Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!

У нас има късопаметни и промити мозъци, смята бившият премиер
13 мар 2019 12:10, Нели Христова
308
Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!
Снимка: Булфото

"Само баща ми като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер“, написа цар Симеон II в специално изявление на сайта си.  Той бе провокиран от критиките по негов адрес, тъй като не присъства на възпоменанието, посветено на спасяването на българските евреи, което се проведе в неделя в София.

Оказва се, че той е обиден, че името на  цар Борис ІІІ често е забравяно, когато се говори за спасяването на българските евреи.

"С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци, пише Симеон II. -  Ако приемем твърдението, че през годините 1935-1943 България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на царя?

При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система.

В деня, в който си прощаваме взаимно, разбира се, прощавам това невежество, но няма да забравя оскърблението към паметта на баща ми. През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
12
 
! Отговори
шимон кохари преди 5 години
вервайте ми и си ми дайте горите. а вие вече сте ми ги дали и съм ги изсякъл да си покрия комарджийските дългове ли? ами дайте ми още бе. барон хирш едно време, първи братовчед на татко ми изсече цяла тракия та сега аз ли нема да се представя подобаващо.... ПС: на татко ти още му берем гайлето. включително в твое лице. комунистите едно полезно нещо да бяха направили поне до край ама не би - ефрейтор ефрейтора в окото не бърка, нал тай шимончо кохари?
15
3
 
8
 
! Отговори
Здрасти преди 5 години
Кви гръцки македонски евреи бе нали спаси българските
14
2
 
21
 
! Отговори
чичо преди 5 години
а ти продаде на търг ордените на дядо си Фердинанд вместо да ги дариш на българската държава.Срам за тебе ,Симеоне,защото паричките и имотите са ти по-важни.
13
9
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Дедо , а Царя защо не се противопостави на извозването на мекедонските и гръцките евреи???Дедо х, смени си чипа , вече никой не ти връзва!!!Агент Ървин Бапс!ЦРУ!!!
12
4
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Тези, които изхвърлиха костите му далеч не са представителна извадка от бг народ, по-скоро съветският или цuганския...
11
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар Борис си е цар Борис - а синът и дъщеря му ще останат в историята като единствените съдили България за имоти, които не са техни(защо този сайт игнорира новината, че херцозите, братпвчеди на Монката. са заявили пред съда, че горите в Рила никога не са били сбственост на Фердинанд, чийто наследници се явяват и те, а са собственост на държавата). И след като толкова държи на фамилната история защо разпродаде ордените? Тази личност не донесе нищо добро на българите!
10
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как точно се е опълчил? С фашисткия Закон за защита на държавата или с присъединяването на България към тристранния пакт? А за евреите заслугата е на българския народ, който винаги е бил толерантен към останалите, и на църквата.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската Православна Църква - БП, цар Борис Трети Български, българският народ и Русия ИМАТ заслугата за спасяването на българските евреи! Грозно е от устата на един човек, който е син на цар Борис Трети с надменност и арогантност да ОБИЖДА българите и българския народ и българските политици (по онова време) , наричайки ги " късопаметни и (с) промити мозъци".Нека той да НЕ забравя и това, че българският народ е молил цар Борис Трети да НЕ изпраща български войници да се бият срещу Русия!
8
0
 
40
 
! Отговори
T преди 5 години
Симеончоо, ти си СРАМ и ПОЗОР. Не мож стигнА баща си. В сянката на сянката му ще си останещ, провал такъв. И журналята, стига сте го писали "цар" тоя неудачник и продажник, той официално абдикира, когато се закле като премиер. Вземете ги научете малко тези правила и закони.
7
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истина е.Борис трети беше най-демократичният държавен глава в Европа преди и по време на ВСВ.колкото И ДА ЛАЯТ ПО НЕГО. А българският народ позволи да му изхвърлят костите от Рилския манастир и сега дори няма гроб. Не си тачим нито минялото нито предците.
6
1
 
24
 
! Отговори
Таню преди 5 години
А ти си легна с комунистите... Пародия си, миличък!...
5
15
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Митове и легенди от Симеон-Хасан!Кога се е "опълчил" Борис III-ти на Хитлер?След като Съветската армия тръгна на Запад(разгрома при Сталинград)!По една "лучайност" и спасяването на БГ-евреите става след тоя момент.Впрочем,поведението на Борис III много напомня това на Борисов( 1,2,3)....
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя алчен *** докога ще ми го поазватетой дядо му и баща му подтискаха църквата ни та чак и екзарх нямахме в "демократичното4 царствоза срамотиите комунистите ни извоюваха патриархаби нито е българин нито е православенединствената връзка с българия е краденетодо смърта си дядо му получаваше издръжка от германската държаваоа познайте от три пъти защоако баща му беше оцелял и той щеше да получиа че нямаше българи на източния- от страх да не преминат на другата страна- това е истината
3
0
 
45
 
! Отговори
ПС преди 5 години
Този комарджия продаде дори ордените на баща си,сега на обиден ми се прави.Баща му е бил родолюбец за разлика от него.
2
1
 
50
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Вярно е, за съжаление сина излезе крадец без капка морал ..
1
7
 
25
 
! Отговори
Becker преди 5 години
Което си е така, така си е.