Спряха незаконни боеве с питбули в Софийско

Задържани са над 50 души при акция над язовир "Искър"
7
Спряха незаконни боеве с питбули в Софийско
Снимка: архив, Ройтерс

Незаконни боеве с кучета от породата питбул са спрени в Софийско, съобщиха от полицията.

На 14 април сутринта служители на ОДМВР-София, РУ-Самоков и СДВР направили проверка в гориста местност над язовир "Искър" в землището на Панчарево.

На място в изоставена панелна постройка, част от бивш пионерски лагер, били установени две дървени арени за провеждане на незаконните боеве, а около тях множество паркирани автомобили от различни области на страната.

Около и на мястото са установени и задържани общо 58 души, жители на различни населени места.

Всички били конвоирани в РУ- Самоков за провеждане на процесуално-следствени действия по случая. В част от автомобилите на задържаните са установени 9 питбула, които са иззети и предадени на служители от Столичното общинско предприятие "Екоравновесие".

На местопроизшествието са извършени огледи, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура - Самоков.

Междувременно един от задържанит е- жител на Самоков, изхвърлил пред полицейските служители кутия с около 4 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана.

По този случай също е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всеки град се знаят хората които се занимават с това и местата, където се провеждат боевете. Въпросът е, че никой няма интерес да се спре. Полицаите, защото повечето боеве са в неделя и никой няма да им плати извънредни, а и само допълнителни разправии.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам Питбулите за забранени във Великобритания
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** те са добри кучинца, никак ни хапят!То мойто кучинци ни хапи!
3
1
 
18
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Тия мутренски номера бяха поизчезнали, ама след 10 години начело с мутра миналото ни застигна. Скоро очаквам да възстановят СИК като държавна институция и освен рекет да им плащаме и заплати.
2
6
 
25
 
! Отговори
У преди 5 години
А пък аз питам, кога ще забранят със закон отглеждането за домашни любимци питбули,стафоршири, родвайлери, дого аржентино и други бойни породи! Кога най после ще се регламентират тези неща!? Много хора пострадаха и още колко трябва да пострадат??? Питам Вожда Тиквата за 10 години толко ли нема време да се регламентира отглеждането на домашни любимци
1
1
 
32
 
! Отговори
сладкокисел сос преди 5 години
Това ако е вярно- БРАВО! И НАЙ-ПОСЛЕ! Сега да види какви ще са наказанията! Да осакатяваш куче, да правиш от най-добрият приятел на човека- убиец, трябва да се равнява поне на казуса, когато изготвяш запалително устройство (огънят и той е добър приятел и служи вярно) с цел да го ползваш за тероризъм! Мен ако питат, хубавички присъди щях да им лепна ле_кенцата! Уранови рудници и оня, как беше - Газдов за най-добър другар!