО НЕ ИЗЛИЗА.ТОВА СА РАЗСИПНИЦИ,КОИТО БЕЗ ТРУД ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДА И ТО С МИЛИАРДИ!КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕДО ПРАХОСВА40 000? ЗА ОТВАРЯНЕ НА ШАМПАНСКО В ШВЕЙЦАРСКИТЕАЛПИ ПОД СЪПРОВОДА НА О ШУШАНА.
5
2
 
0
 
! Отговори
Коя визия преди 5 години
Християндемокрацията на ЕВРОПА НА НАЦИИТЕ, на Европейските консерватори и реформисти.ECR Ангел Джамбазки ВМРО
4
3
 
1
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
от която и теза да излезна , все пак с някаква визия ще изглеждам - без кривогледи , че ще ме се изкривът визиите
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас се пропагандират пидористеристиисимусите. Ще надделеят гаранция.
2
4
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И по какъв начин надделява ето на някоя от визиите ще засегне пряко Швейцария и Норвегия? Косвено - може би, но пряко? В смисъл, ЕС и Европа са две различни понятия. Не ги бъркайте.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двете са едни и същи. Третата комунизма е по-добра , но ликвидира другите две.