Сливенски свещеник антиваксър заведе дело за дискриминация

Иска промяна на законодателството
9 апр 2019 12:15,
70
 Сливенски свещеник антиваксър заведе дело за дискриминация
Снимка: Reuters
Сливенският свещеник отец Евгений Янакиев е внесъл жалба в Комисията за защита от дискриминация, съобщава dir.bg.
 
Поводът за жалбата му е отказ синът му да бъде допуснат в детска градина заради липса на задължителни имунизации, каза неговата адвокатка Детелинка Ангелова.
 
Отец Янакиев настоява за промяна на законодателството така, че ваксините от задължителни да станат препоръчителни.
Още по темата
Според него сегашният закон за здравето лишават родителите от правото им да откажзат ваксинации и противоречат на Международната конвенция за правата на човека и Хартата за основни права на Европейския съюз.
 
"Детето ми е дискриминирано - то иска да е в градина, да се запознава с други деца. Законът не позволява това, но той позволява на други деца, които по медицински причини нямат имунизации, да посещават градина. За тях може, а за моето дете - не. Тези двойни стандарти на всички ни писнаха", аргументира се още отец Евгений.
 
Свещеникът има 9 деца, а последните 2 от тях не са имунизирани в знак на протест. 45-годишният свещеник анатемосал ваксините още преди няколко години. 
 
"Трябва да има право на избор, на информираност. Когато ни правят рентген, ни искат да подпишем писмено съгласие. За ваксините никой не ни информира - когато се роди едно дете, никой не пита родителите дали са съгласни, а му поставят ваксина", смята свещеникът.
 
Според неговият адвокат това е първата жалба за подобен род дискриминация у нас и чрез нея се надяват да предизвикат широка обществена дискусия по темата за ваксините. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог ни е дал това тяло и за него трябва да се грижиш, също както трябва да се грижиш за душата си. Като почнат да умират от средновековни болести ще се сетят.
26
8
 
13
 
! Отговори
Да повторя преди 5 години
Кое е общото между "дечицата" на антиваксърите и черния хумор? - Не остаряват.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самокатастрофирал антиваксър
24
12
 
28
 
! Отговори
Зематя е плоска преди 5 години
След като иска децата му да се социализират, да приеме факта, че без ваксина са потенциално опасни за децата на другите. Молитва от тетанус, морбили, паралич и др. не пази а анатемосване на ваксина не я омаломощава ! Да си промени възгледите за Бог и да се събуди. Живеем в 21 век и част от болестите убивали деца в миналото са премахнати точно с тези ваксини. Да ги ваксинира, пък после да се моли и анатемосва комуто иска!
23
7
 
21
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Предлагам да има специални градини за не ваксинирани извън градовете. Да си общуват с други неваксинирани. Ако се разболеят обаче си плащат всичко, никакви каси...
22
12
 
25
 
! Отговори
zadaven преди 5 години
Аз не бих искал неваксинирано дете да си играе с моето. Повечето ваксини действат на база Масовка, т.е. ако повече хора се ваксинират, по-трудно ще се разболее индивида. Факта, че попа не спазва закона, всичко го пренебрегват под претекста, че това е въпрос на "избор"... Не драги, въпрос на избор е да живееш в тази държава... като не ти харесват законите, ходи си в Конго... там може и да имат нужда от такива попове... Малоумно предложение е това да се разглежда като дискриминация.
21
5
 
2
 
! Отговори
до Теодора Иванова преди 5 години
Всеки път, когато видя светлина в тунела, се появява, някой като теб и светлината се оказва влак. Проблема е, че дори не мога да ти кажа да си завреш мнението някъде, тъй като, ако не сме всички в кюпа с тия ваксини, просто цялата работа се обезмисля. За имунокомпроментираните, които нямат право на избор и в момента се чудят, какво и къде ти заврат, изобщо няма да говоря.
20
6
 
14
 
! Отговори
Гудериан преди 5 години
Какъв ти е проблема, че има 9 деца? Да не би да му помагаш в издръжката им?
19
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато живееш в държава спазваш законите и правилата, а когато живееш на самотен остров имаш право на избор да не се ваксинираш!И когато детето ти хване "Нещо" когава ще започнеш да псуваш държавата, че не те е информирала за заплахата!
18
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не искат неваксинира и деца, шото умират доста по-често и стресират другите деца.... Които са с ваксини и не умират толкова често...И да, затова са вксините. Защото ДЕЦА УМИРАТ от болести, които можем да избегнем. Или им конспирация от милиони медицински лца, биолози и химици, които ви лъжат?
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако детето стъпи на ръждив пирон и после има тетанус пак ще е дискриминиран, защото другите го нямат
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕхесМразя закони, които пазят слабите и глупавите от самите тях. Излишно е, да помагаме на тази част от населението, в собственото им оцеляване.
15
12
 
31
 
! Отговори
до Теодора Иванова преди 5 години
ако живееш с "дечицата" си сама в аквариум прави каквото си искаш. Но да разнасят бацили нагоре надолу сред други хора, сред които и такива с отслабена имунна система -- примерно лекуващи се от рак... ша имаш да земаш. Тенкюверимач.
14
12
 
11
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Трета новина за деня свързана с лошите антиваксъри. Промивката е в течение във всеки сайт, във всяка държава. Ще поживеем и ще видим.
13
9
 
6
 
! Отговори
Ицо Пирона преди 5 години
До Теодора ИвановаА ти що не си се кастрирала....НЕЗНАМ!
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Теодора ИвановаСъгласен. Аз съм за вксините, но нямм нищо против по-малко хора в бъдеще, следователно по-малко конкуренция за мен и децата ми :)
11
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между религията и разума връзка няма.Ако религиите по света бяха оставени да диктуват правилата щяхме да си живеем като в 1-ви век още.
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До антиваксърДа, речника се разширява и променя постоянно. Не се прави на много умен, хвърляйки за учени фрази в отчаян опит, да влидираш жалко си съществуване пред напълно непознати...
9
29
 
19
 
! Отговори
Теодора Иванова преди 5 години
Що се отнася до здравето му, всеки човек трябва да има право на избор !!! Защо и кой и с какво право, ще ме задължава да правя ваксина на детето си.Защо не се коментират случаите на здравословните проблеми, които настъпват при някои дечица след поставяне на ваксина ? Така, че хайде всеки да си решава....
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ИванТитулувш се като Бай, следователно мнението ти е невалидно...