Нечовешко, лудо: Словенка си отряза ръката заради 383 000 евро

Полицията е разкрила опита за застрахователна измама
12 мар 2019 21:32, Елка Василева
58
Нечовешко, лудо: Словенка си отряза ръката заради 383 000 евро
Снимка: архив, Reuters

Невероятен случай на опит за измама е разкрила полицията в Словения – 21-годишна жена, живееща в околностите на Любляна, умишлено си отрязала ръката до китката и поискала обезщетение от застрахователни дружества,  представяйки случилото се като инцидент при рязане на дърва за огрев с циркуляр.

Заедно с нея заради планирането и извършването на опита за измама са заподозрени трима мъже от Любляна – на 29, на 58 и на 63 години, в чийто дом всичко било планирано и се случило, пише Index.hr.

Жената и най-младият мъж са оставени от съда в ареста, а другите двама мъже са били освободени.

Заради опита за застрахователна измама те са заплашени от затвор от една до осем години.

Полицията е установила, че в края на миналата година заподозрените подробно са планирали измамата и са си поделили ролите при изпълнението й. След това са сключили застраховки за инцидент с високо застрахователно покритие с пет застрахователни компании.

В началото на тази година, след като вече били платили първите вноски по застраховките, 21-годишната жена умишлено си отрязала ръката с цел да представи това като инцидент при рязане на дърва за огрев.

63-годишният мъж, участвал в опита за измама, й оказал първа помощ и извикал бързата помощ, а отрязаната част от ръката оставил на мястото на „инцидента“. По-късно полицията е занесла тази част от ръката в болницата, където лекарите са успели да я зашият, спасявайки жената от инвалидност. 

Няколко дни след „инцидента“ заподозрените поискали от застрахователите обезщетения, но полицията разкрила опита за измама.

Ако измамата беше „минала“, 21-годишната жена щеше да получи от застрахователните дружества 383 000 евро обезщетение, а вероятно и над 3 000 евро доживотна месечна рента за инвалидност. Общата сума, която застрахователите можеха да претърпят като загуба, достига до 3 милиона евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия виновна....
42
1
 
3
 
! Отговори
Изпаднал Германец преди 5 години
Колко трябва да си зле и колко трябва да си глупав за да го направиш това? Аз започвам да разбирам, че простотията е не само в България а, е обхванала целия Балкански полуостров.. Толерирането на простаците води до тук..
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз пък знам за случай в който кола се запали и изгоря цялата а застрахователя казваше че може да се въстанови , беше пълен цирк , автомобила е струвал около 100 бона и накрая предлагат 5 000 лв за щетата, даже мисля че човека накрая не получи нищо защото тръгна да ги съди
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо за копиране от гугъл има ли???не се прави на луда
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нормална практика при застраховането ,когато се случи злополука да се измисли невероятна история за да не се изплащат застраховките, Примерно тука в България много рядко трудова злополука е такава при застрахователите.Почти винаги я присламчат към домашна злополука.
38
1
 
13
 
! Отговори
Случка от БГ преди 5 години
Преди 10-тина години работех към наш голям застраховател, който ОТКАЗА застраховката (със съдебно решение) на човек на който влак му отразва крак.Мотивът е: човекът САМ с колана си пристенал кракът над отрязаното място и спрял кръвта (и оживял) а според "медицинските експерти" травмата и болката били такива, че той не би бил в състояние да направи това.Т.е. според тях той предварително си бил стенал кракът и го бил поставил на релсите!!!Ужас!
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% FAKE NEWS
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Словенска новина от Хърватски вестник и накрая копирано от сайта на БТА , абе вие подигравате ли с Българкия народ
35
2
 
3
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
Гощу, Timea Bella е словачка, поне така чета, не бих казал, че е особено красива. Никаква идея нямам за новите порнозвезди, едно време какви нечовешки мацки имаше в порното - Джена Джеймсън, Гуен Съмърс, Ейжа Карера.. ама това беше преди 15-20 години като следях жанра. :D По темата, може Пъзелът да я е накарал да си отреже ръката (май в шестата част имаше точно такава сцена- една тънка мацка и срещу нея дебел американец и който си отреже един фунт месо, той оцелява..)
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пък трябва да вярвам на твърдението на застрахователите и те са мошеници.
33
2
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Това сигурно е новина щото е станало в Словения.У нас тая практика я има отдавна като етническа особрност. Само че нашите Патла Джани си чупят крак или къка за да си придават по мизерен вид и да будят повече съжаление когато просят.Нарочно го оставят да зарастне на криво и преди действаха във наши големи градове а сега и в Гремания .Толкова сакати просяци от етноса , да не мисличе че е станало при ТРУДОВА злополука ? Хахаха.Даже тук във Кьолн виждам двама нашенци с криви крайници да се"трудят"
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак бай *** лошите застрахователи го измамили. Как, по дяволите, мен никой застраховател никога не ме е измамил?! Допълнително здравно осигуряване, застраховка на 5 имота, каско на 3 автомобила, ГО на 3 автомобила. Защо не ме мамят ли?! Знам как да изложа всяко събите пред застрахователя. Масово гледам как *** отива, наговаря куп глупости пред застрахователя, с което се подписва, че няма да вземе и стотинка.. Човек на заплата съм- IT сектор, не съм бизнесмен на ти със застрахователите...
31
1
 
8
 
! Отговори
Гошууу... преди 5 години
Не се излагай бе! Красива била...
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
To и да не беше умишлено, адвокатите на застрахователите пак щяха да го изкарат, че е умишлено, за да не даде застрахователя пари.
29
3
 
7
 
! Отговори
Измамен преди 5 години
Мен пък застраховател ме измами като ми плати нищожно обезщетение по ГО при настъпило събитие, ама за него не писахте...
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трима мъже и една жена. Как авторът реши, че е сама си я е отрязала?
27
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой реши да измами застраховател му смятат каква загуба на застрахователя е щял да причини и го разнасят по вестници .Ако застрахователят измами застрахован ,което се случва ежедневно -никой не го коментира. Нито пък колко печелят от това.
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западни евро-атлантически ценности...............парите са над всичко!!
25
14
 
7
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
До къде докара народа демокрацията. Дивия капитализъм е ад под небето.
24
1
 
21
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Не, не са славянски, а мангaлоджагалoтyрски ценности, а проблемът ни е, че живеете в нашите държави и ни излагате пред света!!! Що не си стоите в Анадола и в Северна Африка, никой не ви иска.в Европа, навлеци!!!