Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот

Демонстрацията бе водена от лидера на руските комунисти
23 мар 2019 16:13,
144
Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот
Снимка: БТА

Хиляди привърженици на руската компартия демонстрираха днес в Москва против политиката на правителството, критикувайки най-вече корупцията и поскъпването в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Комунистическата партия призова жителите на Русия да демонстрират из цялата страна в знак на протест срещу новите репресивни закони и спада на жизненото равнище. Младежи и възрастни хора участваха в московския митинг, воден от 74-годишния лидер на руските комунисти Генадий Зюганов, който оглавява партията от 1993 г.

Демонстрации имаше и в други руски градове.

"Погледнах историята на режима на Путин и осъзнах, че той не е направил нищо добро за страната от 20 години насам", заяви демонстрант от Москва - Сергей Терехин, който вижда в руския президент виновник за корупцията и задълбочаването на бедността във федерацията.

"Не мога да имам доверие на този управник", заключи 25-годишният инженер.

Според критиците на руската власт Кремъл засилва репресиите срещу своите опоненти, за да парира спада в рейтинга на президента Путин в контекста на нарастващите икономически трудности.

В понеделник руският държавен глава подписа два оспорвани закона: единият дава на властите възможност да блокират или налагат глоби на електронни медии, разпространяващи "фалшиви новини", другият наказва за "оскърбление на държавните символи".

Малко след като Путин бе преизбран за четвърти път начело на Русия миналата година, правителството му вдигна ДДС и увеличи възрастта за пенсия за пръв път от 30-те години на миналия век, пораждайки недоволство в страната, напомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Товариш Пyтя не е корумпиран, той е откраднал само 200 милиарда!На комунист му дай само власт/ склонността му да краде е наследствено вродена/ и само гледай какво става!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, партията на комунистите против корупцията. А къде беше, когато нейния активист Павел Грудинин присвояваше земите на стотици хора? Къде бе, когато те протестираха и правеха стачки? Не стига това, но миналата седмица искаха да го направят депутат в Думата и тъй като не стана сега протестират. Путин не бил направил нищо за народа- типичен извод на промит мозък. Да дойдат у нас и да видят как ГЕРБ "работи" за народа си.
10
0
 
11
 
! Отговори
Червен другар преди 5 години
Не се безпокойте, корумпираните са много повече от протестиращите !
9
7
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Зюганов тъй молодец, само да не отидеш при Навални и Немцов - "Враговете на Путин - тровени, бесени, стреляни" - неудобната за руските Троловеее DWelle казва горивата истина! А Худорковски казва - ако Путин реши да не убие няма спасение!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас! ДДС-то им станало от 18% на 20% !!!Не, не може да има такова високо ДДС!!!
7
8
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Аз като ви пишех ,че Путин няма пари дори за своите си хора и за военните , вие се късахте да ми слагате минуси ! Руските военни ще го ликвидират ! Никога дори и в най-лошите съветски времена руски военни не са мизерували , а то както Путин е на власт / от 20 години / военните в русия мизеруват като роми от Столипиново ! Ето ви и един клип в ютуб сниман преди около 10 години - Къде и как живеят офицерите във велика Русия !Гледайте го за да разберете за каква мизерия става дума !
6
1
 
8
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Другари съпартийци, с ваша помощ построихме капиталистическия комунизъм, дерзайте !
5
2
 
13
 
! Отговори
Радио Ленинград преди 5 години
Малеее, ако комунистите вземат властта нашите демократчета отново ще се разтърсват за старите си партийни книжки.... ХА-ХА
4
8
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
еее тва сега ако не са предатели или слуги на запада... а и не са били хиляди а само няколко стотин даже май десетки че то в русия недоволни няма всички работят за благото на родината а и как така без корупция че нали тва е националния спорт на русия.недоволни били я ги виж ти наглеци ами я да отидат да видят колко е зле на запад и после пак да стачкуват а и при наличието на най великия лидер в света който с един замах може да покори света и околните украински села без дори да се напъне
3
3
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Щом и руските комунисти протестират значи положението е много сериозно и опасно !Очень осторожно !
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, нали там няма корупция?Вождът Путянин нали я "пребори"?
1
8
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Здраствуйте тАваришчи! Как у вас хАрАшо!