Гуайдо зове за протести в деня на завръщането му във Венецуела

Мадуро твърди, че опозиционерът е част от заговор
3 мар 2019 21:25, Нели Христова
75
Гуайдо зове за протести в деня на завръщането му във Венецуела
Снимкa: Reuters

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо призова за протести в цялата страна утре, които да съвпаднат с планираното му завръщане от чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Гуайдо заяви в Туитър, че венецуелците трябва да следят официалните му изявления и че той ще съобщи подробности за местата, където поддръжниците му да се срещнат. Той призова протестите в цялата страна да започнат в 11 ч. сутринта (15 ч. по Гринуич).

"Всичко върви добре, защото сме заедно. Напред, Венецуела!", добави опозиционният лидер, цитиран от Франс прес.

Преди ден Гуайдо посети Еквадор, като част от обиколката си в Латинска Америка, целяща да засили натиска над венецуелския президент Николас Мадуро, когото опозицията призовава да подаде оставка, припомня АП.

Гуайдо е председател на националния парламент, като се самопровъзгласи за временен президент. Според него Мадуро трябва да подаде оставка, за да може Венецуела да излезе от политическата и хуманитарна криза, в която се намира.

Мадуро твърди, че Гуайдо е част от подкрепян от САЩ заговор за сваляне на правителството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време направих коментар, че тоя ми прилича на Адриано Челентано. След мен, обаче, се появи коментар, че Хуян Гуайдо прилича на нещо средно, хибридмежду Барак Обама и Роската Плювналиев. :)Е, сега веше виждам, че действително е така. :)
22
5
 
29
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Не е ли време вече, като се върне във Венецуела да го посрещнат тържествено с държавни коли, които да го отведат до хотел "Пандиз Палас"?
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той иска да се връща, ама..... дали ще го пуснат?
20
4
 
32
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Анонимен 11Не, ти си срам за БГ ! Един президент се избира от народа на съответните избори, а не се самопровъзгласява или налага отвън. Нещо да си чувал за международно право и ненамеса във вътрешните работи? И да се пениш все едно. Само напиши в Ютуб "сбогуване с Уго Чавес" и ще видиш защо хората са за Мадуро.
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дори и да трябва да се смени Мадуро, те е тоз Гуйдо човека който заслужава да заеме този постТова е ефин плазмо дии недпособен да обедини нацията около себе си. Марионетка.
18
3
 
28
 
! Отговори
Гуайдо- преди 5 години
ЗАТВОРяйдо! Който прави метежи, следва да си плати!
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Девет държави от ЕС не го признават за президент! Не е вярно, че ЕС го е признал!А и той вече избяга от Венецуела, връщането ще е трудна работа.
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЙ МАЙДАНЪТ СЕ ПРОВАЛИ НЕЩО.
15
1
 
13
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
Туитвал....брейййй......
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото изключение е Чили бе глу.ак.Нацистите са били в Аржентина и Уругвай и двете са ко.ини!Толкова за немският ред.
13
14
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ХУАН ГУАЙДО ВЕЧЕ Е ПРИЗНАТ ОТ ЕС ЗА ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕНЕЦУЕЛА!ДОКАТО Е ЖИВ ХУАН ГУАЙДО ЗА МАДУРО ЩЕ ИМА САМО ПРОБЛЕМИ И ОПАСНОСТ ПРИ НЯКОИ ПРОТОЕСТИ НЕЩАТА ДА ИЗЛЯЗАТ ИЗВЪН КОНТРОЛ А ТОГАВА ЗА МАДУРО МОЖЕ И ДА НЯМА НОВ ДЕН!НО ДАЛИ МАДУРО ЩЕ УСПЕЕ ДА ЛИКВИДИРА ХУАН ГУАЙДО ОЧАКВАЙТЕ В СЛЕДВАЩИЯ ЕПИЗОД НА ИГРА НА ТРОНОВЕ БИТКАТА ЗА ВЕНЕЦУЕЛА!
12
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
В цяла Латинска Америка няма свястна държава*.Някои са с проамериканско управление,други с антиамериканско,но всички са абсолютни ко.чини.Та и с Венецуела-като се смени властта,да не би да цъфне и върже?Даже САЩ и Великобритания няма да и върнат заграбените активи в техни банки-вече са го правили неведнъж с други страни!*Може би единственото изключение е Уругвай,защото навремето там са избягали много бивши нацисти,а те разбират от ред.
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нъл беши временен президент? Че даже и го признахте! Що го наричате опозиционен лидер?Бързо сменихте риториката!
10
24
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АРЕСТ НА ГУАЙДО САМО ЩЕ ВБЕСИ ВЕНЕЦУЕЛЦИТЕ И ЩЕ ИМА ТОГАВА ПРОТЕСТИ!!ГУАЙДО МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО УБИТ ДРУГ ВАРИАНТ ЗА МАДУРО НЯМА!
9
0
 
9
 
! Отговори
Моркоф преди 5 години
,,Всеки изтрит коментар,съкращава със час,отредената възраст на всеки от нас...."Михаил Белчев
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ водят война срещу латиноамериканските емигранти, а в същия момент подозрително бързо събират подкрепата на латиноамериканските държави, нещо намирисва много. Трябва да са отправили изключително сериозни заплахи към тези държави, за да ги присъединят към фалшивия си "отбор".
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чезарио дьо Говн.о Галфоне зове за протести абе сладур мамин американски сладък нали уж народа е с теб и се бунтува защо тогава не излиза на протести сам ми чака да му кажеш ти.Или на тия протести и два само платения ти отряд и чака заповеди.Аз като мразя някой политик не чакам някой да ми каже да протестирам излизам сам защото не му ща тъпата политика но ако съм платен тогава трабва да чакам заповеди от шефа иначе не знам какво да правя.С това американски ЦРУ агентчо току що се самоиздаде сам.
6
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашингтонската пионка е отчаяна. Усетил е, че времето му изтече и сега се мъчи да напомни за съществуването си.
5
2
 
19
 
! Отговори
Драйвър преди 5 години
Според Уикипедия:Николас Мадуро е роден на 23 ноември 1962 г. в Каракас. Но почти съм сигурен, че колумбиец е набедения президент, американски шпионин. :-Р
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой беше тоя бе?