Сексуалната революция от 60-те направила педофилията приемлива

Папа Бенедикт коментира кризата в Католическата църква
11 апр 2019 18:00,
27
Сексуалната революция от 60-те направила педофилията приемлива
Снимка: Reuters

Оттеглилият се папа Бенедикт Шестнадесети хвърли вината за кризата със сексуалните злоупотреби в Католическата църква върху последиците от сексуалната революция през 60-те години на 20 век и общото рухване на нравствеността, предаде Ройтерс и БТА.

Сексуалната революция е накарала някои да смятат, че педофилията и порнографията са приемливи, смята той.

"Може да се каже, че през 20-те години от 1960 до 1980 г. свързаните със сексуалността стандарти, които преди това бяха норма, напълно рухнаха и се появи нова нормалност, която досега предизвиква усърдни опити за разрушение", заяви 91-годишният Бенедикт, който през 2013 г. стана първият оттеглил се папа през последните шест века.

Своето мнение той изложи пред църковното списание "Клерусблат", издавано в родната му провинция Бавария в Германия. Служител на Ватикана потвърди неговата достоверност.

Според критиците, Бенедикт се опитва да измести вината от църквата. Бенедикт е оглавявал ватиканската доктринална служба в продължение на 23 години, широко критикувана заради подхода й към сексуалните злоупотреби.

През 2002 г. Избухва първата вълна от скандали с разкрития на злоупотреби в Ирландия, Чили, Австралия, Франция, САЩ, Полша, Германия и на други места. Църквите били накарани да платят обезщетения за милиарди долари на жертвите и я принудили да закрие енории.

Разкритията, че свещеници "хищници" често са били премествани от една енория в друга, вместо да бъдат изгонени или подложени на наказателно преследване, а епископи са прикривали злоупотребите, разтърсиха църквата в световен мащаб и подкопаха нейния авторитет.

Австралийският кардинал Джордж Пел стана най-висшият католически служител, признат миналата година за виновен в сексуални злоупотреби срещу деца. Неговата роля като главен съветник на папа Франциск доведе скандала до сърцето на папската администрация.

Бенедикт, който живее в уединение в някогашен манастир във Ватикана, заяви, че иска да "допринесе с една-две бележки, за да помогне в този труден час".

"Сред свободите, за които се стремеше да се бори революцията от 1968 г., беше тази всеобща сексуална свобода, която вече не признаваше никакви норми", твърди Бенедикт според английския превод, публикуван от няколко католически уебсайта.

По думите му разпространението на ясно изразено сексуално образование за деца в ранна училищна възраст и голотата в рекламите са съдействали за разклащане на морала.

Той заяви, че "в различни семинарии са се установили хомосексуални клики, действали повече или по-малко открито и значително променили атмосферата в семинариите".

Все пак според него положението в католическите семинарии "доста се е подобрило" в сравнение с миналото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Не! преди 5 години
"Сексуалната революция" откъсна цивилизования свят от игото на еврейските религии като християнство, ислям и юдаизъм. Четете Оруел и 1984 и ще разберете защо елитите се страхуват от сексуална свобода. Религията е извращение, не любовта и секса....
16
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Папа Смърф пак ни поучава...
15
1
 
9
 
! Отговори
Разединител преди 5 години
И после искате да посрещаме папата и да се обединяваме с католиците?
14
1
 
13
 
! Отговори
khinkali преди 5 години
Драги ми папа! Добре го казваш, ама не уточняваш важни неща!Докато "източният блок"- враг на демокрацията, накзваше с разстрел педофилите, вашите, там, демократични страни, правехте "сексуалната революция". Е, на кого да се сърдим днес?! Или просто казваш нещо за статистиката, а инак, вашите сектанти ще си продължават да пипат детски ?Ама сте ли.цемери ! Винаги сте били и такива ще си останете!!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елитът на света,служи на Сатанаил,*** изгонен от РАЯ
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добрия папа на добрата църква !Франциск е лош човек и опасен проислямист .Правилно БПЦ няма да служи с него .
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сексуалната революция от 60-те наистина нанесе непоправими щети върху морала на целия западен свят. Католическата църва се оказа неспособна да зищити хората.
10
1
 
11
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Я кажи бе, пиле, сред коя група от населението е бил регистриран за пръв път СПИН? Как са наричали първоначално болестта?
9
0
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Я кажи за педофилските скандали в Холивуд, който е основен пропагандатор на новия морал!
8
11
 
2
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
Също така, овреме децата трябва да бъдат запознавани с това, че има и различни сексуални ориентации, както и че съществува и трети пол.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В древна Гърция е била на почит. Там децата са мечтали да бъдат избрани от някой ....Сега при нашите тъмно-сини е така. На 7-8-9 и айдее. Подува корема.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви 60-те години, какви пет лева? Ватиканската клика е една от най-извратените в света откакто съществува. Достотъчно е да се прочете само за оргиите на папите през Ренесанса. А Ратценгер е главен виновник, лично прикривал известните му случаи като предшествениците си. Толкова нагъл, че накрая косвено обвинява и самите деца. Да не говорим за влиянието на 60-те години върху Ватикана, който до ден днешен е дори против ползването на презерватив, включително в Африка със СПИНа.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Не,бе! Изобщо не е прав.Сексуалната революция през 60-те е насочена предимно към отпадането на табутата от 50-те години за жените и обратните.Никой, никога не е приемал сексуалната революция като причина за блудстване с деца, нито пък е одобрявал блудството с деца. А това, че има педофили в църквата (вкл. и в православната), е защото хората в църквата са ***.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Църквата уж е за да влияе на обществени морал , а не да се повлиява от него. Ако мисионери отидат сред канибали , ще ядат ли хора като канибалите ?
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ли игра лошия сенатор с качулката от Междузвездни войни, много прилича
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък такива като тоя ли ще ни учат на морал.
1
17
 
11
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Йозеф Рацингер е бил един от малкото читави папи и в случая е прав!