Турция или България – изборът, който трябва да направи VW

Накланят ли се везните в полза на съседката ни?
Обновена: 14 апр 2019 14:03 | 14 апр 2019 13:40, Нели Христова
206
Турция или България – изборът, който трябва да направи VW
Снимка: Reuters

Къде ще бъде новият завод на Фолксваген (Volkswagen)? За сега изборът се свежда между Турция и България, съобщават от БТА, цитирайки турски издания.

Според медиите в съседката ни, двете държави са с най-силни алтернативи за проекта на Фолксваген поради условията, които предлагат.

Предпочитанията на концерна натежавали към Турция заради разпределителната структура, която притежава, и наличието на повече квалифицирана работна ръка, отбелязват медиите.

Според ДПА разходите за персонала в Турция били много по-евтини в сравнение с тези в Германия. Инвестицията на германския автомобилен гигант /в България или в Турция/ щяла да бъде за милиарди евро.

Представител на турската асоциация за автомобилостроене Алпер Канджа казва по повод информацията, че очакванията на Турция са евентуална инвестиция на Фолксваген в страната да бъде насочена към производството, а не концернът да ползва Турция само като пазар за продажба на продукцията си.

Според турските източници Фолксваген е постигнал договореност със заводите на Форд в Турция за производството на микробуси в тези производствени съоръжения.

Посочва се също, че специалисти от Фолксваген са били специално на посещение в София за инспектиране на възможностите, които притежава България, за евентуално инвестиране на германския автомобилен концерн в завод в страната. Ръководството на Фолксваген миналата година бе обявило, че през следващите пет години ще инвестира 44 милиарда евро за производство на електромобили, безпилотни коли и дигитални технологии.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60 Инвестиционните планове на WV предвиждат разкриването на около пет хиляди работни позиции,а на теб като "разбирач "даваме правото да ги убедиш че, няма да имат проблем с работната ръка в Ловеч, Плевен, Търново, Смолян, Силистра.... или там от където си!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде, танте меркел, да те видим сега, що за приятелка си ?
62
8
 
18
 
! Отговори
дънкари и локумаджии преди 5 години
Турците освен евтини дънки за вайкики и ментета-маратонки нищо не произвеждат. Хонда сбъркаха и направиха завод в Турция, и сега ще го затварят. Проверете!
61
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62На теб ти плащат да плюеш по Турция. Плюй си!Обаче да знаеш едно- ти не можеш да наклониш везните и да кажеш на немеца коя страна да избере. И 100 кофи помия да излееш тук, немеца ще си направи завода, където си иска и хич няма да те пита- точно ти обичаш ли или мразиш турците.Сега си плюй на воля... и на вятъра.
60
11
 
19
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Едно е на автомобила да стои табела MADE IN EC, съвсем друго е MADE IN TURKEY!Когато Турция произвеждаше камиони, а после и автомобили за Европа , ти още копаеше на нивата и гледаше да оцелееш от Виденовата зима. ***.
59
5
 
20
 
! Отговори
до Майната преди 5 години
Обиколил съм почти цяла Турция като спедитор на немска компания!През какви места съм минавал, селата във Врачанско ще ти се сторят като Лас Вегас!Да, в България има много бедни райони!Колко млади хора обаче мислиш, че живеят в България по селата!В София, Пловдив, Варна, Бургас и т.н. може да си млад и беден само, ако не ти се работи!Кадри има....желание у нашите управляващи за този завод ще видим дали има!
58
1
 
