Ден трети: Венецуела отново е без ток

Предишното голямо спиране на тока бе на 7 март
28 мар 2019 08:30, Елка Василева
83
Ден трети: Венецуела отново е без ток
Снимка: Reuters

Венецуелските власти решиха да обявят 28 март, четвъртък, за почивен ден - третия поред, заради проблеми с липсата на електричество в по-голямата част на страната, съобщи министърът на комуникациите и информацията Хорхе Родригес, предаде ТАСС.

Той каза, че се работи активно за възстановяване на националната енергийна система, пострадала от "най-сериозния терористичен акт".

В понеделник министърът заяви, че страната е останала без ток в резултат на диверсия, извършена в най-голямата й ВЕЦ. Според лидера на опозицията Хуан Гуайдо спирания на тока е имало в 17 щата.

Още по темата

Вчера президентът Николас Мадуро каза, че причина за второто за един месец мащабно спиране на тока е стрелба на снайперист по ВЕЦ "Боливар". Атаката е била извършена от един хълм. Мястото, по което е стреляно и където е предизвикан пожар, е жизненоважно за електрозахранването, каза Мадуро по телевизията. Нападението е дело на "наемник, убиец, изпратен от опозицията, която извършва държавен преврат", заяви той.

Предишното голямо спиране на тока бе на 7 март.

Заради липсата на електричество не работят водните помпи и много жители на столицата Каракас с часове търсеха бутилирана вода в малкото отворени магазини или пълнеха туби и други съдове от изворите по хълмовете на града, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо призова сънародниците си да не бъдат пасивни и обяви протестна кампания под мотото "Операция Свобода", включваща демонстрации тази събота и следващата, на 6 април. Мадуро също обяви в събота шествие под наслов "Операция в защита на свободата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Защо точно сега започнаха тези проблеми с електроснабдяването? Това просто съвпадение ли е?Имало ли е преди такива?"Имало е - Системата по всички критерии е допотопна и не се поддържа адекватно за подмяна не сме чули да се говори. Колко често 1 -2 пъти в годината
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо точно сега започнаха тези проблеми с електроснабдяването? Това просто съвпадение ли е?Имало ли е преди такива?
61
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До защо бе Боби?"Защо Боби е тук, а не във Венецуела да ремонтира ВЕЦ-а заедно с братушките, изпратени там лично по заповед на другария Путин?"Защото Умнико АЗ, твоя милост и още сто пъти такива умници като теб да отидем във венецуела нищо не можем да направим - Централите са Американски строени 1960-70 година ако има някакви резервни части то те са на складАко няма всички ние целокупно нищо не можем да направим освен да поръчаме замяна на цялата система - а кой за колко и кога е друг въпрос
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първи път чувам, че снайперист може да подпали ВЕЦ. Мадуро съвсем е изпифкал и търси по-големи балъци от него за да пробута фантасмагориите си. Електроцентралата може да се подпали само от претоварване, всичко друго е лъжа и измама.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ... 66Иранците изгониха USA още 79-та година и след това след като си възвърнаха петрола и атомни централи и атомни бомби и ракети и самолети и още и още!Е добре де, и руснаците имат бомби и петрол пък минималната заплата им е 280лв та Боко обеща да им плащаме почивките с наши пари.Защо така?
58
6
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Бе аз правя просто сравнение между Иран и Венецуела! За сравнение ирнаците живеят по-добре говоря чисто битово от всеки един българин, сърбин, македонец, венецуелец, румънец и още и още! Ира и венецуела имат петрол! И сега къде са разликите ми Иранците изгониха USA още 79-та година и след това след като си възвърнаха петрола и атомни централи и атомни бомби и ракети и самолети и още и още! Венецуелците обаче сега тръгват да ритат големия брат! И техния петрол още не е техен, та така "драги"!
57
3
 
8
 
! Отговори
908 преди 5 години
За какво им е ток, нали имат комунизъм? И Мадурко.
56
2
 
4
 
! Отговори
защо бе Боби? преди 5 години
Защо Боби е тук, а не във Венецуела да ремонтира ВЕЦ-а заедно с братушките, изпратени там лично по заповед на другария Путин?
55
9
 
