Байерн Мюнхен размаза Борусия Дортмунд показно с 5:0

Шампионите събраха 64 точки и се изкачиха на върха
6 апр 2019 22:41, Анисия Иванова
3
Байерн Мюнхен размаза Борусия Дортмунд показно с 5:0
Снимка: БТА

Байерн Мюнхен екзекутира Борусия Дортмунд показно с 5:0 в дербито на 28-ия кръг в Бундеслигата, оказало се и стотно издание на Der Klassiker в германския елит.

Шампионите направиха истинска демонстрация през първото полувреме, в което отбелязаха четири попадения, отправиха 15 удара и тотално надиграха противника си, който влезе като лидер в таблицата в мача.

Матс Хумелс откри резултата срещу бившия си отбор, а после още един някогашен ас на вестфалци се разписа - Роберт Левандовски. За поляка това беше юбилеен гол №200 в Бундеслигата, като само митичният снайперист на баварския колос Герд Мюлер е имал нужда от по-малко мачове за това постижение.

Хави Мартинес направи аванса на своите класически и за първи път постигна четири гола в рамките на един сезон за мюнхенци, а малко преди паузата и Серж Гнабри наказа противника.

След почивката Байерн видимо намали оборотите и доиграваше мача срещу изморения си и емоционално съсипан опонент. Това обаче не попречи на Левандовски да вкара още веднъж в 89-ата минута.

Безупречният днес Байерн Мюнхен събра 64 точки и се изкачи на върха, а унизеният Борусия Дортмунд падна на втора позиция със своите 63 пункта.

Още за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
5
 
! Отговори
До антиАГЕНТ преди 5 години
Кое ЦСКА-МОСКВА ли,1948 ли, Ловеч,или онова което СГС обяви на 9септемвври 2016 във фалит и закрит?
1
8
 
5
 
! Отговори
АнтиАГЕНТ преди 5 години
Само ЦСКА обичаме!