Brexit и Ruxit може да разтърсят Европа!

Скоро Русия може да напусне Съвета на Европа
8 апр 2019 10:12, Елка Василева
42
Brexit и Ruxit може да разтърсят Европа!
Турбьорн Ягланд. Снимка: архив, Reuters

Две събития може да станат истинско сътресение за европейския континент - Brexit и последиците от евентуалното излизане на Русия от Съвета на Европа. Това заяви генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, цитиран от в. "Известия".

"Мисля, че мнозина не могат да си представят какво сътресение може да стане това за Европа, ако получим едновременно и Brexit, и Ruxit". Това обаче може скоро да се случи", заяви той. Важен жалон ще станат според него изборите за нов генерален секретар на Съвета през юни.

През 2014 г. руската делегация в ПАСЕ бе лишена от право на глас във връзка с включването на Крим в състава на Руската федерация; това ограничение редовно бе продължавано. През 2017 г. Москва реши да замрази плащането на вноски в организацията, припомня "Известия".

По думите на Ягланд Русия, останала без право на глас, може да напусне Съвета на Европа.

Ако Москва излезе от Съвета, това ще е неуспех за 140-те милиона жители на Русия, които ще изгубят възможността да сезират Европейския съд, за да защити той правата им, отбелязва изданието "РБК", цитирано от Би Би Си.

Съветът на Европа е единственото място, свързващо Русия и Европа в рамките на задължителен съдебен ред. Ако Москва напусне организацията, "ще видим една друга Русия. Ще имаме нова разделителна черта в Европа", предупреди Ягланд.

По думите му, за да се избегне това, Москва трябва да поднови правото си на глас в Съвета на Европа независимо от продължаващия конфликт в Украйна, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво и е великото на Русия? Та те са по-зле от нас.
30
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите срещу Русия трябва да се засилят и дори,тя да бъде изключена от международната разплащателна система SWIFT.
29
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 5 години
дрън дрън, всяко чудо за 3 дни, така говориха и преди референдума в англия, а за тръмп бяха казали че едвали не ще стане световна катастрофа.
28
38
 
7
 
! Отговори
серьожа преди 5 години
Добре че руснаците кирил и методи ви дадоха писменност че още да се разбирате със звуци и ръкомахане на ръце или пардон щехте да говорите турски
27
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
28, руснаците са търпеливи, но не и наивни. От началото на това хилядолетие, бавно и постъпателно печелят по всички фронтове, въпреки санкциите.
26
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26ГоранРусия не е свръхсила,по-скоро е регионална сила!Икономически по обем на БВП е някъде към 10място и то единствено заради петрола и газа.Заплатите на населението са като в Уганда.Хелмут Кол едно време правилно я определи ,като африканската държава Горна Волта ,но с ракети!
25
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да браво разкарайте Русия от Европа защото са разбойници. А зионистите ще ни пратят аму.джи и всякакви тарам.буки от африка да ни подобрят расата,манталитета и всичко.:D
24
12
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нали Русия не им трябваше,какво реват?Че ще изгубят един инструмент за натиск?Да са благодарни,че руснаците са търпеливи и наивни!
23
22
 
13
 
! Отговори
акуд преди 5 години
ruexit ще падна от смях. дори се опитват да заплашват с това хахаха. слънчеви панели електрически коли и с петролните държави е свършено
22
11
 
6
 
! Отговори
Горан преди 5 години
И двете свръх сили, и Русия и Щатите са двете страни на една и съща монета. Откакто съществуват тези две супер сили, те се опитват навсякъде да налагат волята си. Макар, руснаците да се опитват да твърдят, че не го правят. За това се и пръкна този ЕС, да може да се противопостави на двете нагли суперсили. Но разполагайки с доста големи правомощия и ЕС се превръща в същото нещо, от което всъщност са се страхували.
21
3
 
14
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ами, то членството в ЕС и Съвета на Европа, има както предимства, така и недостатъци. От гледна точна на ЕС, напускането на някой би означавало той да изгуби някакви предимства, но от друга страна, играейки ролята на регулатор, ЕС налага и ограничения, с които напрактика членството на дадена страна просто се обезмисля. Както не се харесва от доста страни ролята на Щатите, като световен жандарм, така и същата роля, но на ЕС не се харесва от все по-нарастващ брой страни.
20
7
 
23
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Понеже си се смахнал, бих перефразирал опуса ти по следния начин:България не трябва да кани разбойници като НАТО в дома си, които само се оглеждат кого да крадат и да удрят.(Факт - гледай кой кого ограбва (виж базите на САЩ тука, кой плаща), а и Либия, Сирия, Ирак, Афганистан и т.н. ... - все примери от появата на НАТО там)
19
9
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
А ти пишеш от предимно анадолска държава, като останалата част от населението се заема от индийци и нищо - чувстваш се достатъчно готин, да пишеш тези глупости за Русия?
18
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгонването на Русия от всякакви европейски структури е само от полза за Европа. Русия няма място в Европа, тя трябва да си стои в Азия където и е територията и най-вече азиатски и е манталитета. Европа не трябва да кани разбойници като Русия в дома си, които само се оглеждат кого да крадат и да удрят.
17
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пък е и нагъл:"това ще е неуспех за 140-те милиона жители на Русия"?!?Русия им плаща почти 1/3 от бюджета, за да могат на спокойствие да и лазят по нервите ежедневно и да и отнемат права, които нямат право да и отнемат."Съветът на Европа" се превърна в инструмент на другата велика сила и няколко приближени държави, да си прокарват политиката, като я "обличат" в някаква приемлива за обществото форма.От ъкде на къде Русия да им дава милиони Евро за това?
16
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати и двуличниците, значи от една страна ще и отнемем гласа, НО от друга страдаме за липсата на нейната парична вноска. Ясно, че парите не миришат, но не харесвам двуличието.
15
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азиатските страни откога са по в Съвета на Европа ?
14
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е предимно азиатска държава не само географски , но и като политика, икономика, манталитет!
13
40
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯТ МОМЕНТАЛИЧЕСКИ!!!ЖИТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НЯМАТ ПРАВО НА АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ЧОВЕШКИ ПРАВА!!!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ Е МАЛКО ВЕРОЯТНО ДА НАПУСНЕ ДОБРОВОЛНО!! КЪДЕТО ВЛЕЗЕ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ПОСЛЕ НЕ МОЖЕШ ДА Я ИЗКАРАШ СПРАВКА КРИМ И СИРИЯ!
12
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАСЕ:Москва трябва да поднови правото си на глас в Съвета на Европа, въпреки че през 2014 г. руската делегация в ПАСЕ бе лишена от право на глас от Колективна Европа;Позиция на Москва:Безусловно възстановяване на правото на глас от тези, които ни го отнеха.Тогава и ние ще подновим плащането на огромната сума в вид на членски внос.