ООН предупреди – 11 млн. души гладуват в Северна Корея

Жителите на полуострова се нуждаят от хуманитарна помощ
6 мар 2019 13:25,
70
ООН предупреди – 11 млн. души гладуват в Северна Корея
Снимка: Reuters

Близо 11 милиона севернокорейци се нуждаят от хуманитарна помощ, за да задоволят основните си нужди от храна и здравни грижи, констатира доклад на ООН, публикуван днес. Той е озаглавен "Нуждите и приоритетите на Корейската народнодемократична република", предадоха ДПА и Франс прес.

Още по темата

Хроничната хранителна несигурност остава широкоразпространен проблем в страната, се казва в документа. В Северна Корея 10,9 милиона души (43,4 процента от населението) са недохранени, допълва БТА.

ООН призовава за осигуряване на 120 милиона долара за животоспасяваща помощ за 3,8 милиона души, които се нуждаят от най-спешно съдействие в Северна Корея.

В доклада се констатира също, че миналата година реколтите в Северна Корея са били най-слаби от 10 години. Причините са природни бедствия, липса на обработваеми земи и неефикасно земеделие.

През 2018 г. в Северна Корея реколтите възлизат общо на 4,95 милиона тона, което е с 500 000 тона по-малко в сравнение с предишната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Северна Корея пенсионерите не роват в кофите за огризки от храна.Кви огризки като няма храна ? - и да ровят нищо няма да намерят само ще си губят времето
44
3
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
"Стъкснет"и да цъкаш минуси, това е 100% истина!!!главния програмист на Семантик Секюрити първи открива този вирус и го анализират с месец в тяхната лаборатория. вируса има цели три дупки на операциони цицтеми. всяка дупка стру между 300 и 500 хиляди долара. именно така се разпространява.вируса търси само три определени ид номера, които отговарят на три рутера, които са закупени от иранската ядрена програма.нортан откриват в кода ясни следни за произхода на този вирус.айде цъкай минуси!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България всеки втори пенсионер гладува.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А беКато пенсионерите фърлят хилядарки през балконите защо България е първа по смъртност в света а 3 милиона българи мият улиците и слугуват на Запад вместо да си дойдат да фърлят хилядарки от балконите в България?3 милиона на запад + 7милиона у нас = 10 милиона.За каква смъртност говориш в такъв случай?Много хора вече си идват и вместо да си хвърлят парите от балконите строят къщи или развиват собствен бизнес.Имам много такива познати.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СК е богата на полезни изкопаеми но нямат петрол и имат ембарго за внос на петрол. В някои райони дори използват камиони с газови двигатели с дърва. А САЩ са най-големият производител на петрол в света а в същото време 42 милиона американци гладуват, два пъти повече от населението на СК.
40
2
 
2
 
! Отговори
Мария преди 5 години
До А беЗащото никой не ражда деца, защото хората смятат, че е по-престижно да миеш чинии във Великобритания вместо в България и защото това с бедните пенсионери става вече мит.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29В Северна Корея пенсионерите не роват в кофите за огризки от храна.И да ровят няма какво да намерят.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им трябват никакви помощи а просто Ким да отвори границите и проблема с гладуващите ще бъде решен светкавично.
37
3
 
6
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Като пенсионерите фърлят хилядарки през балконите защо България е първа по смъртност в света а 3 милиона българи мият улиците и слугуват на Запад вместо да си дойдат да фърлят хилядарки от балконите в България?
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Процентите на гладуващите са колкото в "просперираща" България,ама за нас ни в вопъл ни стон!С тази разлика, че у нас с този процент се окачествяват няколко хиляди а в Северна корея десетки милиони.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ООН от къде има тези данни - "В Северна Корея 10,9 милиона души (43,4 процента от населението) са недохранени, допълва БТА." За това ли САЩ се подмазват така на другаря Ун, защото 10 милиона там гладуват.
34
3
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
ЦРУ: "Може да осъществим атака чрез вируса Стъкснет"Обама: "Иран ще разберели, кой е направил вирус? Ще има ли жертви?"ЦРУ: "Израелска ИТ компания ще създаде вируса и никой няма да знае. Няма да има жертви!!!"Година по-късно. Русия анализира вируса и докладва, че Америка е поръчала вируса. Създават филм за този вирус и целия свят научава. Вирусът нарушава функционирането на машини,част от иранската ядрена прог и причинява експлозия, която води до десетки жертви на ядрени физици
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 223 милиона пенсионери в България гладуват, на ООН не му пука...Пенсионерите у нас към този момент са около 2 170 000 и ако гладуваха нямаше ежедневно да хвърлят десетки хиляди левове през балконите.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Процентите на гладуващите са колкото в "просперираща" България,ама за нас ни в вопъл ни стон!
31
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ами да го кажат това на САЩ. Те са тези, които са блокирали търговските връзки на КНДР.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрочем България не е под санкции, а на всеки 4 минути населението намалява с 1 човек, икономиката е кръгла нула, 75% от населението живее в бедност а всеки втори пенсионер гладува.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Северна Корея пенсионерите не роват в кофите за огризки от храна.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз знам обаче и друго нещо, че гладуваща Северна Корея произвежда спътници, ядрени централи, балистични ракети, автомобили и дори собствена марка таблети и смартфони. въпреки санкциите.
27
4
 
5
 
! Отговори
ОПОРКИ преди 5 години
Под статии за СК и Венецуела да се пишат коментари с цел да се внушава: 1. Че са пропаганда на САЩ, ООН, ЕС и НАТО.2. Че САЩ, ООН, ЕС и НАТО са окупатори3. Че в България гладуващите са повече от 1/2 от населението3. Че българите чакат своето освобождение от Русия4. Как Русия е стожер на мъжките и семейните ценности и само тя разобличава пропагандата от т.15. В СК и Венецуела е социалистически рай.Чрез проксита давайте лайкове на опорките, а на противостоящи коментари минуси.
26
3
 
4
 
! Отговори
Лора преди 5 години
До Това е отвратителноНа вниманието на ООН са всички държави, в които хората страдат и правата им се нарушават по един или друг начин. Това какво се отразява в българслите медии е друго. Вие колко пъти сте виждали как живеят хората в С. Корея, та го сравняваш с България. Или в Йемен? В България няма недохранени деца. Има относителна бедност - спрамо другите ЕС страни. Хората не умират по улиците. В Куба заплатата е 20 долара. Може би е добре да се огармотите преди да правите глупави коментари