Москва окончателно се оттегли от ракетния договор със САЩ

Руският президент Владимир Путин подписа указа
4 мар 2019 17:49, Анисия Иванова
94
Москва окончателно се оттегли от ракетния договор със САЩ
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който се преустановява изпълнението от Русия на задълженията й по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г., съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Изхождайки от необходимостта да се приемат неотложни мерки във връзка с нарушението от страна на САЩ на задълженията им по Договора между СССР и САЩ за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 8 декември 1987 г., постановявам да се преустанови изпълнението на Договора, докато САЩ не отстранят допуснатите от тях нарушения по него или до прекратяването на действието му", се казва в текста на указа.

На руското министерство на външните работи е възложено да уведоми американската страна за преустановяването на изпълнението на договора. Указът влиза в сила в деня на подписването му. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Ще се оттегля ами,инак как са свалят на тиквата самолетите. Няма са плаши те ей.
72
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Путин им каза: Смятайте по разстояние и скорост. А разстоянието от Москва до Вашингтон е 7824.5 километра. Скоростта на хиперзвуковата руска ракета Циркон е 2.6 км/с , ще достигне до Вашингтон за 50 минути и американците нямат с какво да я свалят.За нас е важно това, че Русия няма да насочва ракети срещу държави, в които няма ракети, насочени срещу Русия. Та, никакви американски ракети на наша територия.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анал либераст преди 5 години
слава на Путин, ех да имахме и ние един такъв държавник...........ние имаме тиква. С осем изтребителя бил но няма страшно, Русия д ане се притеснява. хахаххаха
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за хибридните простотии е украинска измислица. А нека не забравяме, че те си купуват РСУСКИ газ от Полша за по - изгодно, независимо и евтино ;)))
69
1
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Как никой да мне ходи в Русия? Само след случая Срипал САМО БРИТАНЦИТЕ, посетили Русия са нарастнали с 10%, като са достигнали число по - голямо от посещенията на руснаци в България ;)))Представи си, 500 000 руски семейства имат имоти в България, а повече англичани посещават Русия отколкото руснаци - България ;))) И това са само англичаните ;)))***, не знаеш какво говориш и сам се набутваш ;)))
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами как да отиде до съседното село, като е на 400 километра, а снега е двуметров? Ти до магазина няма да отидеш при двуметров сняг. Ще си умреш от глад в къщи ;)))
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пешо, и какво е почнал от преди години? Да ти тъпче пърдялника? Наистина ли успя да завърши?
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те центровете на вземане на решения заедно с ударните възможности са ВИНАГИ първата мишена ;))) Всеки и всички, които имат възможност правят това.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааааааа ама Путин не е Елцин и след като каза,че ще бьдат унищожени и центровете по приемане на решенията американците взеха да мигат на парцали
64
1
 
2
 
! Отговори
Много ясно, преди 5 години
Москва не вярва на сълзи.
63
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Абе Троби, значи като селата се обезлюдяват у нас е много лошо, ама като това става в Рашкистан е много хубаво а?"1. Имаме или нямаме 10% годишен ръст на промишлеността(не на икономиката) както е в РФ?2. Колко хора излязоха от България да работят в чужбина?Срепен на урбанизация (2008г)РФ-73БГ-71Израел-92Великобритания-90Австралия-89Бразилия-86САЩ-82Канада-80Франция-77Германия-74Турция-69Гърция-61Света като цяло-49
62
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Полуръстът финализира това, което започна от преди години.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Троби, значи като селата се обезлюдяват у нас е много лошо, ама като това става в Рашкистан е много хубаво а?
60
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Магазините им са пълни, хората са облечени прилично, карат добри коли, пътуват по света! 110 милиона руснака никога не са напускали Русия, а 95 милиона дори нямат собствен автомобил.Те до съседното село не ходят той за пъуване по света ми пише."Малко факти УмникоСтепен на Урбанизация в РФ - 70% тоест толкова живеят в градове и се увеличаваВ РФ видео регистратора е доказателство пред съда и за застрахователя - има десетки сайтове в тубето които ежедневно постват видео ГЛЕДАЙ
59
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Запознат"Не вярвай на всичко което пише в гугъл. SS 23 работят с течно гориво, което сесъстои от два компонента, гориво и окислител... зареждането с гориво и окислител се прави в последния момент преди изстрелването."СС-23 или Р-400 ОКА - Е ТАКТИЧЕСКА ЕДНОСТЕПЕННА ТВЪРДОГОРИВНА РАКЕТА(400км)Р-300 или СКЪД Предишни варианти Р-11 и Р-13 - Е ТАКТИЧЕСКА ТЕЧНОГОРИВНА РАКЕТА(600км) - ползва окислотел на базата на азотна киселина и гориво подобно на терпентин.
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До просто човекМагазините им са пълни, хората са облечени прилично, карат добри коли, пътуват по света! 110 милиона руснака никога не са напускали Русия, а 95 милиона дори нямат собствен автомобил.Те до съседното село не ходят той за пъуване по света ми пише.
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64Западните коли и компютърната техника за руснаците са с 30% по - евтини, отколкото за българина. Храната е на половин цена и е КАЧЕСТВЕНА, а не германски отпадъци за източноевропейския пазар. Тока им е 25% от Българския, бензина им е на половина, а средната им заплата е по - голяма.Ама никой не отива в Русия.Защо така?Да не би това, което си написал да са един куп хибридни простотии?
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракетите ще полетят в една приятна вечер и за няколко минути ще настане ад. Европа ще бъде в пламъци и развалини, София също. Софиянци, почистете столицата от сороските гендари защото заради тях ще бъде унищожена София.
55
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните коли и компютърната техника за руснаците са с 30% по - евтини, отколкото за българина. Храната е на половин цена и е КАЧЕСТВЕНА, а не германски отпадъци за източноевропейския пазар. Тока им е 25% от Българския, бензина им е на половина, а средната им заплата е по - голяма. Разликата в стандартите е очебийна и за слепите.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Москва окончателно се оттегли от ракетния договор със САЩ"Гошко....много тъъпо парче си маминото.