Ливърпул изрита Байерн от Шампионската лига

Барселона не допусна изненада и отстрани Олимпик Лион
14 мар 2019 08:57, Красимир Ангелов
2
Ливърпул изрита Байерн от Шампионската лига
Снимка: БТА

Ливърпул се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига, след като победи Байерн напълно заслужено с 3:1 насред Мюнхен в реванша. Първата среща на английската земя завърши без попадения.

Мърсисайдци откриха резултата в средата на първото полувреме, когато Садио Мане се възползва от колективната грешка в отбраната на съперника и реализира елегантно.

Шест минути преди почивката надеждата на баварците се завърна след автогола на Жоел Матип, но мераците на Байерн за пълен обрат бяха охладени от гола на Върджил ван Дайк с глава в 69-ата минута. В 84-ата минута вторият гол на Мане в мача сложи точка на спора.

Така миналогодишният финалист Ливърпул продължава своя поход към шеста титла на Стария континент, докато за Байерн това беше първо отпадане още на 1/8-финал от 2011 година насам.

В другия мач от снощи Барселона се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като победи Олимпик Лион с 5:1 в реванша на стадион "Камп Ноу". Първата среща между двата тима завърши 0:0.

Напук на драматичните резултати из последните мачове в турнира на богатите, каталунците не позволиха изненада в собствения си дом и хладнокръвно стигнаха до триумфа. Лионел Меси (18') донесе гола на успокоението в началото на срещата след елегантно изпълнена дузпа в стил "Паненка". Филипе Коутиньо (31') удвои преднината за домакините, а като за капак на всичко вратарят на Лион - Антъни Лопес получи контузия и бе принудително заменен.

През втората част Люка Тусар (59') върна едно попадение. Малко по-късно обаче Меси (78') отново се разписа. В края на дувбоя Жерард Пике (81') и Усман Дембеле (86') също бяха точни за каталунците.

Всички реакции след снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Снощният мач Байрен-Ливърпул ми се стори ,че беше най-скучният мач от всичките мачове на 1/8 от тези които съм гледал.Първото полувреме почти ми се доспа,второто стана п-интересно ,но скучен мач и заслужена победа на Ливърпул.Много ми хареса паса на Салах към Мане за третия гол,бравО!И още,направи ми впечетление също,че след мача ПСЖ-МЮ,съдиите на терена вече не използват толкова "гениалните виждания" на онези четирмата в стайчката,А ТОВА ПОКАЗВА,че е УЕФА признава грешката на съдията в ПСЖ-МЮ!
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Барца, крайно време беше да изиграят мач в който да вкарат повече от нула гола