7 от най-богатите на пребиотици храни, полезни за червата

Хапвайте ябълки и чесън
1
7 от най-богатите на пребиотици храни, полезни за червата
Снимка: istock

За да бъдат здрави червата ви и полезната чревна флора в тях, е необходимо да не забравяте редовно да включвате пребиотични храни в менюто си. Пребиотиците представляват диетични неразтворими фибри, с които полезните бактерии в червата се хранят.

Вместо да пиете хранителни добавки, когато това се наложи, просто наблягайте на храните, богати на фибри и стимулиращи здравословния растеж на полезните бактерии и всичко с червата ви ще бъде наред.

Ето 7 от най-богатите на пребиотици храни, полезни за чревната флора

Чесън

Чесънът е известен като природен антибиотик. В него се съдържат обаче и много пребиотични фибри, които подобряват състоянието на чревната флора. Алицинът в чесъна, който дава характерния му вкус и аромат, е антиоксидант, имащ антимикробни свойства. Той потушава възпаленията в червата и стимулира деленето на полезните бактерии. Като полезен ефект от това се наблюдава намаляване на газовете и контрол на изхожданията.

Хикама

Хикама е екзотично кореноплодно, което е много богато на витамин С и инулин – пребиотична фибра, която поддържа здравето на червата. Полезните въглехидрати и нишесте в структурата на хикама правят вкуса му да наподобява едновременно ябълка и картоф. Влакнините в него помагат на чревните бактерии да се делят нормално и да изпълняват функциите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари