Анексията на Крим - разделение между братски народи с 13 хил. жертви

Репресии срещу украинци или руснаци не е имало в Украйна преди 2014 г.
19 мар 2019 13:00, Екип на Bloomberg
229
Анексията на Крим - разделение между братски народи с 13 хил. жертви
Снимка: Ройтерс

Анексията на Крим е действие, което доведе до разделение и война между братски народи с 13 хил. жертви. Това каза Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Москва, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"След анексията беше изграден мост, който свързва Русия и Кримския полуостров. Този мост донякъде затваря Азовско море, тъй като ограничава височината на корабите, които могат да плават в него".

Цялото ръководство на Русия с президента Владимир Путин лъжеше най-откровено световната общественост. Първо нахлуха чужди войски без опознавателни знаци, като след време Москва призна за тях, коментира той.

„Президентът Путин призна, че специални части са гонили тогавашния украински президент Янукович, за да го изкарат, тъй като е щял да бъде разстрелян. А Янукович им трябваше да подпише, че кани руски войски в Украйна, за което Киев го съди за предателство“.

Репресии или терор срещу украинци или руснаци не е имало в Украйна преди 2014 г., заяви Стефанов.

"След 2014 г. патриотичният възторг в Русия мина всякакви граници и рейтингът на Путин се покачи рязко".

В момента руснаците отхвърлят пенсионната реформа, а рейтингът на Путин се понижи, отбеляза журналистът.

"Нито един от големите руски мобилни оператори не иска да отиде в Крим заради санкциите, които са наложени. Санкциите удрят руския народ и населението в Крим доста тежко. Търговията е ограничена, а цените са се повишили".

Туристическият поток в Крим също намалява, посочи още той.

"Режимът на Владимир Путин забрани на военни и полицаи да отиват в страни членки на НАТО". 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В "анексирания" Крим хората са доволни от живота си. В евроатлантическа БГ 90% от хората са крайно недоволни.
17
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 5 години Русия построи в Крим маса неща! А за същото време нашите управници какво сътвориха? Само от провалените 2 газови потока и една АЕЦ, губим 10% от БВП. но за гербавата шайка е важно да си пълни гушите и личните банкови сметки в чужбина.
16
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много искам да разбера какви са критериите за определяне на едно управление като "режим"?Доколкото си спомням в Русия имаше избори, Путин ги спечели.Този би ли нарекъл управлението на Макрон режим? А на Меркел или Тръмп?
15
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колеги, защо в България се продават шоколадчета "Рошен"?Защото украинците могат да правят шоколад, а Чебурашките и това не могат.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕС не вярва на РусияЕС също рекетира Русия,както и МВФ,питайте ги колко пари получават от Русия,затова гладуват хората в Русия,защото плащат рекет на богатите държави!
13
13
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
то щот Украйна цъфти и върже, народа все мизерстваС такъв добър, отзивчив и приятелски настроен съсед, друго не им остава!
12
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна се отказа от ядрения си арсенал, а Просия трябваше да не нарушава териториалната й цялост, но както знаем договор с Просия не струва колкото хартията, на която е написан.
11
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Янукович също е бил протеже на американците,защо го свалиха?Защото се борят за пари помежду си,а пострадаха невинни хора.Обаче когато *** спре кранчето,няма вече да има за какво да се борят.Украйна е един цирей,който трябва да се спука и обикновените граждани на Украйна да поемат страната в свои ръце,а не да се кланят на чужденци.
10
32
 
16
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
9
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринНапред с братска Русия!--кое ти е "братското" с раСсия бе, чебурашка ?
8
19
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Великая рАссия скоро била ли е на колене - да!Онзи ден... Русия ОФИЦИАЛНО призна република Северна Македония!!!"Трябва да стане ясно, че влизането на Македония в НАТО ще направи страната част от военната машина на Алианса, което я прави възможна цел на ответен удар. Това заяви руският посланик в Македония Олег Шчербак, цитиран B92." Няма да и остане нищо друго освен да си ближе раните и да вий като вълк!
7
3
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, защо в България се продават шоколадчета "Рошен"?
6
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то щот Украйна цъфти и върже, народа все мизерства
5
3
 
42
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Той не бил кореспондент,а най-обикновен доносник пропагандатор!
4
31
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Абсолютно вярно.
3
12
 
58
 
! Отговори
факт преди 5 години
Русия ли сътвори преврата в Украйна,те ли излъгаха бившия президент да подпише споразумение с опозицията за мир а на другия ден го свалиха?!те ли признаха че са похарчили 5 милиарда за преврата?не нали това беше запада и САЩ. Връщането на Крим и гражданската война в Донбас са последствие от преврата в Киев.
2
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е анексия!Но какво да очаква от продажна и слагаческа журналистика.На кое място бяхме по свобода на словото?Защо журналистка от БНТ показа среден пръст на протестиращите, които полицаите искаха да обгазят, а след това хората им носиха вода?
1
19
 
50
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Напред с братска Русия!