5
 
! Отговори
мнение преди 5 години
По-правилното заглавие е: САЩ отново изключиха тока на Венецуела...
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом руски военни специалисти се настаняват там "ШЪ СЪ ОПРАВЯТ"
53
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Южна Корея също няма ресурси като Япония и е на върха на технологичното си икономическо и социално развитие на страната на САЩ"1. Накарака японците/ЮКорея да не подпишат мирен договор със СССР/СКорея2. Насадиха американски бази където си харесаха и разположиха на тяхна територия Американско ядрено оръжие3. Как Япония/ЮКорея гласува примерно в ООН - Срещу САЩ? Япония/ЮКорея води ли собствена ПОЛИТИЧЕСКА външна политика?
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е... ден трети ...!?Трябва да са готови и ден 333-ти да са без ток.През комунизма е така.Ако в Египет настане комунизъм няма да има пясък.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южна Корея също няма ресурси като Япония и е на върха на технологичното си икономическо и социално развитие на страната на САЩ.Защо всички, които са с Русия са скъсаняци?
50
4
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
До АнонименБа си това младото поколение наистина мисленето мнооого му куца! Та значи това което казваш е още един пример как доброжелателните американци, дето не искат ама ич не искат чуждите ресурси, как те едва ли не се опитват да обвържат коя да е държава с ресурси към тях си та дано таз държава с ресурси да си стъпи на краката и нали да тръгне! Ако това сериозно го мислим мойт момче значи не може да ти се помогне! Е винаги има възможност да си се родил не умен -*** тогава се извинявам!
49
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До До 50"защо японците били лидери пък нямали ресурси! И само така да тъ побутна: ИМЕННО ЗАЩОТО НЯМАТ ТАКИВА РЕСУРСИ И ГОЛЕМИЯ БРАТ НЕ ИМ СЕ БЪРКА МНОГО МНОГО!"1. Накарака японците да не подпишат мирен договор със СССР2. Насадиха американски бази където си харесаха и разположиха на тяхна територия Американско ядрено оръжие3. Как Япония гласува примерно в ООН - Срещу САЩ? Япония води ли собствена ПОЛИТИЧЕСКА външна политика?
48
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Хахаха...тези са голям майтап. Един снайперист събори цяла държава."Защо големите трафове са оставени буквално на полето не могат ли да ги сложат в бункер?Високоволтовите кабели ако се доближат много до земята/сграда могат да направят късо - волтова дъга.Що не бронират самия трафСлед като един траф прегрее по каквато и да е причина спира се тока и се охлажда с вода от пожарната, ако не успеят на време да го изключат маслото се запалваВсяко брониране намалява охлаждането
47
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
До Анонименмомче ли си момиче ли си, но то е ясно, че не можеш да мислиш, камол ли да разсъждаваш върху нещата! Та проче ти се какво си написал, АКО МОЖЕШ ДЕ и ще разбереш, ако това въобще е възможно при твоите мисловни процеси, защо японците били лидери пък нямали ресурси! И само така да тъ побутна: ИМЕННО ЗАЩОТО НЯМАТ ТАКИВА РЕСУРСИ И ГОЛЕМИЯ БРАТ НЕ ИМ СЕ БЪРКА МНОГО МНОГО! Та толкоз!
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ...Ми не, че друга *** същото това което се случва сега с Венецуела го видяхме как по същия начин се случи и с Иран! Е единствената прилика между Иран и Венецуела беше ПЕТРОЛА! Който така да се каже то даже се знае де е АМЕРИКАНСКИТо се вижда самия ти колко си умен бе другарю.Венецуела ВНАСЯШЕ петрол от САЩ за да го смесва със своя, за да може да го продва.
45
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Хахаха...тези са голям майтап. Един снайперист събори цяла държава."Ето ти малко инфоЕдин малък градски 10МВат трансформатор маслено пасивно охлаждане и въздушно активно охлажданеразмери 5м*3,5м*5мМаса на ядрото (самия трансформатор) 13тОбща маса 28т (с масло и всички чаркове които по принцип не се монтират при преместване)Един куршум да пробие корпуса - маслото ще изтече = висока темп = СТОПЕдин куршум да пробие корпуса и да направи късо в трансформаторнат анамотка = БУМ
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при лошият Маадуро хората умират от глад, при хамериканците ще потекат реки от мед и масло... вервайте ми.Преди да дойдат комунистите на власт Венецуела беше доста добро място за живеене.