Студентка в САЩ бе убита след като се качи в грешен Uber

Нейният шофьор пристигнал няколко минути по-късно
1 апр 2019 19:27, Нели Христова
43
Студентка в САЩ бе убита след като се качи в грешен Uber
Снимка: BBC

След вечер, прекарана с приятели в бар The Bird Dog в Колумбия, Южна Калифорния, Саманта Джоузепсън си поръчва Uber, който да я откара у дома.

На следващия ден нито съквартирантките й, нито родителите й могат да се свържат с нея.

21-годишната студентка е обявена за издирване в петък. 14 часа по-късно тялото й е открито на 130 км от бара с множество прободни рани. Но какво се е случило?

Саманта излиза от бара около 2 часа през нощта. Охранителни камери са я запечатали как си вика Uber и се качва в черен Шевролет Импала, който паркира пред заведението. Това, което студентката не знае е, че това не е шофьорът, който тя чака. Нейният Uber пристига минути по-късно и отменя повикването, мислейки си, че Саманта се е отказала от превоза.

Тази проста грешка коства на момичето живота й. Тялото на студентката е намерено от ловци на пуйки, захвърлено край пътя.

Няколко часа по-късно полицията забелязва черна импала, която се движи в района на убийството. Кара я 24-годишният Натаниел Роуланд. Когато полицията се опитва да го спре, той излиза от возилото и се опитва да избяга. Въпреки това е арестуван, а в колата, освен телефона на Саманта,  са открити мокри кърпички и белина. Седалките били покрити целите в кръв.

Въпреки множеството разпити, мотивите на убиеца още не са ясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А у нас руския Юбер си работи безнаказано защото е руски. Трябва ли да чакаме да се случи нещо подобно за да бъдат забранени?!
18
0
 
44
 
! Отговори
Гонзо преди 5 години
До Само питамОсвен номера на автомобила в приложението виждаш името и снимката на шофьора. Също така следиш движението в реално време .......
17
1
 
57
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Еми тя, ако беше се качила в правилния юбер, пак можеше да бъде убита.... Просто света тотално превъртя, уж 21 век не знам си кво, що и пак изродски изпълнения...
16
0
 
56
 
! Отговори
До “Само питам” преди 5 години
Естествено , че се споменава модел, къде е колата, когато я повикаш, кога идва-просто този е бил хахо.Откачалки много на този свят, а когато са дръпнали и малко дрога, стават неадекватни и неориентирани. Жалко за момичето!
15
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12В грешка си в Калифорния вече не се изпълняват смъртни присъди. Иначе убиеца е афроамериканец и според мен мотива му е че е расист.
14
6
 
37
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Слабоумните продължават да подкрепят, эаобикалянето на эакона. -;)))) За превоэ на пътници и товарии! А вие всички сте пътници, не се и съмнявайте в това65858
13
2
 
61
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Мотивите на убиеца ли не знаете? Ми кажете изнасилена ли е била или не, като за начало неграмотни *** измислени псевдо журналисти.
12
5
 
49
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Натаниел Дейвид Роуланд - ха познайте цвета на убиеца ...... пуснете едно търсене през Гугъл да ви стане ясно . Нереза си е поискал а момичето не му е дало и оня я е подкарал с ножа . Етнически особености ....... А колко е бил Юбер не се знае . п.с. : Всъщност когато поръчаш Юбер не ти ли казват цвета на колата и марката ? Ползвах 2-3 пъти техни коли и винаги ми го съобщаваха .
11
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някои прави ли му впечатление,че убииството е станало не в кола на Юбер а в кола на случаен човек ,които е извършил и убийството.Причината за това престъпление вероятно е изнасилване. Този сексуален маниак вероятно е имал и други такива "подвизи" но този път вероятно е срещнал ожесточена съпротива. Сега със сигурност ще го осъдят на смърт и присъдата ще бъде изпълнена.Юбер е споделено пътуване и се следи.
10
0
 
63
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Жалко за момичето, но не знам какво намесвате Юбър в случая? Попаднала е на убиец-психопат, който се е възползвал от ситуацията, може и да я е следил и като е видял, че вика Юбер да е скроил плланът си. Сега да свиква на черни ласки, защото по-малко от 30 години дори и да работи постоянно и да се поправи надали ще му дадат.Да гние там! Колкото до такситата - рият не рият - това е конкуренцията!Една от хранилките,при които богати само купуват коли а други ги въртят и работят 24/7 за трохи е аут!
9
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не беше нужно да триеш в ютуб напиши uber и ти ще видиш клипа с убитата от ннегъра!
8
5
 
42
 
! Отговори
ИК,ИК,ИК!!! преди 5 години
Като няма убийства в България, почват с криминалните хроники от чужбина!
7
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи ден минавам в една градинка с ж.к. Слатина в София и един ннегър седнал на пейка и как яко и нагло заглеждаше майките с малки деца, ужас! Тоя падне ли му някоя някъде на удобно място я е изнасилил, най малко!
6
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ това е ежедневие - гледам ги по канала ID Extra - масово се гърмят, колят, убиват, а после редовно ходят да заравят труповете в някакви затънтени гори, блата, планини, някои ги режат на парчета, горят ги и пр. Сбъркана нация като цяло, може би не цялата, ама има доста сбърканяци
5
0
 
45
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Преди имаше 3 Uber в Калифорния, сега вече са 2. При нормалния Uber клиента плаща $0.99/миля - за Uber $0.20 и $0.80 за шофьора. Другите бакшиши реват защото преди взимаха по $3-4/миля, но Uber регулира пазара. С две думи същото в момента се мъчи да прави Макрон с чуждестранните превозвачи само че с обратен знак...
4
4
 
41
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Ако юбер бяха едноцветни, тя щеше да се качи където трябва.Но те са хаотични и не докаэани, а и не контролируеми от никой. Та мисълта ми е, че следващия път...ще си повика жълто TAXI09019
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Името на бара какво е ? Птичето куче ? Кучето птичка или нещо от сорта, сбъркана работа !
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуан Гуайдо е виновен.
1
1
 
44
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Мотивът е ясен - Чоека се побъркал