След "Джеф Бозо": Как Тим Кук стана Тим Епъл

Направи ли неволна грешка Доналд Тръмп?
7 мар 2019 19:55, Бойчо Попов
3
След "Джеф Бозо": Как Тим Кук стана Тим Епъл
снимка: Ройтерс

В началото беше "Джеф Бозо". Сега имаме „Тим Епъл“...

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук имаха някои напрегнати моменти в миналото, но нито един подобен. На срещата на Американския консултативен съвет по политиката за работната сила в Белия дом в сряда, на която се обсъждаше и ролята на технологиите в образованието, Тръмп нарече ръководителя на производителя на iPhone „Тим Епъл”.

Тръмп използва прякори за много хора - предимно противници, като сенатор Елизабет Уорън, бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и сенатор Бърни Сандърс. Използването на „Джеф Бозо“ в препратката към изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос се дължи до голяма степен на собствеността на милиардера на Washington Post, който пише сравнително критично за администрацията на Тръмп.

Въпреки това той никога досега не бе използвал прякора „Тим Епъл" и изглежда, че това е просто грешка на езика, подобно на тази, която направи миналата година, когато нарече главния изпълнителен директор на Lockheed Martin Марилин Локхийд. Мениджърът се казва Марилин Хюсън, припомня CNBC.

Тръмп критикуваше Apple в миналото, дори призоваваше за бойкот на продуктите на компанията през 2016 г., защото Apple заяви, че не може да отключи iPhone на потребител за нуждите на ФБР. Преди да стане кандидат за президент, Тръмп критикуваше Apple за това, че не произвежда по-голям телефон и заяви, че заради това е продал акциите си в Apple.

Цялата предистория на конфликта четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Доналд ТръмпТим Кук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Че той този сайт си е жълт, какво друго могат да копират?
2
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Банкянският гений е много по-напред в тая област!Добре все пак,че не знае чужди езици,иначе става страшно-другаде нямат българското чувство за хумор.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна новина, толкова се развълнувах че даже хич. Стигасте копорали западната жълта преса.