След отказа да се прибере: Почина бебето на джихадистката Бегум

Момченцето се разболяло от пневмония
9 мар 2019 09:45, Петя Славова
69
След отказа да се прибере: Почина бебето на джихадистката Бегум
Снимка: ITV

Починало е бебето, родено в Сирия от лишената от британско гражданство джихадистка Шамима Бегум, предаде Франс прес.

Още по темата

19-годишната сега тийнейджърка, която е родом от Източен Лондон, отишла на 15-годишна възраст в Сирия, за да се присъедини към групировката "Ислямска държава" (ИД).

Шамима Бегум роди миналия месец в бежански лагер в Североизточна Сирия, след като избяга от последния анклав под контрола на ИД в страната.

Същия месец тя бе лишена от британско гражданство от съображения за сигурност. Тогава Шамима отказа да се раздели с новороденото си момченце, за да бъде изпратено то във Великобритания.

Говорител на антиджихадистката коалиция Сирийски демократични сили потвърди новината за смъртта на бебето, но не даде никакви подробности.

Би Би Си съобщи, че момченцето е починало от пневмония, предаде БТА. Първите две деца на Шамима Бегум, които също са били родени в Сирия, са починали от болест и недохранване.

Великобритания, която стана през 2017 г. сцена на няколко джихадистки атаки, бе шокирана от редица изявления на тийнейджърката, която не изрази никакво съжаление, че е заминала за Сирия.
Случаят с Шамима Бегум е нагледен пример за дилемата, пред която са изправени западните страни по въпроса за евентуалното репатриране на своите граждани, присъединили се към ИД в Сирия и Ирак, отбелязва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е заминала европейка на 16 год., облечена натокана с права като бял човек, защо иска да се връща като опашкулена джихадка с промито мислене на 19 год. без грам съжаление за това, което сама си е решила. Така й се пада - да е жива и здрава, че да страда цял живот от малоумието си. Имала е всичко, и го е захвърлила по собствено желание.
41
4
 
10
 
! Отговори
FPD преди 5 години
Не бих се очудил тихомълком да ни ги пробутат тук при нас подобни ***,в изчакване за използване в бъдещо демократизиране на неудобни държави.Не бих се учудил с тези политици.
40
1
 
18
 
! Отговори
Яница преди 5 години
Голям праэ!!! Няма иэмислена дума,поне на български, която да ги опише тия...!!!! Диваци!!!!!!!!
39
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 15 години отишла да ражда бебета на джихадистите. Тази изобщо има ли нещо в кратуната си. Родена в Англия израснала там а тръгнала в Сирия където има джихадисти. На всичкото отгоре и не съжалява за постъпката си а иска да се върне в Англия. Е кой ще те приеме с тази празна тиква. Стой си там и продължавай да раждаш джихадистчета.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да питам само, сега това дете и него ли 70 девици, или девственни мъже го чакат, че се обърках вече? И друг въпрос: може ли да имам 70 девици сега, докато съм жив, пък като пукна не ги искам? Кото ми осигури второто и веднага ставам мусляк!
37
5
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
В Сирия няма нито един човек умрял от Пневмония - това е болест позната в Европа .Тази е убила детето си с удушване .
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аллах си прибира правоверните.
35
3
 
17
 
! Отговори
Един от Германия преди 5 години
Германското антинародно правителство проучва възможностите да върне джихадисти-немски граждани от ИД, заедно с тяхните булки и деца. Смятайте какво ни глашат в Германия. Дълго не може да се живее в този бъдещ калифат.
34
3
 
17
 
! Отговори
45758 преди 5 години
Защо така - нали са си техни граждани! Да си ги приберат, да си интегрират, да ги цивилизоват по британския образец. Защо ние ТРЯБВА да проявяваме гостоприемство и да им осигуряваме дом, работа, да се съборазяваме с техните варварски обичаи за многоженство и малолетни майки?!? Защо съображенията за сигурност да са валидни на Острова, а спрямо българите в България - не!!!
33
1
 
41
 
! Отговори
Малка ку4ка преди 5 години
Да си стои при батковците с бради и големи мераци за кръв и насилие! Каква романтика за малката мюсли!
32
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най християнско ще е да пуснем Бегум в ЕС на социал!
31
1
 
36
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Единственото наказание за държавна измяна трябва да е смърт! Проблемът е решен - майката при червеите, детето за осиновяване. Едно бебе не може да е виновно...ама великобританците си измиват ръцете (отнемане на гражданство и готово!), та тази ...да продължи да се носи по света и сее заразата.
30
3
 
42
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Не зная дали може да почине нещо, което не е съществувало. Според мен джихадистката искаше да пробуди състрадание и си измисли цялата история с бременност и деца тъй като това беше в перфектно съзвучие със соростидната пропаганда. Но понеже номера не мина, и и отказаха връщане в Англия сега просто несъществуващото бебе умира. Защо въобще ни занимавата с тази гнус.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
e i ko
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Три
27
14
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Смъртта на дете винаги е трагедия. Съдбата на майка му не ме интересува.
26
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ау, бързо носна кърпичка че ми се доплака !Каквото е търсила, това е и намерила, британската гражданка на 19 години, родила 3 пъти малки джихадистчета ......
25
2
 
43
 
! Отговори
Shark преди 5 години
И какво сега, следва да анатемосаме Великобритания, че е отказала да приеме една джихадистка, която намира за нормално отрязани глави да се търкалят по улиците. Тя си е виновна за детето, още едно доказателство че тези не са хора, три деца е допуснала да и починат, това си е пълна безотговорност, да не кажа малУУмие. Нямат място в Европа подобни диви животни
24
2
 
42
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Нали е много хубав ислямския свят.Защо всички *** бягат при нас?
23
1
 
21
 
! Отговори
Какво красиво, преди 5 години
възвишено,типично английско име,в духa на Шекспир.Не мога да го произнеса, камо ли да го напиша ,а пък и го забравих вече...