Биляна Дудова с трета европейска титла в женската борба

Евелина Николова и Миглена Селишка спечелиха среброто
Обновена: 12 апр 2019 08:03 | 12 апр 2019 07:24, Елка Василева
7

Биляна Дудова спечели третата си европейска титла в женската борба, след като се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова на финала в категория до 59 килограма на континенталния шампионат в Букурещ.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на Липатова. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които почти й гарантираха златния медал.

Последната минута премина при доминация на Дудова на тепиха и тя спечели с краен резултат 3:0. С това българската борба заслужи първи златен и общо трети медал в Румъния.

"Изключително много се радвам, че съм повела България със златен медал. Да взема трето еропейско злато за мен е голяма гордост, защото успях в 3 различни категории да го постигна и ето, че този път успях, дори без да ми вземат нито една точка. И това показва, че със всяка изминала година ставам все по-добра и вървя в правилната посока. Всяка среща е трудна сама по себе с. Няма лесно, но когато се влагаш в тренировките максимално, когато излезеш на тепиха и дадеш сърце и душа, просто стигаш до победата", сподели Биляна Дудова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Треньор на Липатова и руския национален тим за жени е българинът Симеон Щерев.

Преди това Евелина Николова и Миглена Селишка спечелиха сребърни медали в своите категории. При 55-килограмовите Николова загуби финала с 4:10 срещу украинката Ирина Хусяк. Миглена Селишка пък отстъпи с 4:6 на украинката Оксана Ливач в категория до 50 килограма.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красиво и силно момиче!За ужас на хилавите.
5
1
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Скоро ще сме известни с най силните жени и най финните мъже ....май...
4
5
 
5
 
! Отговори
calcium преди 5 години
За мен таква новина носи противоречиво чувство! От една страна, Браво на момичето, но от друга страна :"Къде видях момиче?". Та, така...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито!
2
3
 
7
 
! Отговори
Ops преди 5 години
Браво. Но това, че жените ни са най-добри в света на мъжките спортове, не говори много добре за мъжете в Бг.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!!!