10
 
! Отговори
до 64 от CCEP преди 5 години
Батко, Кока Кола Юро Партнърс е на това дередже, уж богата компания, най -голямата бутулираща, всякакви извращения се правят и се режат пари от квото може, това ще се случи и там, българин НЕ трябва да бъде ръководен кадър НИКОГА! Просто не ставаме!Да не отваряме дума за завода на Колата в Костинброд, кражби, резачка на пари, леш! Това ти го говоря като потърпевш!
57
6
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-48,*** Турция не е в ЕС,но онзи ден в европейския съд ,туркиня спечели конкурса за гл.Прокурар по правата на човека,,това знаеш ли го.
56
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Глупости! Киро Гела, Велев и Синдикатите няма да допуснат Голф в Бг да плаща 3500лв заплата. Веднага ще кажат на немеца- ние плащаме по 600-700лв и ти ще плащаш толкова. Колкото и да е стриктна немската дисциплина, шефовете в Бг ще са българи и ще опорочат всичко- никакъв 8 часов раб, ден- ще се гърчат по 10-12 часа, никакви 2 почивни дни- само 1 ден почивен, никакви отпуски, никакви болнични, никакви бонуси... Какво го чакате тоя завод? Нищо различно няма да е.
55
7
 
14
 
! Отговори
Майната преди 5 години
До 57Ти изобщо ходил ли си някога в Турция?! Въпросът ми е чисто реторичен, защото от коментара ти става ясно, че не си. Както не си обходил и България. Да видиш какво е бедност по селата по северозапада. Че не само там, по целия Балкан е така.
54
2
 
19
 
! Отговори
до Кока Кола преди 5 години
Да, те от Фолксваген ядат доматите с колците и ще оставят българи на мениджърски позиции!Слагат си трима немци за мениджъри и стой та гледай как се работи по немска система и се спазва всичко като хората!
53
5
 
9
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е ФАФОРИТ НЕМА СПОР
52
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходили два пъти на море в Турция, ама много развита Турция, ахахаха!Я се разходете из самата Турция, вижте за каква първобитност става въпрос и тогава пак пишете!Голяма част от заводите там са строени през 90-те, сега Турция е султанат на Ердоган, който изпраща танкове срещу собствените си граждани!Турция беше светска държава, следвайки повелите на Ататюрк, сега въобще не е така!Е, ако харесвате кючеци, следвате повелите на исляма и смятате жените за ***, може и в Турция да ви хареса!
51
15
 
15
 
! Отговори
Кока Кола преди 5 години
По - добре в Турция! Защо? Защото тук нещата ще се побългарят, ще почнат кадърни и мотивирани хора, лека полека българи ще почнат да заемат ръководни, мениджърски и директорски позиции, ще започнат интриги, ще се появят бедзарни колежки, които ще рпесиват с шефовете си, ще почнат и те да се издигат, оттам ще почнат да се наемат хора по шуро - баджанашка линия, кадърните ще напуснат и конят ще отиде в реката!Това се случва в въ всяко едно предприятие, в което българистанци вземат властта!
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Защо форумните разбирачи си мислят, че за такъв завод са нужни ХИЛЯДИ работници? Да не очакват да се работи с отверки, гайки, винтове, болтове НА РЪКА?!И пак в Сф или Пловдив ще го направят, нали? Евентуално... Щото само Сф и Пловдив са Бг. Другите градове са отдавна отписани.
49
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък в Европа как се спазва законодателството...Затова по бригадите в Англия чужденците работят по 16 часа на полето...
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците се оглеждат за евтини работници, и ниски данъци, не мечтайте за заплати над 2К бруто. А и няма условия тука докато са мутрите обслужващи началниците от сащ
47
2
 
13
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
А бре,те турците ли са ги измислили тия автомобили,които произвеждат.Нещо не си в час!И в Япония,и в Америка,и в Европа независимо къде се произвеждат има серии автомобили,които се изтеглят и им се подменят дефектирали части.Застраховани няма.Просто производството на автомобили не е като отпреди 40 години.Качеството определено падна като цяло,но и това си е политика на всички компании произвеждащи техника по света.Вместо на 30 години да си купиш автомобил,ще си го купуваш на всеки 10 години.
46
15
 
19
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Нямаш п редстава каква бедност е в Турция, извън Анкара и Истанбул. А в държава, която праща такнове срещу своите граждани-например срещу кюрдите в Диарбекир-има ли шансове за европейска инвестиция?
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до ЯстребителятА според тебе какви трябваше да са? Кривокраки трътлести актьори с дръпнати очи, говорещи на китайски ли?!